Érdekes - 2023. február 22., Szerda
#kettős mérce #közösségi oldal

Kettős mércét alkalmaznak a közösségi oldalak

Kettős mércét alkalmaznak a közösségi oldalak

(Fotó: Origo)

Kettős mércével mérnek a közösségi oldalak a 15 éves diákjával homoszexuális kapcsolatot létesítő korábbi pedagógiai asszisztens ügyében – erről beszéltek az M1-en a Megafon Központ tagjai. A legnagyobb közösségi oldal például elkezdte tiltani azokat a bejegyzéseket, amelyeket az eseten felháborodott felhasználók osztottak meg, miközben az LMBTQ-aktivista videói büntetlenül fent voltak a közösségi felületeken.

Részletesen beszélt a 15 éves fiúval átélt szexuális élményeiről a 40 éves – azóta már elbocsátott – pedagógiai asszisztens a közösségi oldalára feltöltött videójában. A botrány kirobbanás után számos videó kikerült az internetre, amelyeket a férfi a korhatáros YouTube-csatornáján, illetve a TikTokon osztott meg. A hír és a felvételek azonnal bejárták a közösségimédia-felületeket – számolt be az M1 Híradója.

Egy nap sem telt el, és a Facebook letiltotta a posztját, amit a botrányról osztott meg – erről beszélt Deák Dániel az M1-en. A politikai elemző hozzátette:

a döntés ellen pedig fellebbezni sem lehetett, miközben a tinédzserek körében rendkívül népszerű TikTok közösségi oldalon továbbra is fent vannak a videók.

Az LMBTQ-aktivista azzal is kérkedett, hogy Soros Györgyhöz köthető szervezetek állnak mellette, mint például a TASZ, a Helsinki Bizottság, az Amnesty International. Ezek a szervezetek ugyanakkor csak annyit közöltek, hogy nincsenek kapcsolatban a férfival.

Deák Dániel és Bohár Dániel az M1 stúdiójában a technológiai óriáscégek által üzemeltetett közösségi oldalak felelőssége mellett a Soros NGO-k felelősségével is foglalkozott. Bohár Dániel szerint a szóban forgó férfi viselkedése mellett kérdéseket vet fel az üggyel kapcsolatban az a háttér is, amely az aktivista mögött van.

„Amikor felvette ez az iskola pedagógiai asszisztensként, akkor a TASZ, hogyha jól értesültem, levelet írt az iskolának, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy ilyen embereket foglalkoztatnak. Az a helyzet, hogy kicsit ilyen kifordultnak érzem a világot” – fogalmazott Bohár.

Az oknyomozó riporter szerint a botrány rávilágított arra, hogy szükség lenne a gyermekvédelmi törvény további szigorítására.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. március 19., Vasárnap

Préselt malacarc lett 2023-ban az ország étele

A magyar konyha körül annyi a legenda, amelyből egy kezdő kukta hetedhétországra szóló lakomát tudna összeállítani.


A sünök védelmére szólít fel a tavaszi kerti munkák idején az MME

Az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat.


2023. március 18., Szombat

Szabad szemmel is látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

Március 23-án és 24-én az éjszakai égbolt három legfényesebb égiteste, a Hold, a Vénusz és a Jupiter formáz szabad szemmel is könnyen megfigyelhető együttállást az égen.


2023. március 17., Péntek

Hétvégi programajánló

Nem tudja mit csináljon, hová menjen a hétvégén? Ajánlunk néhány programot.


2023. március 13., Hétfő

Medvehagymát gyűjtene? Mutatjuk, mire figyeljen!

A medvehagyma levele saját szükségletre fejenként naponta legfeljebb két kilogramm mennyiségben és kizárólag nem védett területeken gyűjthető.


2023. március 12., Vasárnap

Megvannak a „Nagy téli madárles” eredményei

Több mint nyolcszázan vettek részt az MME „Nagy téli madárles” akciójában, és közel 30 000 madárészlelést rögzítettek.


2023. március 11., Szombat

Hortenziát nevelsz? Így állj neki a metszésnek, hogy ne hibázz!

Nem mindegy, melyik fajtát mikor, és milyen mértékben metsszük meg.


2023. március 09., Csütörtök

200 különleges madarat láthatunk a Festetics-kastély Madárparkjában

Március 11-én nyitja meg kapuit a keszthelyi Madárpark.


2023. március 08., Szerda

Kell-e a kutyára az erdőben póráz?

Jogszabály írja elő, hogy hol kötelező pórázt adni az ebre, de a gazdik vagy nincsenek ennek tudatában, vagy egyszerűen fütyülnek rá.


2023. március 04., Szombat

Sokat lógunk a telefonon

A magyarok átlagosan havonta 247 percet beszélnek mobiltelefonon, ami a jövőben várhatóan tovább emelkedik – derül ki az NMHH legfrissebb kutatásából.


Bútorvásárlás: az ár és a kényelem számít a leginkább

Leggyakrabban az elhasználódott darabokat cserélik le a magyarok.


2023. március 02., Csütörtök

Különös halat fogtak a Hévízi-lefolyóból

A horgászok rendszeresen fognak nehezen beazonosítható fajokat a Hévízi-lefolyóban. A most kifogott furcsa kinézetű halról is nehéz megállapítani, hogy pontosan micsoda.

+