Hazai - 2022. március 13., Vasárnap
#Tesco #Ukrajna #menekültek #háborús konfliktus #Oroszország #állás

Munkalehetőséget kínál az Ukrajnából menekülőknek a Tesco

Munkalehetőséget kínál az Ukrajnából menekülőknek a Tesco

Archív (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A folyamatosan toborzó Tesco most az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben várja az olyan Ukrajnából elmenekült emberek jelentkezését, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni. Az áruházlánc első körben közel 400 főnek szeretne munkát biztosítani, de a szezonális munkavállalási igény alakulása függvényében ezt az év folyamán akár meg is duplázhatja. 

A vállalat budaörsi központi irodájába és budapesti Tesco Business Services központjába éppúgy várja a jelentkezőket, mint fővárosi és határmenti áruházaiba, illetve gyáli és herceghalmi logisztikai központjába. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.

A Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is szoros együttműködésben segíti az ukrajnai háború elől menekülőket, ezúttal a Magyarországon közép- és hosszú távon maradni kívánók foglalkoztatásával. A Segélyszervezet előszűri a lehetséges munkavállalókat azzal, hogy közvetlenül megkeresi a potenciális érdeklődőket, és tájékoztatja őket a Tesco által kínált munkalehetőségre való jelentkezés részleteiről.

Összesen 385 pozíció

„Évek óta partnerként segítjük a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezettel közös akciókban, és a jelenlegi háborús helyzet kapcsán folyamatosan együttműködünk a humanitárius segítségnyújtásban. Nagy büszkeség számunkra, hogy a Segélyszervezet minket tekint az első számú partnerének akkor is, amikor munkahelyet ajánl a menekülteknek. Célunk, hogy minél több olyan embertásunknak adjunk munkát, akik otthonukat elhagyva közép és hosszú távon szeretnének hazánkban maradni. Jelenleg összesen 385 nyitott pozícióra várjuk a jelentkezésüket, már most is folyamatban van több jövendőbeli, Ukrajnából érkezett tescós kollégánk beléptetése. A Tesco mindig befogadó munkahely volt. Alapelvünk, hogy mindenkit szívesen látunk, és a mindennapokban is megéljük egyik fontos alapértékünket, és ennek megfelelően úgy bánunk másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Kollégáink közül már közel tízen fogadtak be menekülteket, akiket közvetlenül keresünk meg állásajánlattal és a befogadó családokat 100 ezer forint támogatásban is részesítjük a Tesco Angyal Alapítványon keresztül” – mondta Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HR-vezetője.

A vállalat 30 fő angolul beszélő munkavállalónak kínál munkalehetőséget budaörsi központi irodájában, valamint Budapesten, a Váci úton lévő Tesco Business Services központjában. Ezenkívül 250 jelentkezőt vár teljes vagy részmunkaidőben a fővárosi és környéki áruházaiba áruházi munkatárs, bolti eladó, online bevásárlási asszisztens, valamint pénztáros pozíciókra. Utóbbi esetében alapfeltétel a magyarnyelv-tudás. A határmenti áruházakban a Tesco 55 új munkatársat tud foglalkoztatni, míg gyáli és herceghalmi logisztikai központjaiban összesen 50 fő kezdhet komissiózóként vagy targoncásként.

A folyamatra a Tesco dedikált toborzót jelölt ki, és útmutatót készített az adószám- és tajszám-igényléshez. Ezek részét képezik a szükséges adminisztrációnak, melynek költségeihez az áruházlánc támogatást nyújt.

A Tesco az Ukrajnából érkezők számára dedikált elérhetőségeket hozott létre, ahol magyar és angol nyelven nyújt segítséget. A Tesco hamarosan ukrán nyelven is elérhetővé teszi a támogatást az álláskeresőknek.

Email-cím: toborzas@tesco.com

(Forrás: Store Insider)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 15., Hétfő

Tovább fokozódik az aszály

A csapadékhelyzet nem javul hazánkban, csak romlik.


VÍZIÓ - egy nap a vízről és a jövőről

Zalakaroson a víz az élet és az élmények forrása is egyben.


2022. augusztus 14., Vasárnap

Kutya meleg lesz

Az előttünk álló héten folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet, a hőség majd csütörtökön tetőzik.Menczer: A Gazprom megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti gázszállítást Magyarországnak

A politikus hangsúlyozta, hogy Magyarország élen jár a gáztárolók fogyasztásarányos töltöttsége területén.


2022. augusztus 13., Szombat

Kószák

Keddig még záporok, zivatarok helyenként tarkíthatják az időt, de hétfőtől már melegedés kezdődik.


2022. augusztus 12., Péntek

Örvénylő remények

Az időjárásunkat alakító hidegörvény még mindig a Kárpát-medence közelében található.


2022. augusztus 11., Csütörtök

Majdnem semmi

Péntek estig nem sok helyen lesz zápor, zivatar, a hétvégén azonban már kissé növekszik a csapadék előfordulási esélye.


2022. augusztus 10., Szerda

Jöttömre kelet felől

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön.


Napokon belül újraindulhat a kőolajszállítás Magyarországra

A Mol átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat az ukrán félnek.


Koronavírus - mutatjuk a friss adatokat

Az elmúlt héten összesen 18 078 új fertőzöttet igazoltak.


Kata helyett ekho!

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől ugyanis megszűnik az úgynevezett kifizetői ekho.


Felfüggesztett Barátság: több hétre elegendőek a Mol olajtartalékai

Napok óta nem jön orosz kőolaj a Barátság vezeték déli ágán Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába.


2022. augusztus 09., Kedd

Se veled, se nélküled

A szerdai átmeneti nyugodtabb idő után ismét mozgalmassá válik időjárásunk: csütörtökön kelet felől hidegörvény helyeződhet fölénk.


2022. augusztus 08., Hétfő

Lesz is, meg nem is...

... csapadék a következő napokban, ugyanis helyi záporok, zivatarok szinte bárhol előfordulhatnak, de nagy területet érintő áztató esőnek kicsi az esélye.


Megkezdődött a szüret a Csabagyöngye szedésével

A Balatonboglári borvidékhez tartozó Ordacsehiben termesztett szőlőből készül a legkorábbi újbor Európában.


A tanévkezdésben segít a kormány

Újabb segítséget kapnak a családok.


2022. augusztus 07., Vasárnap

Valamennyi magyar asztalára jusson kenyér

15 millió búzaszem: a legnehezebb időszakban sem marad el a gazdák adománya.


A tűzifa kitermelése továbbra sem jár erdőirtással

Az agrárminiszter közösségi oldalán tisztázta a helyzetet.


2022. augusztus 06., Szombat

Már több mint 33 ezer új rendszámos autó közlekedik az utakon

Egyedi vagy egyénileg kiválasztott hatósági jelzésű rendszámból pedig összesen 725-öt adtak ki.


Kiegészül a gáz- és áramszámla tartalma

A lakossági rezsiszámlák az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit is tartalmazni fogják.

+