Érdekes - 2021. június 26., Szombat
#Horvátország #turizmus #szezon

Felpörgött a horvát turizmus

Felpörgött a horvát turizmus

Rovinj, az idei nyár egyik legnépszerűbb horvát városa (A kép forrása: Pixabay)

A 2021-es horvát turisztikai szezon már jóval megelőzi a tavalyi, koronavírus-járvány uralta nyári szezont. Az emelkedő hőmérséklet és járványügyi intézkedések könnyítése megnövelte a külföldről érkezők számát.

Az elmúlt hétvégén a legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Lengyelországból érkezett Horvátországba. A múlt hétvégén a legtöbb éjszakát Rovinjban (85 ezer), Porečben (54 ezer) és Virben (47 ezer) töltötték a nyaralók, így jelenleg ezek a legnépszerűbb horvát desztinációk.

Az év elejétől ezidáig 2 millióan érkeztek és 8,4 millió éjszakát töltötek Horvátországban, ami 57 százalékos növekedést mutat 2020 azonos időszakához képest. Ezzel együtt Nikolina Brnjac miniszter az epidemiológiai intézkedések további betartását szorgalmazta a 2021-es horvát turisztikai idény legmagasabb, pozitív tendenciáinak folytatása érdekében.

„Az ország jelenlegi turistaszáma azt mutatja, hogy Horvátország az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb célpont az egész Földközi-tengeren ebben az évben” – ezt már a horvát turisztikai bizottság igazgatója, Kristjan Stanicic mondta – írja a total-croatia-news.com.

(Forrás: travelo.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. január 28., Szombat

Az év emlőse 2023-ban a vakond

A földművelésügyi miniszter 1901. évi egyik körrendelete a vakondot is – több más állattal együtt – természetvédelmi oltalom alá helyezte.


Vizes élőhely-rekonstrukciók a Balatonnál

Az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban mintegy 38 milliárd forint jutott 100 ezer hektárnyi természeti környezet állapotának megjavítására.


2023. január 26., Csütörtök

Tavaly 1,5-szeresével nőtt a bevétel a bliccelők büntetéséből

Tavaly több mint tízmillióval többet, 29 millió forint pótdíjat fizettek be a jegy nélkül utazók a vasúttársaságnak, az egy évvel korábbihoz képest.


2023. január 25., Szerda

Ritkán látható fotókon a búvárok munkája

Most megmutatják nekünk a tó felszíne alatt 38 méteres mélységben nyíló Hévízi-forrásbarlang bejáratát. Izgalmas felvételek következnek.


2023. január 24., Kedd

A klímaváltozás hatékony vízgazdálkodási megoldásokat kíván

Szükség van a vízpufferek mihamarabbi kialakítására.


2023. január 22., Vasárnap

Rekordot döntöttek a kéktúrázók 2022-ben

6 éves gyerek is teljesítette a távot.


Rajzolj Te is barkóscinegét!

Pályázatot hirdetett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.


2023. január 21., Szombat

Dühös pékfeleségnek köszönhetjük

Ha te is kíváncsi vagy a farsang és a fánk kapcsolatára és az azokhoz kapcsolódó népszokásokra, receptekre, akkor jó helyen jársz.


2023. január 18., Szerda

Eljött a téli bagolyszámlálás ideje

Idén is bárki részt vehet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) országos erdeifülesbagoly-telelőhely felmérésén január 20. és 23. között.


Se jég, se vállalkozó a láthatáron

Évek óta várat magára a teljes nádaratás a Balatonon.


2023. január 16., Hétfő

Legyen alap a tompított fényszóró!

A KRESZ is előírja a tompított fényszóró használatát, ami a jelenlegi időjárási körülmények között különösen fontos még nappali fényviszonyok mellett is


2023. január 15., Vasárnap

Megérdemelt siker: két magyar fürdő is szerepel Európa legjobbjai között

A brit Mirror napilap TOP 7-es listájába a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és a Hévízi Tófürdő is bekerült.


2023. január 13., Péntek

A borzas len lett az év vadvirága

A borzas lent választották 2023-ban az Év vadvirágának egy online szavazáson, amelyet a Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület bonyolított le a Magyar Biológiai Társasággal közösen.

+