Érdekes - 2022. június 02., Csütörtök
#Johnny Depp #Amber Heard #per #ítélet #Hollywood

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard elleni rágalmazási pert

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard elleni rágalmazási pert

(Fotó: deadline.co.uk)

Johnny Depp megnyerte az Amber Heard elleni rágalmazási perét – hirdette ki az ítéletet közép-európai idő szerint szerdán késő este a virginiai esküdtszék.

Kevesebb mint háromnapos tanácskozás után a héttagú testület a teltházas tárgyalóterem előtt olvasta fel az ítéletet, miszerint az Aquaman sztárja tényleges rosszindulattal rágalmazta a Karib-tenger kalózai egykori színészét egy 2018 végén megjelent Washington Post-esszében, amelyet Heard írt arról, hogy “a családon belüli erőszak nyilvános arca” lett- írja a Deadline.

Az ítélet szerint a Heard által jegyzett cikk állatásai valótlanok voltak, melyek valóban negatív hatást gyakoroltak Depp karrierjére.

Depp 50 millió dolláros kártérítést kért, de az esküdtszék 15 millió dollárt ítélt meg neki – 10 millió dollárt kártérítésként és 5 millió dollárt büntető kártérítésként. Penney Azcarate bíró azonban gyorsan 350 000 dollárra csökkentette a büntető kártérítés összegét, ami az államban megengedett maximum.

Az esküdtszék Heard javára döntött az egyik állításában, miszerint Depp ügyvédje, Adam Waldman egy interjúban azt mondta, hogy Amber és a barátai “csapdába csalták” a színészt “egy rajtaütéssel, egy átveréssel” a pár 2016 májusi vitája során. Az esküdtszék Heardnek 2 millió dollár kártérítést ítélt meg, büntető kártérítés nélkül.

Depp az ítélet után rövid nyilatkozatban reagált az eredményre:

“Az esküdtszék visszaadta az életemet. Igazán meg vagyok hatva.”

Heard, aki jelen volt az ítélet kihirdetésekor, végig a földet bámulta, majd az esküdtek távozása után gyorsan elhagyta a tárgyalótermet. Nem sokkal később nyilatkozatot adott ki:

“Megszakad a szívem, hogy a bizonyítékok tömkelege sem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem hatalmával, uralmával és befolyásával.”

A felek egyébként az ítélet felolvasása előtt sejthették a végkifejletet, egy hiba miatt ugyanis az esküdtszék elfelejtette feltüntetni a kártérítés összegét az ítélethozatali űrlapon. Az esküdteket kiküldték a tárgyalóteremből, hogy írjanak be egy legalább 1 dolláros összeget, ami azt jelenti, hogy az ügyvédek és Heard ekkor már tudták, ki nyert.

Mint ismeretes Depp egy 2018. decemberi The Washington Post-cikk miatt perelte 50 millió dollárra (közel 14 milliárd forint) Heardöt. A színésznő ebben arról vallott, milyen következményekkel kellett szembenéznie, amiért nyíltan beszélt az őt ért párkapcsolati erőszakról. Bár Amber nem nevezi meg a cikkben Deppet, a színész ügyvédje szerint mindenki számára egyértelmű volt, hogy kire utal írásában Heard.

Depp a beadott dokumentumok szerint sosem volt erőszakos Hearddel és az ellene felhozott vádak egy jól kidolgozott álhír részét képezték, mely az exfeleség karrierjét akarták előmozdítani. Bár a színésznő is elvesztett egy filmszerepet, egy nagy divatmárka is megvált tőle, de Deppet is kitette a Disney a Karib-tenger kalózaiból, és a Legendás állatok franchise-ból is. Heard viszontkeresetet nyújtott be, azt állítva, hogy Depp többször is fizikailag bántalmazta a házasságuk előtt és alatt, és 100 millió dolláros kártérítést követelt.

Amber Heard először 2016 májusában, egy évvel a házasságkötés után vádolta meg Deppet párkapcsolati erőszakkal. A bíróság távoltartást rendelt el, a pár végül 2017-ben vált el.

Egyelőre nem világos, hogy Heard tervez-e fellebbezni az ítélet ellen, vagy más jogorvoslatot keres. Ami biztos, hogy a bíró utasítása szerint az esküdtek nevét Virginia állam legalább egy évig nem fogja nyilvánosságra hozni. Hogy az esküdtek fel akarják-e fedni magukat vagy sem, az az első alkotmánymódosítás értelmében rajtuk múlik.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.


2024. június 13., Csütörtök

Ma van a magyar feltalálók napja

Kitüntetett szerepet kapott a magyar Nobel-díjasok tisztelete.


2024. június 12., Szerda

Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői

Jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án.


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.

+