Hazai - 2020. október 23., Péntek
#1956 #október 23. #forradalom #szabadságharc #videóklip #Békéscsaba #Elvis Presley

Béke a völgyben

Béke a völgyben

Jelenet a klipből (A kép forrása: Youtube)

Díszbemutatót tartottak szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban, ekkor volt először hallható és látható a Béke a völgyben című videóklip, amit az intézmény az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére, emlékére készített.

Szente Béla igazgató elmondta,

1957 elején Elvis Presley egy amerikai showműsorban énekelte el ezt a dalt, és kiemelte, egy gyűjtést indít az 1956 miatt külföldre menekült magyaroknak.

Mintegy 6,5 millió dollár jött össze, ami hatalmas segítség volt akkor, de a jelentősége ennél is nagyobbnak számított. Egyfajta tiszteletnek minősült és jelzésnek, hogy ki kell állni a szabadság mellett.

Ismertette: egy gospelről van szó. A dal hangulata megkapó, a szövege pedig egy olyan békéről szól, amit mindenkinek meg kell élnie élete során többször is, ehhez szükség van a szabadságra.

Hozzátette: a sláger az elmúlt hat évtizedben elveszett, és bár a színistúdiósok az elmúlt években elénekelték magyarul pár helyen, most jutottak el oda, hogy egy videóklipet készítenek számára.

A magyar szöveget Szente Béla írta, a dalt Ormándy M. Keve és Gulyás Attila énekli, a háttérben vokalistaként feltűnik Szente Éva, Király M. Alexandra és Molnár Katalin.

A zenei vezető Magda Lajos volt, a filmet pedig Mohos Mihály készítette. A videóklipben Ormándy M. Keve és Gulácsi Réka szerepel. Az egész projekt menedzsere pedig Kerepeczki Nóra volt, aki a csapatmunka jelentőségét emelte ki, és elmondta, a Heves megyei Felsőtárkánynál készítették a videóklipet.

Szente Béla igazgató kiemelte:

a videóklip látható a világhálón, és közzéteszik a zenei alapot és az akkordokat is, hogy a nemzeti ünnepeken bárki elénekelhesse, eljátszhassa.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a magyarság egyik legnagyobb ünnepének nevezte október 23-át, és hangsúlyozta, nemcsak a világ magyarsága emlékszik az 1956-os forradalomra és szabadságharcra, hanem mindenki, aki tiszteli a magyarokat.

Elmondta, a videóklipben vannak olyan pillanatok, amikor az arcokról teljes mértékben leolvasható, hogy mit éreztek azok, akik annak idején elhagyták az országot. Kiemelte: ők nem azért távoztak, mert nem szerették az országot, hanem azért, mert bennük volt a szabadság iránti olthatatlan vágy. Aláhúzta: mindig úgy kell élnünk, hogy büszkék vagyunk magyarságunkra.

(Forrás: beol.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. június 06., Kedd

Erősen felhős idő várható

Összességében sok helyen kell ismétlődő jelleggel záporra, zivatarra, illetve esőre is számítani.


2023. június 05., Hétfő

Záporos, zivataros

Nedves, labilis léghullámok érkeznek dél, délnyugat felől, aminek hatására megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.


2023. június 04., Vasárnap

Felkészül Medárdra?

Változékonyabbra fordul időjárásunk, a jövő hét elején, közepén gyakori vendégünk lesz a csapadék.


2023. június 03., Szombat

Pál(l)fordulás előtt

Holnap még nagyrészt eseménytelen, nyugodt lesz az idő, csak néhol fordulhat elő csapadék. Hétfőtől aztán....


2023. június 02., Péntek

Strandidő?

Tavaink vize már 21, 22 fokos, szombaton viszont a csúcsérték is lesz, ahol hasonló értéket vesz fel.


Nehéz helyzetben élő családok nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa

Az elmúlt három évben több mint tízezer egyszülős és nagycsalád nyaralhatott térítésmentesen a Mészáros Csoport támogatásával.


2023. május 31., Szerda

Kezdődik/folytatódik a nyár

Napos, meleg, nagyrészt száraz idő várható, de a déli tájakon továbbra is esély nyílik záporok, zivatarok kialakulására.


2023. május 30., Kedd

Ugyanaz másként

A következő napokban egyre inkább csak délen lehetnek záporok, zivatarok, majd a hétvégén már ott se nagyon.


2023. május 27., Szombat

Pünkösdi időjárás

A hosszú hétvégén nem változik jelentősen időjárásunk jellege: napos, gomolyfelhős idő várható 25 fok körüli csúcsértékekkel.


2023. május 26., Péntek

Nagybetűs

Záporokkal, zivatarokkal tarkított pünkösdi hétvége vár ránk a sok évi átlagnak abszolút megfelelő hőmérsékleti értékekkel.


2023. május 25., Csütörtök

Dolgozik az összeáramlás

Pénteken folytatódik a gomolyfelhős, napos idő, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar.


Megújult a balatonmáriafürdői vasútállomás

A beruházást 215 millió forintból végezte el a MÁV.


A pázsitfűfélék miatt szenvednek az allergiások

Országszerte magas a pollenkoncentráció, erősödhetnek a szénanáthás tünetek.

+