Érdekes - 2021. július 01., Csütörtök
#autópálya-matrica #autópálya #autózás

Autópálya-matrica: típusok és árak

Autópálya-matrica: típusok és árak

(A kép forrása: NIF Zrt.)

A nyári szünetben vélhetően még többen fognak autóval nekivágni a nyaralásnak. Legalábbis azok, akik rövidebb vagy hosszabb belföldi pihenést terveznek. Számukra az autópálya lesz a leggyorsabb megoldás, hogy elérjék úti céljukat.

Elsősorban a nyári autósoknak szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy áttekintjük az autópálya-matrica típusokat és azok árait. 

A legegyszerűbb és praktikusabb módja az e-matrica vásárlásnak az online vásárlás az autopalyamatrica.hu oldalon.

Az online matricavásárlásnak megvannak az előnyei, az autopalyamatrica.hu hivatalos viszonteladó, azaz megbízható forrás.

Az e-matricához néhány kattintással hozzá lehet jutni, a vásárlás során ellenőrizhetjük a megadott adatokat, kiválaszthatjuk az érvényesség kezdetét egyes matricatípusoknál, számlát is kérhetünk, illetve e-mailben kapjuk meg az e-matricát, a visszaigazolást és a számlát is. Ezeket pedig könnyebb megőrizni az online postafiókban.

Matricatípusok és árak

Magyarországon vannak ingyenes és díjköteles utak. A díjköteles utakat, útszakaszokat csak érvényes autópálya-matricával lehet igénybe venni. A különböző díjkategóriák léteznek, amelyben belül típusonként is különböznek a matrica árak.

D1 díjkategóriában a 10 napos (heti) autópálya-matrica 3 640 Ft, a havi 4 960 Ft, az éves 44 660 Ft, a megyei matrica (megyénként) 5 200 Ft. A D1M díjkategória árai a következők: heti matrica 1 530 Ft, havi 2 600 Ft, az éves és a megyei matrica árai megegyeznek a D1 díjkategória áraival.

D2 díjkategóriában a 10 napos (heti) autópálya-matrica 7 270 Ft, a havi 9 930 Ft, az éves matrica 44 660 Ft, míg a megyei 10 390 Ft. A B2 kategória árai a következőképpen alakulnak: a 10 napos matrica 16 110 Ft, havi matrica 22 830 Ft, az éves 207 770 Ft, és a megyei matrica 20 780 Ft.

Az U díjkategóriában a 10 napos matrica ára 3 640 Ft, a havi matrica 4 970 Ft, az éves matrica 44 660 Ft és a megyei autópálya-matrica 5 200 Ft.

Az autópálya-matricák érvényességét rendszeresen ellenőrzik az utakon különböző módszerekkel. Csakis úgy hajtsunk fel az autópályára, hogy előtte már megvásároltuk a megfelelő e-matricát.

(Forrás: balaton.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 13., Szombat

Továbbra is Európa élén a hazai csemegekukorica

Pedig az időjárás itthon is óriási kihívások elé állítja a termelőket.


Még mindig sok helyen árulnak lejárt szavatosságú élelmiszert

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint.


2022. augusztus 12., Péntek

Akár új személyit is igényelhetünk a Szigeten

Ellopták? Elveszett? Nem gond!


Ismét retró hétvége a balatoni vonatokon

Az idei év harmadik retró hétvégéje augusztus 13-án és 14-én lesz a Balatonnál, ahol újra utazhatsz a korabeli összeállításokat megidéző szerelvényekkel.


2022. augusztus 11., Csütörtök

Ennyibe kerülhet idén a beiskolázás gyermekenként

Az összeg meg is duplázódhat, például egy új iskolatáska vásárlása esetén – közölte a REGIO Játékkereskedelmi Kft.


2022. augusztus 10., Szerda

Ingyenes mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást a Szent István Napon

A leglátogatottabb alkalmazásboltokban már elérhető és letölthető a Szent István Nap rendezvényeivel kapcsolatos, a legfontosabb információkat tartalmazó ingyenes mobilapplikáció.


2022. augusztus 07., Vasárnap

Több lehet a gólyafióka

Az átlagosnál magasabb fiókaszámot mutatnak a fehér gólyák rendelkezésre álló idei költési adatai.


2022. augusztus 06., Szombat

Hamarosan jönnek a Perseidák

A Perseidák maximuma idén augusztus 12-13-ra esik.


Megvan az Év Strandétele

Díjazták a legjobb strandbüfét és strandbisztrót is.


2022. augusztus 03., Szerda

A Káli-medence poszt-apokaliptikus őrszemei

A Kővágóörs és Köveskál között emelkedő domb tetején áll az impozáns Emberi komédia szoborcsoport.


2022. augusztus 02., Kedd

Ilyen volt régen a Balatonon

Múltidéző fotók a cikkben.


2022. augusztus 01., Hétfő

Megvan Magyarország idei tortája

2022-ben 28 tortát neveztek a versenybe, ebből öten jutottak be a döntőbe, ahol a nagykőrösi cukrászda alkotása lett az első helyezett.


2022. július 30., Szombat

Nagy veszélyt jelentenek a madarakra a madzagok

A feleslegessé vált és természetbe kikerülő zsinórokat a madarak fészeképítéshez használják fel, onnan pedig már csak egy lépés, hogy bajt okozzanak.

+