Érdekes - 2021. május 30., Vasárnap
#esküvő #Balaton #trend #lakodalom

Trendi esküvői helyszín a Balaton

Trendi esküvői helyszín a Balaton

Illusztráció (A kép forrása: Unsplash)

Egyre trendibb a Balatonnál kimondani a boldogító igent. Hogy ne kelljen akár egy évet is várni a nagy napra, sok fővárosi pár dönt úgy, hogy szombat helyett egy hétköznapot választanak esküvői időpontnak.

Hétköznap is lehet nem hétköznapi esküvőd!

– Az egyik kedvenc helyszínemen, a Tölgyes Kúriában lesz augusztusban egy olyan esküvő, aminek a járványhelyzet miatt ez a harmadik kitűzött időpontja – meséli Guti Nikolett esküvőszervező. – Mivel a pár és a rokonság egy része is külföldön dolgozik, fontos volt, hogy a járványügyi enyhítések utáni időpontot találjunk a nagy napnak. 2020. augusztusáról először 2021. júniusra, majd újra augusztusra tettük át az eseményt. Ez hatalmas szervezőmunkát és alkalmazkodást igényel minden résztvevőtől. Az első egyeztetésen kiderült, a pár gyönyörű helyszínt szeretne, ekkor találtam rá a káptalantóti kúriára. A pár is a Balaton szerelmese, mint én, így a Badacsony közeli meseszép birtok tökéletes választásnak tűnt. Mivel a helyszínhez ragaszkodtak, így a szombati napot cserélték le egy hétköznapra.

A Tölgyes Kúria épülete (Fotó: Mihály Szilvia)

Az idei szezon a Balatonon már telített, hiszen nem csak azoknak az esküvője lesz most megtartva, akik alapesetben is ebben az évben tartanák, hanem az elmúlt egy év elmaradt eseményeit is pótolják.

Sokan kötnek kompromisszumot a hétköznapokkal, így idén már egyáltalán nem meglepő a pénteki és a vasárnapi esküvő sem, de már csütörtöki napokon is lesz lagzi.

Ez a szabadságok miatt kicsit nehezebb, de egy hosszú hétvége, akár az egész násznéppel a Balatonon, remek nyaralással egybekötött időszak is lehet. Sokan azonban olyan helyen dolgoznak, ahol nem tudnak szabadnapokat kivenni, ezért ragaszkodnak a szombati naphoz, akár úgy is, hogy jóval későbbi időpontban lesz esküvőjük.

Egyre több a balatoni esküvő

A Balaton évről évre népszerűbb esküvői helyszín, lánybúcsúkra, legénybúcsúkra is egyre többen jönnek a tó közelébe. Nemcsak azért, mert ez trendi hely, hanem mert valóban gyönyörű.

(Fotó: Tölgyes Kúria)

– Hogyan kerül szóba egy fővárosi esküvőszervezőnél a Balaton, mint helyszín?


– A hozzám forduló párok általában nem budapesti esküvőt szeretnének, a többség szeretne kimozdulni a természetbe. Ha fontos számukra a szép panoráma vagy a vízközeli élmény, akkor az első gondolatom a Balaton.

A Balaton mindig is menő esküvői helyszín volt, de most még jobban felértékelődött.

A járvány miatt sokan a nyaralásukat, külföldi pihenésüket is áttették a tó környékére, az északi part eldugott falvai egyre kedveltebb pihenési célpontok, egyre több képet látunk a közösségi felületeken is, sok sztár is itt nyaral, vagy mondja ki itt a boldogító igent. Nem véletlenül. A Balaton pedig számomra elsősorban az északi part, Badacsony és környéke és a Balaton-felvidék, nagyon sokat járok erre.

Lánybúcsú a Folly Arborétumban (Fotó: Guti Nikolett)

Ha nekem egyszer lesz esküvőm, az biztos a Balatonnál, pontosabban a Balaton-felvidéken lesz. Vagy a Liszkai Borkúriában, vagy a Tölgyes Kúriában, ez a két helyszín a kedvencem. Nagyon sok helyszín-bejáráson és egyeztetésen voltam már, nagyon sok kedvenc szállásom és vendéglátóhelyem van erre, így könnyen tudok a párok számára megfelelő helyet ajánlani.

A logisztika, a vendégek mozgatása a Balaton környékén sem bonyolultabb, mint egy fővárosi esküvőnél.

Itt az elsődleges, hogy a ceremónia közelében találjunk szállást. Ide elutazik a pár és a násznép, innét transzferrel oldjuk meg a vendégek mozgatását a különböző helyszínek között.

Milyen a divatos balatoni esküvő?

– Minden évben változik az esküvői divat. Jelenleg két divatirányzatot lehet megkülönböztetni. Az egyik az évek óta népszerű rusztikus vonal, természetközeli, pasztell színekkel, fa felhasználással, száraz virágok, nád, pampa kerül a menyasszonyi csokorba és az asztalokra, a mécsesek, asztali díszek befőttesüvegekből készülnek.

