Érdekes - 2021. május 30., Vasárnap
#esküvő #Balaton #trend #lakodalom

Trendi esküvői helyszín a Balaton

Trendi esküvői helyszín a Balaton

Illusztráció (A kép forrása: Unsplash)

Egyre trendibb a Balatonnál kimondani a boldogító igent. Hogy ne kelljen akár egy évet is várni a nagy napra, sok fővárosi pár dönt úgy, hogy szombat helyett egy hétköznapot választanak esküvői időpontnak.

Hétköznap is lehet nem hétköznapi esküvőd!

– Az egyik kedvenc helyszínemen, a Tölgyes Kúriában lesz augusztusban egy olyan esküvő, aminek a járványhelyzet miatt ez a harmadik kitűzött időpontja – meséli Guti Nikolett esküvőszervező. – Mivel a pár és a rokonság egy része is külföldön dolgozik, fontos volt, hogy a járványügyi enyhítések utáni időpontot találjunk a nagy napnak. 2020. augusztusáról először 2021. júniusra, majd újra augusztusra tettük át az eseményt. Ez hatalmas szervezőmunkát és alkalmazkodást igényel minden résztvevőtől. Az első egyeztetésen kiderült, a pár gyönyörű helyszínt szeretne, ekkor találtam rá a káptalantóti kúriára. A pár is a Balaton szerelmese, mint én, így a Badacsony közeli meseszép birtok tökéletes választásnak tűnt. Mivel a helyszínhez ragaszkodtak, így a szombati napot cserélték le egy hétköznapra.

A Tölgyes Kúria épülete (Fotó: Mihály Szilvia)

Az idei szezon a Balatonon már telített, hiszen nem csak azoknak az esküvője lesz most megtartva, akik alapesetben is ebben az évben tartanák, hanem az elmúlt egy év elmaradt eseményeit is pótolják.

Sokan kötnek kompromisszumot a hétköznapokkal, így idén már egyáltalán nem meglepő a pénteki és a vasárnapi esküvő sem, de már csütörtöki napokon is lesz lagzi.

Ez a szabadságok miatt kicsit nehezebb, de egy hosszú hétvége, akár az egész násznéppel a Balatonon, remek nyaralással egybekötött időszak is lehet. Sokan azonban olyan helyen dolgoznak, ahol nem tudnak szabadnapokat kivenni, ezért ragaszkodnak a szombati naphoz, akár úgy is, hogy jóval későbbi időpontban lesz esküvőjük.

Egyre több a balatoni esküvő

A Balaton évről évre népszerűbb esküvői helyszín, lánybúcsúkra, legénybúcsúkra is egyre többen jönnek a tó közelébe. Nemcsak azért, mert ez trendi hely, hanem mert valóban gyönyörű.

(Fotó: Tölgyes Kúria)

– Hogyan kerül szóba egy fővárosi esküvőszervezőnél a Balaton, mint helyszín?


– A hozzám forduló párok általában nem budapesti esküvőt szeretnének, a többség szeretne kimozdulni a természetbe. Ha fontos számukra a szép panoráma vagy a vízközeli élmény, akkor az első gondolatom a Balaton.

A Balaton mindig is menő esküvői helyszín volt, de most még jobban felértékelődött.

A járvány miatt sokan a nyaralásukat, külföldi pihenésüket is áttették a tó környékére, az északi part eldugott falvai egyre kedveltebb pihenési célpontok, egyre több képet látunk a közösségi felületeken is, sok sztár is itt nyaral, vagy mondja ki itt a boldogító igent. Nem véletlenül. A Balaton pedig számomra elsősorban az északi part, Badacsony és környéke és a Balaton-felvidék, nagyon sokat járok erre.

Lánybúcsú a Folly Arborétumban (Fotó: Guti Nikolett)

Ha nekem egyszer lesz esküvőm, az biztos a Balatonnál, pontosabban a Balaton-felvidéken lesz. Vagy a Liszkai Borkúriában, vagy a Tölgyes Kúriában, ez a két helyszín a kedvencem. Nagyon sok helyszín-bejáráson és egyeztetésen voltam már, nagyon sok kedvenc szállásom és vendéglátóhelyem van erre, így könnyen tudok a párok számára megfelelő helyet ajánlani.

A logisztika, a vendégek mozgatása a Balaton környékén sem bonyolultabb, mint egy fővárosi esküvőnél.

Itt az elsődleges, hogy a ceremónia közelében találjunk szállást. Ide elutazik a pár és a násznép, innét transzferrel oldjuk meg a vendégek mozgatását a különböző helyszínek között.

Milyen a divatos balatoni esküvő?

– Minden évben változik az esküvői divat. Jelenleg két divatirányzatot lehet megkülönböztetni. Az egyik az évek óta népszerű rusztikus vonal, természetközeli, pasztell színekkel, fa felhasználással, száraz virágok, nád, pampa kerül a menyasszonyi csokorba és az asztalokra, a mécsesek, asztali díszek befőttesüvegekből készülnek.

