Érdekes - 2023. július 14., Péntek
#fesztivál #koncert #programajánló

Fesztiválok és koncertek hétvégéje

Fesztiválok és koncertek hétvégéje

Ünnepel a hétvégén Zalakaros (A kép forrása: Facebook)

Várossá nyilvánítását ünnepli a fürdőváros

Zalakaroson pénteken a polgármesteri hivatallal szemben lévő felnőtt játszótér mellett 9 órakor a lengyelországi Olesno városával közös faültetéssel kezdődik Zalakaros város napi ünnepsége. A folytatásban 16.45-kor a Karos Korzó rendezvénytermében egy ünnepség keretében megerősítik a testvérvárosi kapcsolatot, ezt követően 18 órától a hagyományos műsor a Kertmoziban folytatódik. Ezután szombaton 15 órától a Karos Korzón folytatódnak a programok: fellép még a Rügyecske táncegyüttes, majd 20.30-kor Ocho Macho ad koncertet, amit utcabál követ. Vasárnap ugyancsak 15 órára várják a látogatókat, akik 17 órától meghallgathatják a Zalakarosi Dalárda műsorát. 18.30-kor a Duna művészegyüttes lép fel, melyet 21 órakor a Zsaya zenekar követ, amely a többszörös díjjal elismert egykori Holdviola zenekar alapítójából és énekesnőiből alakult formáció.

Motor, prósza, bor és tambura

Tótszentmártonban szombaton a faluház előtt veterán motoros találkozót és motorszentelést tartanak 10 órától. Ezt követően a résztvevők egy, a környék településeit bejáró túrát teljesítenek. Az eseményt rendőrmotoros bemutató és ügyességi versenyek színesítik. Ezt követően ugyanezen a helyszínen 15 órától kulturális kavalkáddal kezdődik a prósza, bor és tambura fesztivál. A hivatalos megnyitót 16 órakor tartják, majd 19 órától fellép a Kredenc, 20 órától a Tarapana Band és 22 órától a Freya Band adja a talpalávalót.

202307140817_tmarton.jpg (1053×1500)Prósza, bor és tambura kézen fogva jár (Forrás: Facebook)

Ünnepi szentmise

Pördeföldén szombaton a helyi kápolna felszentelésének 30 éves évfordulója alkalmából tartanak ünnepi szentmisét és átadót a településen. A 10 órakor kezdődő szentmisét Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek, a falu szülöttje celebrálja, majd az ezt követő ünnepségen beszédet mond Kövér László, a Országgyűlés elnöke.

UAZ és GAZ találkozó

A hétvégén szombaton és vasárnap rendezik meg immár ötödik alkalommal Iklódbördőcén a Terepes UAZ-GAZ Találkozót hazai és külföldről érkező résztvevőkkel. A programok szombaton 13 órától kezdődnek, lesznek ügyességi vetélkedők, illetve autó-szépségverseny, a gyerekeknek pedig ugrálóvárat állítanak fel. Vasárnap délelőtt tereptúrára indulnak a résztvevők a járgányokkal. A programokon részt venni csak UAZ-zal és terepes GAZ gépjárművel lehet, de szívesen látják az érdeklődő közönséget a szervezők.

202307140806_szef.jpg (1500×999)A komplex folklór jegyében rendezik meg az idei programot (A kép forrása: Facebook / SZÉF Fesztivál)

SZÉF Fesztivál

Pénteken Szécsiszigeten kezdődik a SZÉF Fesztivál a komplex folklór jegyében, a központi téma idén az etnikumok zenéje. A megnyitót 15 órakor tartják, közreműködnek a SZÉF Tehetséggondozó program mentoráltjai. Szombaton és vasárnap pedig népzenei koncertek, néptáncoktatás, táncház, kézműves foglalkozások és zalai ízek várják az érdeklődőket.