(Fotó: Farkas Ágnes Photography)

A másik stílus a modern, ahol plexik és geometria formák, installációk uralják a teret. Itt is van virág is, de nagyon letisztult verzióban. A párok általában pinterest képeken mutatják be, hogy milyen stílusra gondolnak. Ez alapján tudok nekik további tippeket, újdonságokat ajánlani. Fontos, hogy folyamatosan tisztában legyek a legújabb trendekkel. Egy adott stílus, amit a pár elképzel nem biztos, hogy passzol a helyszínhez, ilyenkor jól kell irányítani őket, segíteni, tippeket adni, hogy minden összeálljon a nagy napra. Szabadidőmben is folyton kutatom az új helyszíneket. Ez nekem nem munka hanem szenvedély, nem tud kikapcsolni az agyam.

Ez egy szerelemprojekt. Ha látok egy szép tájat, hátteret, egy romot, egy pipacsos mezőt, egy éttermet, akkor azonnal jegyzetelek, fotózom, és küldöm az aktuális párnak, akinek akár kreatív fotózásra, akár lánybúcsúra izgalmas lehet.

(Fotó: Farkas Ágnes Photography)

Ha a Balatonon vitorlázunk a barátaimmal, akkor egy naplemente vagy egy szép táj is megihlet, eszembe jut, hogy ez a párnak milyen tökéletes lesz. Gondolatban én már ilyenkor látom őket a menyasszonyi ruhában ezeken a helyeken.

Álomesküvő és álommunka

– Minden mozzanatát szeretem az esküvőknek, úgy babusgatok minden projektet, mintha a gyermekem lenne, még az átszervezés okozta fejtöréseket is szeretem. Rendezvényszervezőnek készültem, és mint a filmekben, egy előadás során kattant be a lámpa a fejemben, amikor az esküvőszervezésről beszéltek, hogy igen, én ezt akarom, ez az én álommunkám. Az az érzés, hogy részese lehetek egy pár legszebb napjának, hogy a szívem-lelkem munkáját látom megvalósulni, az szavakba nem fogható. Nagyjából minden esküvő mögött egy éves munka van, ezalatt nagyon szoros kapcsolatba kerülök a párral, barátokra teszek szert, miközben hozzájárulok a boldogságukhoz. Az elejétől a végéig részese vagyok a szervezésnek. Az utolsó egy hét, a hajrá időszak pedig nálam is adrenalinnal teli. A nagy nappal álmodom, alig várom, hogy ott legyünk a helyszínen. Imádom ezt a vibráló érzést. Az esküvő napján pedig kora reggeltől ott vagyok a helyszínen, minden apró részletre figyelek, egy forgatókönyvvel a kezemben rohangálok, amiben percre pontosan le van osztva minden feladat. Ez egy nagyon jó támpont a szolgáltatóknak is és nekem is. Ilyenkor kívülről tényleg olyan az egész, mint egy cukormázas amerikai filmben. Éjfélkor lejár a munkaidőm, de mindig ott maradok, és egy kicsit még bulizom a párral.

Az utolsó simítások (Fotó: Guti Nikolett)

Mindig kérdezik, hogy nem unom-e még, de nem.

A lebonyolítás, a szervezés lépései hasonlók, de a nagy pillanat, ami boldogságot ad nekem, amikor az adott pár remegő hanggal mondja ki az igent, amikor az utolsó pillanatban is izgulnak, az mindig más.

Nemcsak a menyasszony, hanem a vőlegény is. Amikor kimondják az igent és leesik a vállukról a feszültség, elengedik magukat, tudatosul bennük, hogy házasok, az a legszebb pillant. Milliószor végignézném, és mindig el fogok ezen érzékenyülni.

Sztárfellépő és háromnapos lagzi a Balatonnál

– Az egyik legizgalmasabb feladatom az volt, hogy a menyasszony számára titokban szervezzem meg egy igen népszerű, hazai énekes fellépését. Itt nem csak arra kellett figyelni, hogy a fellépő időben érkezzen, hogy a program tökéletes legyen, de arra is, hogy az egyeztetések során a menyasszony ne tudjon erről semmit. De volt már többnapos balatoni esküvőm is, ahol egy előzetes buli és harmadnap egy medencés chilezős party is volt. Az első nap és este alatt rá lehet hangolódni a párnak és a vendégeknek a nagy eseményre, ha pedig lement a stressz, másnap a medence partján egy pohár pezsgővel lehet visszaemlékezni a legszebb pillanatokra.

(Forrás: Like Balaton/Mihály Szilvia)

Még érdekes lehet ...


