Hazai - 2022. május 22., Vasárnap
#turizmus #pandémia #nyár #Balaton #Tisza-tó #Eger

Járvány előtti rekordokat dönthet idén a hazai turizmus

Járvány előtti rekordokat dönthet idén a hazai turizmus

(A kép forrása: hirado.hu)

Rekordokat dönthet a hazai turizmus nyáron, az előfoglalási adatok legalábbis szakértők szerint rendkívül biztatóak. A hírek szerint az utolsó járványmentes évnél, tehát 2019-nél is erősebb lehet a nyár. Éppen a napokban közölte a turisztikai ügynökség, hogy 2022-ben megdőlhet a hazai szállodák bevételi rekordja – közölte az M1 Híradója.

Sokan fotózkodnak az egri Dobó téren. Többen el is töltenek néhány éjszakát a történelmi városban. A kirándulók körében Eger az egyik legnépszerűbb úti cél. Ez látszik a foglalásokon is. Az egyik egri hotelben még akadnak szabad szobák, de a nyári szezonra már szinte teljesen megtelt.

„Leginkább a július-augusztus, a július második fele és az augusztus, ami már jobban telítve van. De általában ez a szokás, hogy azért a hosszabb nyaralásokat előbb megtervezik, és akkor a kisebb tartózkodásokat pedig pár nappal az érkezés előtt próbálják lefoglalni” – ismertette Bozsik Nikolett, a Hunguest Hotels Eger&Park szállodai üzletvezetője.

A Tisza-tónál is nehéz már szabad szobákat találni. Ezen a környéken is egyre többen nyaralnak. „Az elmúlt évben tapasztalható volt, hogy a járvány miatt sokan a hazai turizmust választották, tavaly azért tömegével, jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a hazai szálláshelyek, ami a Tisza-tónál is érezhető volt” – fogalmazott Nagy Viktória, a Kormorán Kikötő és Szálláshelyek irodavezető-helyettese.

Az új vendégek mellett olyanok is vannak szép számmal, akik régóta visszajárnak. „Körülbelül húsz éve járunk ide, tizennyolc-húsz éve és hát az első, ami megragadott minket, az a horgászat volt. Pécsiek vagyunk és ilyen távolságból is képesek vagyunk ide feljönni” – mondta egy vendég.

Az örök kedvenc viszont a Balaton. A tó és környékének hangulata miatt rengetegen választják minden évben. A balatoni városok évek óta azon dolgoznak, hogy ne csak a nyári időszakban legyen vonzó a magyar tenger. Számos olyan lehetőség van már a tó környékén, amely az év bármely szakában jó program lehet.

„Nemcsak a nyári szezonban, hanem a nyári szezonon kívül is egyre többen látogatnak el ebbe a térségbe. Kijelenthetjük, hogy nemcsak a Balaton miatt, mi próbálunk más jellegű kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani az idelátogatók számára” – hangsúlyozta Fehér Adél, a Siófok bella állatpark munkatársa.

Szinte az egész országban az látszik, hogy szívesen nyaralnak a magyarok itthon. Ezért is érdemes előre foglalni, mivel egyre kevesebb a szabad szoba, ráadásul most még nagyrészt a tavalyi árakkal lehet számolni.

„A belföldi turizmus rendkívül trendivé vált. Részben a SZÉP-kártya, ami ennek a motorja, mozgatja ezt, ezen kívül az is, hogy nagyon sok rész, régió, például Balaton környéke, Hajdúszoboszló, Debrecen, igencsak népszerűvé vált a hazai turisták körében” – közölte Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró.

Az ágazat jó évre számít, mivel sok helyen már az első félévben biztatóak az adatok, és még csak most jön a nyári szezon. Az eddigi foglalások alapján a július és az augusztus akár rekordhónapok is lehetnek.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Borúra ború

A tőlünk délre található ciklon borult, elszórtan csapadékos időt okoz.


