Érdekes - 2021. július 09., Péntek
#film #mozi #Hollywood #közhely #klisé

A legnagyobb filmes klisék és közhelyek

A legnagyobb filmes klisék és közhelyek

Illusztráció (A kép forrása: fictionphile.com)

Szellemes tweetek világítanak rá, milyen életszerűtlenül viselkednek az emberek a filmekben, és ezeket már észre sem vesszük.

Még februárban volt egy vicces bejegyzés-hullám Twitteren, amelyben az emberek filmszereplőkként mutatkoztak be, majd leírták, milyen hülyén és/vagy közhelyesen viselkednek. A tweetcunamit Tom Cox brit szerző indította el, és sokan akkor szembesültek azzal a fura jelenséggel, hogy már észre sem veszik ezeket a hülyeségeket a filmekben, a bejegyzéseket olvasva eszméltek rá, hogy tényleg úgy van.

Mike Sington, popkultúra és szórakoztatóipari szakértő, az NBCUniversal egykori vezetője a Bored Pandának elmondta, miért is írnak nyilvánvalóan életszerűtlen sablonokat a forgatókönyvekbe : „Senki sem akarja végignézni, ahogy a karakterek végigülnek egy teljes étkezést, mert az csak megakasztaná a történetet.”

Becslések szerint a valós életed 80% -át kellene szerkesztened vagy átírnod, hogy a képernyőn nézve érdekessé váljon. Ez durvának tűnik, mert a valódi életed érdekes számodra, de a tömeg számára valószínűleg már nem annyira. 

Hozzátette, hogy a közösségi médiában gyakorlatilag mi is szerkesztjük a saját életünket, mert csak olyanokat osztunk meg másokkal, amelyek révén izgalmasnak tűnik az életünk.

Ez jogos, de sok ökörségre egyszerűen nincs mentség,

ahogy azokra a Twitterezők szellemesen rámutattak...:

„Sziasztok, egy filmből jöttem, és míg vezetés közben beszélgetek, jó sokáig elfordítom a fejem.”

„Sziasztok, én egy olyan ember vagyok, aki egy nagyváros díszletei között autót vezet. Találok egy parkolóhelyet épp az épület előtt, ahová megyek. Nem fogom a háztömböt vagy hetvenszer megkerülni, míg szét nem üvöltözöm a tüdőmet, vagy nem fogok egy teremgarázsban parkolni hat háztömbbel odébb.”

„Sziasztok, én egy anya vagyok, aki reggelit készít egy filmben. Friss péksüteményeket, gyümölcssalátát és ropogós bacon szeleteket szolgálok fel a szépen megterített asztalnál, no és egy kancsó narancslevet. A gyerekeim soha nem eszik meg, felkapnak egy bagelt és már rohannak is, mert mindig majdnem lekésik az iskolabuszt.”

„Sziasztok, én egy rosszfiú vagyok egy filmből, és bárhová dugom be a pendrive-ot, mindig a helyes irányban dugom be, nem kell megfordítanom.”

„Sziasztok, egy fickó vagyok egy filmből, és egy tágas, menő belvárosi lakásban élek, habár egy kávézóban dolgozom (vagy irodában, vagy bárhol, amiből nem futná rá).”

„Sziasztok, én egy zárkózott középiskolás lány vagyok, barátok nélkül. Nem hisztek a szemeteknek, annyira átváltozom, mikor leveszem a szemüvegemet és leengedem a hajamat – kiderül, hogy gyönyörű vagyok, és a focicsapat kapitánya velem akar menni a szalagavatóra.”

„Sziasztok, egy filmszereplő vagyok, felkelek reggel, és nem kell pisilnem. A filmben senki nem gondolja rólam, hogy egy orvosi csoda vagyok.”

„Sziasztok, egy filmből jöttem, és amikor megbeszélek valakivel egy találkozót, nem kell lefixálni sem a helyet, sem az időpontot.”

„Sziasztok, egy filmből jöttem, és soha nem zárom be a bejárati ajtót, akkor sem, ha egy nagyvárosban élek, az életemre törnek és rettegek. Később aztán meglepetésként ér, mikor egy idegen a nyitott ajtónak köszönhetően bemegy a lakásba.”

„Sziasztok, egy filmben Párizsba utazom, és bárhol is szálljak meg, a hálószoba ablakából mindig látszik az Eiffel-torony.”

