Érdekes - 2021. szeptember 25., Szombat
#turizmus #Magyar Turisztikai Ügynökség #Franciaország #Hévíz

A franciák készen állnak a magyar vidék felfedezésére

A franciák készen állnak a magyar vidék felfedezésére

Archív (Fotó: MTI/Varga György)

Nagy sikerrel zajlott le a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazánkat népszerűsítő nemzetközi rendezvénysorozatának nagyszabású párizsi eseménye szeptember elején.

A Covid-járvány harmadik hullámát követő első franciaországi turisztikai promóciós rendezvényen az óvatos várakozásokat messze felülmúló számú, összesen több mint 80 francia turisztikai- és médiaszakember vett részt, nagy érdeklődést mutatva a Párizsba kiutazott nyolc magyar szolgáltató termékei, hazánk vidéki desztinációi, valamint az aktív turisztikai lehetőségek iránt.

A rendezvényen megjelenteket Habsburg György párizsi nagykövet, majd Zakariás Fruzsina, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként működő Visit Hungary vezérigazgató-helyettese köszöntötte. A szervezet Franciaországért felelős piacszakértője, Ljubinkovic Ivan prezentációjából a résztvevők megismerhették a különböző magyar turisztikai térségek nevezetességeit, a vidéki Magyarország nyújtotta aktív kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket. Az előadásban nemcsak a már jól ismert és szeretett turisztikai desztinációk, így Budapest attrakciói jelentek meg, hanem hangsúlyt kapott a Budapest és környéke turisztikai térség, valamint Hévíz és Debrecen is – utóbbiak turisztikai szakemberei személyesen is képviselték desztinációikat a rendezvényen.

„Minden várakozásunkat felülmúlta az az érdeklődés, amit a francia szakemberek részéről tapasztaltunk ezen az eseményen. Szó szerint sorban álltak nálunk, hogy minél többet hallhassanak arról, mit tudunk nyújtani a hozzánk látogató francia vendégek számára. Különlegességnek tartják a magyar vidéki desztinációkat, felfedezésre váró újdonságnak, távol a tömegturizmustól, ami a járvány után nagy pozitívum” – mondta a rendezvény workshop részét követően Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Zakariás Fruzsina szerint is nagy potenciál van a francia küldőpiacban: „Büszkék vagyunk rá, hogy Franciaország hosszú évek óta mindig stabilan a Top 10 küldőpiacunk között szerepelt. A Covid járvány előtt elsősorban Budapestet, mint city break desztinációt ismerték, de a járvány hatására ez megváltozott, a vidéki turizmus szerepe rendkívül felértékelődött. Többen megerősítették, hogy a franciák mára három pillér mentén döntenek a következő úticéljukról: ezek a gasztronómia, az aktív turisztikai lehetőségek és a kultúra. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nekünk mindhárom területen remek adottságaink vannak – mind a fővárosunkban, mind vidéken – ezt kezdik a francia utazók is egyre inkább felfedezni.”

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint Franciaország Budapest 5. legnagyobb nemzetközi turisztikai küldőpiaca volt 2020-ban a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján. Ezzel két helyet javított a küldőpiaci rangsorban betöltött 2019-es helyezésén, ahogy országos szinten is egy helyet előrelépett az elmúlt évben. Tavaly a teljes francia vendégforgalom 83%-a a fővároshoz volt köthető, a vidéki területek közül a Balaton térségének és Budapest környékének volt jelentősebb szerepe a francia beutazó forgalom szempontjából. A legnépszerűbb városoknak Budapest, Debrecen, Hévíz és Szeged bizonyult a 2020-as francia vendégéjszaka-számok alapján.

A párizsi rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projekt alatt valósult meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése. A rendezvénysorozat következő állomásai szeptember 24-én Varsó, október 5-én Amszterdam, október 14-én pedig London lesznek. Az amszterdami rendezvényre az MTÜ még szeretettel várja a holland piac iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok jelentkezését – csakúgy, mint a londoni rendezvényre, ahol a regisztráció megnyitásáról mindenkit értesítünk a közeljövőben. Jelentkezni az MTÜ regisztrációs oldalán tudnak az itt elérhető regisztrációs adatok kitöltésével.

(Forrás: MTÜ)

Még érdekes lehet ...


2021. október 17., Vasárnap

Black Friday 2021: kevesebbet költünk idén

A LogiNet és a Reacty Digital közös, reprezentatív felmérése szerint tavalyhoz képest 6 000 forinttal kevesebbet, 34 000 forintot költünk el Black Friday akciók keretében idén. A sláger termékek közül a számítógépes és szórakoztató elektronikai eszközök h


2021. október 16., Szombat

8 őszi csemege, ami segít leküzdeni a fertőzéseket

Ezekkel felturbózhatod az immunrendszeredet!


Soha nem túráztak egyszerre ennyien az Országos Kékkörön

3240 túrázó rótta egyszerre az Országos Kékkör jelzett turistaútvonalát.


2021. október 15., Péntek

1217,5 kilós Európa legnagyobb óriástökje

Az óriástök a szeptember végén megrendezett 10. Óriástökfesztiválon megkapta a világ legnagyobb tökje címet is.


Ne hagyja magát megtéveszteni!

Minden, amit a kuponokról és a leárazásokról tudni kell.


2021. október 14., Csütörtök

Jönnek a téli hónapok, ne felejtsük el autónkat felkészíteni

A gumicserén felül érdemes az autó többi részét is felülvizsgáltatni.


2021. október 13., Szerda

Amit mindig is tudni akartunk a teák színes világáról

Ahogy a kurzus leírásában is jelezték, a cél az, hogy a jelentkezők az összes teafajtát áttekinthessék, éppen ezért a szervezők a japán zöldeket és az indiai fekete teákat is elhelyezték a palettán.


2021. október 11., Hétfő

A méhészek jelentik a sikeres mezőgazdaság kulcsát

Európában a növényfajok 84 százaléka és az élelmiszer-termelés 76 százaléka függ a házi- és vadméhek általi beporzástól.


Mesterséges intelligencia is segíthet a melanóma korai felismerésében

Mesterséges intelligenciát használó eszköz készül a melanóma korai felismerésére az ELKH Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) munkatársainak közreműködésével.


2021. október 09., Szombat

Nem fut a gépén a Windows 11? Ezzel nincs egyedül

A Microsoft a probléma által érintettek számára megerősítette, hogy ez egy ismert probléma, és hogy a vállalat aktívan vizsgálja az ügyet, dolgozik annak elhárításán.


2021. október 08., Péntek

A szürettel még nincs vége a munkának a kertben!

Még bőven akad tennivaló a szakértő szerint.


A magyar autósok lassan visszatérnek a járvány előtti szokásaikhoz

Az európai vásárlók körében végzett kutatás szerint a kávé az egyik fő indoka a megállásnak a töltőállomásokon.


2021. október 07., Csütörtök

Közeleg a tél - így készítsük fel a kutyaházat a fagyos időkre

A kinti kutyák jól bírják ugyan a hideget, mégis hálásak lesznek, ha néhány egyszerű trükkel komfortosabbá tesszük a fagyos hónapokat.


2021. október 06., Szerda

Ez a halloweeni díszkivilágítás elvisz a Mátrixba

Jön a Matrix negyedik része, és a rajongók egyre nagyobb elánnal készülnek a kultikus filmes univerzum visszatérésére. Már van Halloweenre készített profi díszkivilágítás is, ami igencsak profin sikerült.


Hétmilliónál is több madarat figyeltek meg a hétvégén

Idén is október első hétvégéjén tartották az Európai Madármegfigyelő Napokat.

+