2021. július 23., Péntek

3+1 tuti tipp az élelmiszerpazarlás ellen

Egy átlagos magyar évente 65 kg élelmiszert dob a szemetesbe.


2021. július 20., Kedd

Strandok éjszakája - Zalában is

Éjszakai fürdőzéssel, zenével, vízi mozival, szaunaprogramokkal várják a holdfényben csobbanni vágyókat a fürdők július 31-én, azaz jövő hét szombaton a Strandok Éjszakáján.


Szakértő: egy csúcstechnológiás kémszoftver nem hagy nyomot

A magyar állam nem tud adatgyűjtésről.


2021. július 19., Hétfő

Az ujjunk lehet a jövő mobiltöltője

Olyan új szerkezetet fejlesztenek a Kaliforniai Egyetemen, amely a legkisebb erőfeszítést igényli a használójától ahhoz, hogy feltöltsön egy okostelefont.


2021. július 17., Szombat

Egye, igya, dörzsölje vagy fürödjön vele!

A menta igazi jolly joker gyógynövény!


Biológiai védekezéssel a parlagfű ellen

Ismert jelenség a természetben, hogy ha egy faj, számára idegen helyre kerül, ahol meg tud telepedni, akkor kis idő múlva követik őt a természetes ellenségei is.


2021. július 16., Péntek

Mutatjuk, mire kell figyelni, ha házi kedvenccel utazunk

Ha kutyával utazunk külföldre, az Európai Unióban kötelező az egyedi megjelölés, az állatútlevél és a védőoltás.


2021. július 14., Szerda

Vitorlázáshoz kapcsolódó régi dokumentumokat és fotókat gyűjtenek a Kékszalag alatt

A dokumentumokat másolatban is le lehet adni, a helyszínen működő digitalizáló standokon a levéltár munkatársai el is készítik a másolatokat.


2021. július 13., Kedd

Veszélyesek lehetnek a nyaralásból hazahozott növények

Komoly gazdasági és természeti károkat okozhatnak, mivel itthon nem honos növénykárosítókat hozhatnak magukkal.


Műanyagmentes július? Mutatjuk, hogy csináld!

Összeszedtünk néhány tippet és trükköt, hogy az öko-életmódváltás ne szenvedés legyen, hanem élvezet.


2021. július 12., Hétfő

Szokatlanul korán gyülekeznek a gólyák

Az érdekes jelenségre a Kígyósi-pusztán figyeltek fel.


Ezt látnod kell - ilyen a Balaton a levegőből

Töviről hegyire ismered a Balatont, jártál már minden csücskében? Fentről megnézted már? Szállj fel velünk kisrepülővel, hőlégballonnal, utasszállítóval és űrszondával, hihetetlen lesz a látvány.


Nyári bőrvédelem - régi és új szabályok tükrében

A legújabb kutatásoknak köszönhetően egyre többet tudunk arról, hogy mi a legbiztonságosabb a bőr számára nyáron – probléma azonban, hogy ezeket az információkat csak ritkán osztják meg az orvosok betegeikkel.


2021. július 11., Vasárnap

Add már, uram, az esőt!

Kiderítették a tudósok, mivel lehetne több csapadékot előidézni Európa-szerte.


Betörjük vagy ne törjük be?

Ön be merné törni egy tűző napon parkoló idegen autó ablakát, hogy kimentsen egy gyermeket?


Rendesen meglendítette a söreladást a foci-Eb

Tíz százalék feletti növekedést tapasztalt több üzletlánc is az Európa-bajnokság alatt a sörök, üdítők és rágcsálnivalók eladásában – derült ki a VG körképéből.


2021. július 10., Szombat

Mi lesz idén az év balatoni strandétele?

A legtöbb Balatonon nyaralónak van favoritja, ezért is övezi minden évben nagy érdeklődés az Év Strandétele versenyt, melyet a Balatoni KÖR most hetedszer is meghirdet.


Óvatosan a zamatos kortyokkal

A cider különleges típusú ital, hiszen se nem sör, se nem bor, de még csak habzó- vagy gyöngyözőbornak sem tekinthetjük.

#Nagykanizsa

Orvvadászat a megalapozott gyanú

Orvvadászat a megalapozott gyanú

2021. július 21. - Kék hírek

Strandok éjszakája - Zalában is

Strandok éjszakája - Zalában is

2021. július 20. - Érdekes

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

2021. július 20. - Kék hírek

Ítélkezési szünet a bíróságokon

Ítélkezési szünet a bíróságokon

2021. július 08. - Kék hírek

A köztisztviselőket köszöntötték

A köztisztviselőket köszöntötték

2021. július 03. - Kanizsa

Időjárás a Balatonon

Időjárás a Balatonon

2021. június 28. - Kanizsa

Szúnyoggyérítés lesz Kanizsán

Szúnyoggyérítés lesz Kanizsán

2021. június 18. - Kanizsa

+