Fatemplom Fesztivál

Hétvégén tartják a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön. Az idei fesztivál pénteken délután a Kanizsa Bigband fellépésével kezdődik és július 16-án este Lovasi András szólóestjével zárul. Közte a három napon fellép többek között Vecsei H. Miklós és a Qjúb, a Muzsikás és Berecz István, Lackfi János, a Kaláka, Rátóti Zoltán, a Sziámi AndFriends, a Laposa Julcsi Band, valamint az Eucharist és Mező Misi. A fesztivál zárónapján a fellépők részvételével 11 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet, a szolgálattevő lelkészek: Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, Balog Zoltán református, Kondor Péter evangélikus püspök.

202307140814_folkfeszt.jpg (1500×1060)Kanizsaiak is fellépnek a XV. Keszthelyi Folkfeszten (A kép forrása: Facebook/Balaton Színház)

Folkfeszt

Az előttünk álló hétvégén rendezik a XV. Keszthelyi Folkfesztet a Balaton-parti Zenepavilonnál. Péntektől vasárnapig minden nap 19 órakor kezdődik a program, fellép mások mellett a Szikrák Táncegyüttes, a Mythos hagyományőrző görög együttes és a Helidonaki görög néptáncegyüttes is. Itt tartják a „Bojtár 40” lemezbemutató koncertet s a 20 éves Zagyva Banda jubileumi előadását is.

Koncertshow

Szentpéteri Csilla és zenekara lép fel szombaton 20.30-tól a keszthelyi Festetics-kastélyban. A vendég Gájer Bálint, a swing hercege lesz, aki Frank Sinatra és Michael Buble legnagyobb slágereit adja elő.

Még érdekes lehet ...


2024. április 04., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. április 01., Hétfő

Szabad-e locsolni?

A locsolkodás, a locsolás, majd a piros tojás átadása után lakomával zárult és zárul napjainkban is.


2024. március 30., Szombat

Családi programok a Zalakarosi Fürdőn

Számos gyerekprogrammal készültek a tavaszi szünet idejére.


2024. március 27., Szerda

Húsvéti utazás az erdei kisvasúttal

A gyerekeket kincskeresés várja Csömödérben.


2024. március 26., Kedd

Idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program 2024-ben már 11. alkalommal nyújt lehetőséget a természet iránt elkötelezett diákoknak.


2024. március 23., Szombat

A világ legjobb strandjai közt a Balaton

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte el, a „magyar tenger” a 60. lett


2024. március 21., Csütörtök

Különdíjas a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján.


Ma van az Erdők Nemzetközi Napja

Minden évben más tematika köré szerveződnek az Erdők Nemzetközi Napja programjai, 2024-ben ez az „erdők és az innováció”.


2024. március 19., Kedd

Nagykanizsa mellett pihent meg a halászsas

A gyűrűzése és Nagykanizsára érkezése között majdnem 5 hónap telt el, és légvonalban mérve 869 km távolságot tett meg.


2024. március 05., Kedd

Víz világnapi programok

A szervezők számos pályázatot is hirdetnek, ilyen többek között az óvodásoknak szóló 3D modellkészítő verseny.


2024. február 29., Csütörtök

A menhely szabályai

A Kiscsillag Református Óvoda apróságai tettek látogatást az állatmenhelyen.


Örömtáncot is lejtettek

Az idősek egészséges életmódjáról, sportolási lehetőségeiről is hallhattak előadást azok a nyugdíjasok, aki szerdán ellátogattak a HSMK-ba.

#Nagykanizsa

Manótorna az óvodásoknak

Manótorna az óvodásoknak

2024. április 17. - Sport

Tavasz van

Tavasz van

2024. április 17. - Kanizsa

Dőlnek ki a csontvázak a Kanizsa Rehabnál

Dőlnek ki a csontvázak a Kanizsa Rehabnál

2024. április 16. - Kanizsa

Van már hol parkolni

Van már hol parkolni

2024. április 15. - Kanizsa

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

2024. április 13. - Kék hírek

Polgári est Dömötör Csabával Kanizsán

Polgári est Dömötör Csabával Kanizsán

2024. április 12. - Kanizsa

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

2024. április 11. - Kanizsa

+