(A kép forrása: Pixabay)
A pünkösdi hétvégére, május 22-től 24-ig mexikói hangulattal és ízekkel indul újra a Híres kikötők gasztro-sorozat, amit már a pandémia előtt is megrendeztek a balatonmáriafürdői Port Étteremben. Az esemény lényege, hogy egy-egy hétvégére mindig más híres kikötőváros tipikus ételei költöznek a Balaton mellé.
Ezen a pünkösdi hétvégén az étterem tulajdonosai és séfje Acapulco ízeit hozza el azoknak a vendégeknek, akik az ízek útján utaznának. A négyfogásos mexikói menüben lesz burrito guacamole, mexikói kukoricaleves, sült nachos, garnéla, csirkemell, korianderes kukoricadara, vörös salsa, tortilla és mexikói édesburgonyás banántorta chilis karamellel. A különleges ételek mellé tequilat vagy tequilás sört is lehet választani. A Portnak ez még csak az első állomása idén, szóval érdemes figyelni a közelgő kikötőket is – írták az esemény oldalán.
(Forrás: travelo.hu)
Még nem közölték, hogy mikor lőhetik ki az asztronautákat a következő alkalommal.
A Zala vármegyei Nemesbükön 14,6 Celsius-fokot mértek, míg a Csongrád-Csanád vármegyei Kübekházán 34,5 fokot.
A hosszú hétvégén is számos program gondoskodik a kikapcsolódásról.
Piskor Fanni szőlész-borász szerint mindez hozzájárulhat ahhoz is, hogy nagyobb figyelem irányuljon a Badacsonyi borvidékre.
Színes, tartalmas a hétvége rendezvénykínálata. Ahogy mondani szokták: tessék választani!
Ételkóstoló is lesz a rendezvényen.
Te tudod, honnét indult a kezdeményezés?
Mutatjuk a részleteket.
Második helyen végzett a magyar versenyző a nemzetközi zágrábi pincérversenyen.
Megújulás és fejlesztések kísérik a különleges tárlatot.
Május 29-én Kapu Tibor személyében újabb magyar űrhajós indul a világűrbe.