„Sziasztok, bankjegy vagyok a tárcádból. Bármit is akarj kifizetni (pizza, taxi, kenőpénz, borravaló), nem kell rám nézni, megszámolni, vagy várni a visszajárót. A tökéletes összeg vagyok. Mindig.”

„Sziasztok, egy mesterbűnözőt játszom egy filmben, és ellenállhatatlan késztetést érzek, hogy elmagyarázzam a módszeremet és a motivációmat a film hősének/hősnőjének, mielőtt sikertelenül meg akarnám ölni.”

„Sziasztok, egy filmben telefonálok. Mielőtt letenném, soha nem köszönök el, és különös módon senki nem gondolja rólam, hogy tahó lennék.”

„Sziasztok, egy horrorfilmből jöttem, és amikor sikolyokat vagy ijesztő zajokat hallok a pincéből, úgy döntök, hogy az a legbiztosabb, ha lemegyek és megnézem, ahelyett, hogy kihívnám a rendőrséget, vagy elfussak jó messzire.”

„Sziasztok, egy fickó vagyok a filmekből, és bármikor, ha borotválkozás közben megzavarnak, egyszerűen letörlöm a borotválatlan fél arcomról a habot, és máris tökéletesen borotvált vagyok.”

„Sziasztok, egy filmből jöttem, és amikor kávét veszek, rendelek egy "kávét". A pultos tökéletesen tudja, mit kérek, amikor azt mondom, hogy "kérek egy kávét". Valamikor nem is fizetek.”

„Sziasztok, egy kocsmában ülök egy filmben vagy egy sorozatban, és soha nem iszom meg az utolsó néhány sörömet, mielőtt elindulnék, és ezt senki nem találja furcsának.”

(Forrás: port.hu/Bored Panda)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 13., Szombat

Továbbra is Európa élén a hazai csemegekukorica

Pedig az időjárás itthon is óriási kihívások elé állítja a termelőket.


Még mindig sok helyen árulnak lejárt szavatosságú élelmiszert

A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint.


2022. augusztus 12., Péntek

Akár új személyit is igényelhetünk a Szigeten

Ellopták? Elveszett? Nem gond!


Ismét retró hétvége a balatoni vonatokon

Az idei év harmadik retró hétvégéje augusztus 13-án és 14-én lesz a Balatonnál, ahol újra utazhatsz a korabeli összeállításokat megidéző szerelvényekkel.


2022. augusztus 11., Csütörtök

Ennyibe kerülhet idén a beiskolázás gyermekenként

Az összeg meg is duplázódhat, például egy új iskolatáska vásárlása esetén – közölte a REGIO Játékkereskedelmi Kft.


2022. augusztus 10., Szerda

Ingyenes mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást a Szent István Napon

A leglátogatottabb alkalmazásboltokban már elérhető és letölthető a Szent István Nap rendezvényeivel kapcsolatos, a legfontosabb információkat tartalmazó ingyenes mobilapplikáció.


2022. augusztus 07., Vasárnap

Több lehet a gólyafióka

Az átlagosnál magasabb fiókaszámot mutatnak a fehér gólyák rendelkezésre álló idei költési adatai.


2022. augusztus 06., Szombat

Hamarosan jönnek a Perseidák

A Perseidák maximuma idén augusztus 12-13-ra esik.


Megvan az Év Strandétele

Díjazták a legjobb strandbüfét és strandbisztrót is.


2022. augusztus 03., Szerda

A Káli-medence poszt-apokaliptikus őrszemei

A Kővágóörs és Köveskál között emelkedő domb tetején áll az impozáns Emberi komédia szoborcsoport.


2022. augusztus 02., Kedd

Ilyen volt régen a Balatonon

Múltidéző fotók a cikkben.


2022. augusztus 01., Hétfő

Megvan Magyarország idei tortája

2022-ben 28 tortát neveztek a versenybe, ebből öten jutottak be a döntőbe, ahol a nagykőrösi cukrászda alkotása lett az első helyezett.


2022. július 30., Szombat

Nagy veszélyt jelentenek a madarakra a madzagok

A feleslegessé vált és természetbe kikerülő zsinórokat a madarak fészeképítéshez használják fel, onnan pedig már csak egy lépés, hogy bajt okozzanak.

+