Hazai - 2022. március 13., Vasárnap
#Tesco #Ukrajna #menekültek #háborús konfliktus #Oroszország #állás

Munkalehetőséget kínál az Ukrajnából menekülőknek a Tesco

Munkalehetőséget kínál az Ukrajnából menekülőknek a Tesco

Archív (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A folyamatosan toborzó Tesco most az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben várja az olyan Ukrajnából elmenekült emberek jelentkezését, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni. Az áruházlánc első körben közel 400 főnek szeretne munkát biztosítani, de a szezonális munkavállalási igény alakulása függvényében ezt az év folyamán akár meg is duplázhatja. 

A vállalat budaörsi központi irodájába és budapesti Tesco Business Services központjába éppúgy várja a jelentkezőket, mint fővárosi és határmenti áruházaiba, illetve gyáli és herceghalmi logisztikai központjába. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését.

A Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet továbbra is szoros együttműködésben segíti az ukrajnai háború elől menekülőket, ezúttal a Magyarországon közép- és hosszú távon maradni kívánók foglalkoztatásával. A Segélyszervezet előszűri a lehetséges munkavállalókat azzal, hogy közvetlenül megkeresi a potenciális érdeklődőket, és tájékoztatja őket a Tesco által kínált munkalehetőségre való jelentkezés részleteiről.

Összesen 385 pozíció

„Évek óta partnerként segítjük a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezettel közös akciókban, és a jelenlegi háborús helyzet kapcsán folyamatosan együttműködünk a humanitárius segítségnyújtásban. Nagy büszkeség számunkra, hogy a Segélyszervezet minket tekint az első számú partnerének akkor is, amikor munkahelyet ajánl a menekülteknek. Célunk, hogy minél több olyan embertásunknak adjunk munkát, akik otthonukat elhagyva közép és hosszú távon szeretnének hazánkban maradni. Jelenleg összesen 385 nyitott pozícióra várjuk a jelentkezésüket, már most is folyamatban van több jövendőbeli, Ukrajnából érkezett tescós kollégánk beléptetése. A Tesco mindig befogadó munkahely volt. Alapelvünk, hogy mindenkit szívesen látunk, és a mindennapokban is megéljük egyik fontos alapértékünket, és ennek megfelelően úgy bánunk másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy velünk bánjanak. Kollégáink közül már közel tízen fogadtak be menekülteket, akiket közvetlenül keresünk meg állásajánlattal és a befogadó családokat 100 ezer forint támogatásban is részesítjük a Tesco Angyal Alapítványon keresztül” – mondta Szigeti Barbara, a Tesco Magyarország HR-vezetője.

A vállalat 30 fő angolul beszélő munkavállalónak kínál munkalehetőséget budaörsi központi irodájában, valamint Budapesten, a Váci úton lévő Tesco Business Services központjában. Ezenkívül 250 jelentkezőt vár teljes vagy részmunkaidőben a fővárosi és környéki áruházaiba áruházi munkatárs, bolti eladó, online bevásárlási asszisztens, valamint pénztáros pozíciókra. Utóbbi esetében alapfeltétel a magyarnyelv-tudás. A határmenti áruházakban a Tesco 55 új munkatársat tud foglalkoztatni, míg gyáli és herceghalmi logisztikai központjaiban összesen 50 fő kezdhet komissiózóként vagy targoncásként.

A folyamatra a Tesco dedikált toborzót jelölt ki, és útmutatót készített az adószám- és tajszám-igényléshez. Ezek részét képezik a szükséges adminisztrációnak, melynek költségeihez az áruházlánc támogatást nyújt.

A Tesco az Ukrajnából érkezők számára dedikált elérhetőségeket hozott létre, ahol magyar és angol nyelven nyújt segítséget. A Tesco hamarosan ukrán nyelven is elérhetővé teszi a támogatást az álláskeresőknek.

Email-cím: toborzas@tesco.com

(Forrás: Store Insider)

Még érdekes lehet ...


2024. április 19., Péntek

Hétvégén elkezdődik a választási kampány

A jelöltek és jelölőszervezetek mindhárom választástípus esetében megkezdhetik az ajánlások gyűjtését.


2024. április 17., Szerda

Hamarosan indul a strandszezon Zalakaroson

Alig több mint két hét múlva, május 3-án, pénteken részlegesen megnyitja kültéri strandját a Zalakarosi Fürdő.


2024. április 16., Kedd

Hetedik védekezési szezonját kezdte meg a jégkármérséklő rendszer

Számítások szerint a rendszerre fordított 1 forint mintegy 33 forint éves termelési értéket óv meg.


2024. április 15., Hétfő

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Visszaesik a hőmérséklet a héten.


2024. április 10., Szerda

Álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő munkaerőpiaci program indul Zalában

A vállalkozóvá válást elősegítő programra 2024. május 3-ig lehet jelentkezni.


2024. április 09., Kedd

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

A vakációs turnusokba iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal április 24-én 14.00 óráig, az etaborplusz.hu weboldalon.


2024. április 04., Csütörtök

Választási tudnivalók

A névjegyzéki adatok alapján mintegy 228 ezer ember voksolhat a vármegyében 2024. június 9-én.


2024. április 02., Kedd

Hétfőn indult a tavi viharjelzési szezon

A Balatonon összesen 55 viharjelzőlámpa van, ennek köszönhetően egy adott pontról legalább hármat is lehet látni.


Már elérhető az egynapos autópálya-matrica

Motorra kedvezményes áron lehet majd megvenni az új típusú jogosultságot.


2024. március 30., Szombat

Óraátállítás március 31-én

A nyári időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy órával kevesebbet alhatunk, mivel előrefelé állítjuk az órát. 


Elindult a hajózási szezon a Balatonon

Történelmi léptékű fejlesztést végeztek a szezon nyitására a BAHART-nál.


2024. március 24., Vasárnap

Fenntartható környezetszépítés és a közösségépítés

Május 1-ig nevezhetnek a helyi közösségek a Virágos Magyarország versenyre.

+