Hazai - 2022. január 26., Szerda

Hibák, összevisszaság, elmulasztott lehetőségek

Hibák, összevisszaság, elmulasztott lehetőségek

Márki-Zay Péter ugyan még nem látta a friss felmérést, de elképzelhetőnek tartja, hogy azt nekik készítették (Fotó: Gergely Szilárd)

Újabb, a baloldal számára készült elemzést hozott nyilvánosságra az index.hu. Hibák, összevisszaság, belső viták jellemzik a baloldal eddigi kampányát, hosszan sorolják a Márki-Zay Péter által elkövetett hibákat, ám az nem derül ki az index cikkéből, hogy ki készítette az elemzést. A hírportál arról is ír, hogy „rohamosan csökken” a hit a baloldalon, hogy egyáltalán le lehet győzni a kormánypártokat – hangzott el az M1 Híradójában.

Hibákat, össze-vissza beszédet és elmulasztott lehetőségeket is emleget a baloldal számára készült friss felmérés. Az index.hu feltételezése szerint a portál birtokába jutott anyag Márki-Zay Péteréknek készülhetett. Az elemzésben hosszan írnak arról, hogy rohamosan csökken az ellenzék választási győzelmébe vetett hit, még a baloldalon is.

Az okok közt Márki-Zay Péter utóbbi időben tett kijelentéseit említik, és az elemzés arra is kitér, hogy a baloldal kormányfő-jelöltje egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy igazi kapitány.

Márki- Zay Péter újévi köszöntőbeszédében arról beszélt, szerinte a baloldal azért nyerhet a tavaszi országgyűlési választáson, mert a nyugdíjasokat megtizedelte a koronavírus-járvány.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje többször is azt hangoztatta: a baloldalnak van oka a bizakodásra. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte fogynak a kormánypárti szavazók.

„Mitől lett volna a Fidesznek több szavazója most, mint volt 2018-ban? A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik minden eddiginél nagyobb mértékben csatlakoztak az előválasztás során már az ellenzékhez, ők messze nagy többségben kormánykritikusak” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Az Index birtokába került elemzésben erről is szó van. A portál azt írja: a dokumentumban szintén hibaként említik, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt politikai elemzőként lép fel ahelyett, hogy politikai vezető lenne. Példaként a koronavírusban meghalt Fideszes nyugdíjasok esetét hozzák fel.

A tanulmányban külön pontban írnak arról, hogy mennyire hiányzik a jó hangulat az ellenzék kampányából. Az Index úgy fogalmaz: sok a feszültség, de kevés az olyan pont, amelyhez jókedvvel csatlakozni lehetne. A lap megkereste Márki-Zay Pétert, hogy mit gondol a felmérésről, aki elmondta: ugyan a konkrét dokumentumot nem ismeri, de elképzelhetőnek tartja, hogy nekik készítették.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2022. május 18., Szerda

Magyarország segít

Továbbra is folyamatosan indítják a segélyszállítmányokat.


Idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A terméskilátások jobbak a gyümölcspiacon, mint az elmúlt két évben, de a már piacra került termékek esetében a termelési költségek – zöldségtermékekre is jellemző – 25-50 százalékos emelkedését az átvételi árak nem tükrözik.


Naposabb folytatás

Az átvonult hidegfront után szárazabb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Emiatt kevesebb felhőre, kissé hűvösebb időre számíthatunk.


2022. május 17., Kedd

Nyakunkon az szja-bevallás határideje

Mutatjuk, mi a teendő, mire kell figyelni.


Visszább terelés

Hidegfront hoz záporokat, zivatarokat, illetve lehűlést is, de utóbbi majd inkább szerdán lesz érzékelhető, valamint csütörtök reggel.


2022. május 16., Hétfő

Megválasztották Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők.


2022. május 15., Vasárnap

Novák Katalin: Az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk

Ünnepélyesen is beiktatták Magyarország új köztársasági elnökét.


2022. május 13., Péntek

Nyugodt hétvége

Hétvégén megnyugszik a légkör, így kellemes időre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.


Orbán Viktor megnevezte új kormánya minisztereit

A parlament oldalán megjelent napirendi javaslat szerint Orbán Viktor május 16-án, hétfőn teheti le ötödször a kormányfői esküt.


Influenza: négyezren fordultak orvoshoz a múlt héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése szerint május 2-8. között 4200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel, ez 27 százalékkal kevesebb beteget jelent, mint az azt megelőző héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK)


2022. május 11., Szerda

Az első harmincasok

Ízelítőt kapunk a nyárból, csütörtökön a mainál is jóval melegebb lesz: több helyen is meghaladhatja a 30 fokot a csúcsérték.


Koronavírus - megérkeztek a heti összesített adatok

Jelenleg 1015 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen.


Szijjártó: Magyarország nem szavazza meg az uniós szankciókat

A brüsszeli csomag elfogadása 700 forintos benzin- és 800 forintos gázolajárat hozna, több száz millió forintba kerülne a finomítóátállás, ami legalább 5 évig tartana, és az utána vásárolt olaj drágább lenne, mint most.


2022. május 10., Kedd

Nyári napok a Tour alatt

A Giro d'Italia magyarországi szakaszai után már itt is van a Tour de Hongrie.


Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is - írta hétfői számában a Világgazdaság.


Kis előrelépés történt, de Magyarország még nem tudja támogatni az olajembargót

Az Európai Bizottság elnöke hétfő este Budapesten tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szijjártó Péter külügyminiszter videón ismertette a részleteket.


2022. május 09., Hétfő

Egyre nyáriasabb

Egyre szárazabb, melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emiatt kevesebb záporra, zivatarra kell számítani.


Ma búcsúzik hivatalától Áder János

A kétszer kitöltött ötéves ciklusát követően Áder János köztársasági elnök hétfőn távozik hivatalából.


2022. május 08., Vasárnap

Polgármestert választanak ma Zalaszabarban

Két független jelöltre voksolhatnak a helyiek.


2022. május 07., Szombat

Kevésbé szűri

A vastag, poros felhőzet fokozatosan felszakad, így holnap már nem csak szűrt napsütésre számíthatunk.


Nem várható hiány tojásból hazánkban

Az Ukrajnában zajló háború ellenére várhatóan a jövőben sem lesz hiány hazánkban tojásból.

+