Otthon Centrum: vidéken a panelek, a tégla és a kertes házak négyzetméterára is csökkent 2022 végén

A legalacsonyabb négyzetméterár (átlagosan 372 ezer forint) a használt házak piacán alakult ki tavaly a negyedik negyedévben.


Nyugdíjba vonul Czimondor Nándor

Czimondor Nándor – a vendéglátásban és a szállodaiparban töltött 51 év után – visszavonul a zalakarosi MenDan Hotel igazgatói pozíciójából, de a jövőben is aktívan kíván részt venni a hazai turizmus életében.


Orbán Viktor: Azonnali tűzszünet kell

A kormányfő beszélt a háború eszkalálódásának veszélyéről is.


2023. január 26., Csütörtök

Kisebb-nagyobb szakadozások

Ma és holnap is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban.


Emelkedik a babakötvény kamata

A családok már 300 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást a Babakötvényben.


Navracsics: nem fenyegeti veszély az Erasmus program folytatását

Annak a 180 ezer magyar diáknak, aki ma alapítványi fenntartású egyetemre jár, nem kell attól tartania, hogy a programból bármilyen formában is kiesne – mondta Navracsics Tibor területfejelsztési miniszter, miután Brüsszelben fogadta a bizottság több tagj


2023. január 25., Szerda

A helyzet változatlan

Jelentős változásra csütörtökön sem számíthatunk, marad a borongós, párás, szürke idő.


Jót tett a bőséges csapadék az almaültetvényeknek

Bár az idei terméskilátásokat még lehetetlen megbecsülni, a bőséges őszi-téli csapadék biztosan jót tett az almaültetvényeknek.


2023. január 24., Kedd

Ciklon nélkül

Időjárásunkban változás várható, ugyanis mediterrán ciklon nélküli nap következik.


Dobogós a magyar csapat a Bocuse d'Or világdöntőjén

Bronzérmes lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén.


2023. január 23., Hétfő

Csak délnyugat kap

Esőre csak a délnyugati harmadban számíthatunk, majd holnap napközben már ott is csökken a csapadékhajlam.


Magyarország élelmiszerellátása biztosított

Magyarország élelmiszerellátása biztosított - mondta az agrárminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán.


2023. január 22., Vasárnap

Gyanús áremelkedés?

Vizsgálatot indított a tejpiacon a GVH. Magyarázatot keresnek a fogyasztói árak nagymértékű emelkedésére.


Rendkívüli nyilatkozatot kell tenni a NAV-nál

A NAV felméri az adózók véleményét az online ügyintézésről, a visszajelzések segítik a hivatalt ügyintézői felületeinek fejlesztésében.


2023. január 21., Szombat

Karosi élményvilla is versenyez az év legjobb hotele címért

Átadták az Év Hotele verseny régiós győzteseinek járó díjakat.


Csaknem 550 kilométer hosszú szakaszon van árvízvédelmi készültség

Tovább áradnak a folyók az ország északi részén.


2023. január 20., Péntek

Nincs megállás

Mediterrán ciklonok jönnek-mennek, így továbbra is változékony időre van kilátás. Hogy meddig tart még a mediterrán ciklonok uralma?


Adótraffi: ők következnek

2023. január 23. és február 10. között a pékségeket és pékáruüzleteket ellenőrzik.


2023. január 19., Csütörtök

Ezúttal kelet felől

A következő éjszakán ezúttal nem érkezik csapadék, de pénteken napközben egy újabb csapadékzóna kanyarodik fölénk, amiből főként a Dunától keletre számíthatunk esőre, majd délutántól egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra.


2023. január 18., Szerda

Bőrig ázva, majd elhavazva?

Újabb mediterrán ciklon érkezik, amelyből éjszaka ismét kiadós mennyiségű eső valószínű, hajnaltól pedig északnyugat felől egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált a halmazállapot.

+