Érdekes - 2021. szeptember 25., Szombat
#turizmus #Magyar Turisztikai Ügynökség #Franciaország #Hévíz

A franciák készen állnak a magyar vidék felfedezésére

A franciák készen állnak a magyar vidék felfedezésére

Archív (Fotó: MTI/Varga György)

Nagy sikerrel zajlott le a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazánkat népszerűsítő nemzetközi rendezvénysorozatának nagyszabású párizsi eseménye szeptember elején.

A Covid-járvány harmadik hullámát követő első franciaországi turisztikai promóciós rendezvényen az óvatos várakozásokat messze felülmúló számú, összesen több mint 80 francia turisztikai- és médiaszakember vett részt, nagy érdeklődést mutatva a Párizsba kiutazott nyolc magyar szolgáltató termékei, hazánk vidéki desztinációi, valamint az aktív turisztikai lehetőségek iránt.

A rendezvényen megjelenteket Habsburg György párizsi nagykövet, majd Zakariás Fruzsina, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként működő Visit Hungary vezérigazgató-helyettese köszöntötte. A szervezet Franciaországért felelős piacszakértője, Ljubinkovic Ivan prezentációjából a résztvevők megismerhették a különböző magyar turisztikai térségek nevezetességeit, a vidéki Magyarország nyújtotta aktív kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. Az előadásban nemcsak a már jól ismert és szeretett turisztikai desztinációk, így Budapest attrakciói jelentek meg, hanem hangsúlyt kapott a Budapest és környéke turisztikai térség, valamint Hévíz és Debrecen is – utóbbiak turisztikai szakemberei személyesen is képviselték desztinációikat a rendezvényen.

„Minden várakozásunkat felülmúlta az az érdeklődés, amit a francia szakemberek részéről tapasztaltunk ezen az eseményen. Szó szerint sorban álltak nálunk, hogy minél többet hallhassanak arról, mit tudunk nyújtani a hozzánk látogató francia vendégek számára. Különlegességnek tartják a magyar vidéki desztinációkat, felfedezésre váró újdonságnak, távol a tömegturizmustól, ami a járvány után nagy pozitívum” – mondta a rendezvény workshop részét követően Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Zakariás Fruzsina szerint is nagy potenciál van a francia küldőpiacban: „Büszkék vagyunk rá, hogy Franciaország hosszú évek óta mindig stabilan a Top 10 küldőpiacunk között szerepelt. A Covid járvány előtt elsősorban Budapestet, mint city break desztinációt ismerték, de a járvány hatására ez megváltozott, a vidéki turizmus szerepe rendkívül felértékelődött. Többen megerősítették, hogy a franciák mára három pillér mentén döntenek a következő úticéljukról: ezek a gasztronómia, az aktív turisztikai lehetőségek és a kultúra. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nekünk mindhárom területen remek adottságaink vannak – mind a fővárosunkban, mind vidéken – ezt kezdik a francia utazók is egyre inkább felfedezni.”

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint Franciaország Budapest 5. legnagyobb nemzetközi turisztikai küldőpiaca volt 2020-ban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján. Ezzel két helyet javított a küldőpiaci rangsorban betöltött 2019-es helyezésén, ahogy országos szinten is egy helyet előrelépett az elmúlt évben. Tavaly a teljes francia vendégforgalom 83%-a a fővároshoz volt köthető, a vidéki területek közül a Balaton térségének és Budapest környékének volt jelentősebb szerepe a francia beutazó forgalom szempontjából. A legnépszerűbb városoknak Budapest, Debrecen, Hévíz és Szeged bizonyult a 2020-as francia vendégéjszaka-számok alapján.

A párizsi rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projekt alatt valósult meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése. A rendezvénysorozat következő állomásai szeptember 24-én Varsó, október 5-én Amszterdam, október 14-én pedig London lesznek. Az amszterdami rendezvényre az MTÜ még szeretettel várja a holland piac iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok jelentkezését – csakúgy, mint a londoni rendezvényre, ahol a regisztráció megnyitásáról mindenkit értesítünk a közeljövőben. Jelentkezni az MTÜ regisztrációs oldalán tudnak az itt elérhető regisztrációs adatok kitöltésével.

(Forrás: MTÜ)

Még érdekes lehet ...


2024. április 04., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. április 01., Hétfő

Szabad-e locsolni?

A locsolkodás, a locsolás, majd a piros tojás átadása után lakomával zárult és zárul napjainkban is.


2024. március 30., Szombat

Családi programok a Zalakarosi Fürdőn

Számos gyerekprogrammal készültek a tavaszi szünet idejére.


2024. március 27., Szerda

Húsvéti utazás az erdei kisvasúttal

A gyerekeket kincskeresés várja Csömödérben.


2024. március 26., Kedd

Idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program 2024-ben már 11. alkalommal nyújt lehetőséget a természet iránt elkötelezett diákoknak.


2024. március 23., Szombat

A világ legjobb strandjai közt a Balaton

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte el, a „magyar tenger” a 60. lett


2024. március 21., Csütörtök

Különdíjas a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján.


Ma van az Erdők Nemzetközi Napja

Minden évben más tematika köré szerveződnek az Erdők Nemzetközi Napja programjai, 2024-ben ez az „erdők és az innováció”.


2024. március 19., Kedd

Nagykanizsa mellett pihent meg a halászsas

A gyűrűzése és Nagykanizsára érkezése között majdnem 5 hónap telt el, és légvonalban mérve 869 km távolságot tett meg.


2024. március 05., Kedd

Víz világnapi programok

A szervezők számos pályázatot is hirdetnek, ilyen többek között az óvodásoknak szóló 3D modellkészítő verseny.


2024. február 29., Csütörtök

A menhely szabályai

A Kiscsillag Református Óvoda apróságai tettek látogatást az állatmenhelyen.


Örömtáncot is lejtettek

Az idősek egészséges életmódjáról, sportolási lehetőségeiről is hallhattak előadást azok a nyugdíjasok, aki szerdán ellátogattak a HSMK-ba.

+