(Fotó: Farkas Ágnes Photography)

A másik stílus a modern, ahol plexik és geometria formák, installációk uralják a teret. Itt is van virág is, de nagyon letisztult verzióban. A párok általában pinterest képeken mutatják be, hogy milyen stílusra gondolnak. Ez alapján tudok nekik további tippeket, újdonságokat ajánlani. Fontos, hogy folyamatosan tisztában legyek a legújabb trendekkel. Egy adott stílus, amit a pár elképzel nem biztos, hogy passzol a helyszínhez, ilyenkor jól kell irányítani őket, segíteni, tippeket adni, hogy minden összeálljon a nagy napra. Szabadidőmben is folyton kutatom az új helyszíneket. Ez nekem nem munka hanem szenvedély, nem tud kikapcsolni az agyam.

Ez egy szerelemprojekt. Ha látok egy szép tájat, hátteret, egy romot, egy pipacsos mezőt, egy éttermet, akkor azonnal jegyzetelek, fotózom, és küldöm az aktuális párnak, akinek akár kreatív fotózásra, akár lánybúcsúra izgalmas lehet.

(Fotó: Farkas Ágnes Photography)

Ha a Balatonon vitorlázunk a barátaimmal, akkor egy naplemente vagy egy szép táj is megihlet, eszembe jut, hogy ez a párnak milyen tökéletes lesz. Gondolatban én már ilyenkor látom őket a menyasszonyi ruhában ezeken a helyeken.

Álomesküvő és álommunka

– Minden mozzanatát szeretem az esküvőknek, úgy babusgatok minden projektet, mintha a gyermekem lenne, még az átszervezés okozta fejtöréseket is szeretem. Rendezvényszervezőnek készültem, és mint a filmekben, egy előadás során kattant be a lámpa a fejemben, amikor az esküvőszervezésről beszéltek, hogy igen, én ezt akarom, ez az én álommunkám. Az az érzés, hogy részese lehetek egy pár legszebb napjának, hogy a szívem-lelkem munkáját látom megvalósulni, az szavakba nem fogható. Nagyjából minden esküvő mögött egy éves munka van, ezalatt nagyon szoros kapcsolatba kerülök a párral, barátokra teszek szert, miközben hozzájárulok a boldogságukhoz. Az elejétől a végéig részese vagyok a szervezésnek. Az utolsó egy hét, a hajrá időszak pedig nálam is adrenalinnal teli. A nagy nappal álmodom, alig várom, hogy ott legyünk a helyszínen. Imádom ezt a vibráló érzést. Az esküvő napján pedig kora reggeltől ott vagyok a helyszínen, minden apró részletre figyelek, egy forgatókönyvvel a kezemben rohangálok, amiben percre pontosan le van osztva minden feladat. Ez egy nagyon jó támpont a szolgáltatóknak is és nekem is. Ilyenkor kívülről tényleg olyan az egész, mint egy cukormázas amerikai filmben. Éjfélkor lejár a munkaidőm, de mindig ott maradok, és egy kicsit még bulizom a párral.

Az utolsó simítások (Fotó: Guti Nikolett)

Mindig kérdezik, hogy nem unom-e még, de nem.

A lebonyolítás, a szervezés lépései hasonlók, de a nagy pillanat, ami boldogságot ad nekem, amikor az adott pár remegő hanggal mondja ki az igent, amikor az utolsó pillanatban is izgulnak, az mindig más.

Nemcsak a menyasszony, hanem a vőlegény is. Amikor kimondják az igent és leesik a vállukról a feszültség, elengedik magukat, tudatosul bennük, hogy házasok, az a legszebb pillant. Milliószor végignézném, és mindig el fogok ezen érzékenyülni.

Sztárfellépő és háromnapos lagzi a Balatonnál

– Az egyik legizgalmasabb feladatom az volt, hogy a menyasszony számára titokban szervezzem meg egy igen népszerű, hazai énekes fellépését. Itt nem csak arra kellett figyelni, hogy a fellépő időben érkezzen, hogy a program tökéletes legyen, de arra is, hogy az egyeztetések során a menyasszony ne tudjon erről semmit. De volt már többnapos balatoni esküvőm is, ahol egy előzetes buli és harmadnap egy medencés chilezős party is volt. Az első nap és este alatt rá lehet hangolódni a párnak és a vendégeknek a nagy eseményre, ha pedig lement a stressz, másnap a medence partján egy pohár pezsgővel lehet visszaemlékezni a legszebb pillanatokra.

(Forrás: Like Balaton/Mihály Szilvia)

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.


2024. június 13., Csütörtök

Ma van a magyar feltalálók napja

Kitüntetett szerepet kapott a magyar Nobel-díjasok tisztelete.


2024. június 12., Szerda

Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői

Jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án.


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.

+