Hazai - 2022. szeptember 15., Csütörtök
#turizmus #vendéglátás #válság

A kormány nyitott a turizmus segítésére

A kormány nyitott a turizmus segítésére

(Fotó: Jacob Lund)

Kormányzati segítséget kérnek a szakmai szövetségek a turisztikai szektor vállalkozásai számára, amelyeket sok esetben megoldhatatlan helyzet elé állított az egész Európát, így hazánkat is sújtó energiapiaci válság.

Az ágazat rendkívüli gazdasági válsághelyzete alapján öt szakmai szövetség – a  Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Vendéglátók Ipartestület (MVI) és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) – közös levélben fordult a kormányzat érintett minisztereihez, amelyben felhívják a figyelmet a turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokat kiemelten sújtó problémákra, egyúttal javaslatokat is tesznek arra, mivel lehetne enyhíteni a drasztikusan megugrott energiaárak és az infláció okozta terheiket.

Nagyon operatív módon Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter már a levél kézhezvételének másnapján, szerdán fogadta a VIMOSZ és az MSZÉSZ képviselőiből álló delegációt. A találkozón a miniszter elmondta, hogy a kormány érti a problémákat és segíteni akar. A személyes találkozón hasznosnak bizonyult, hogy tisztázni tudtak néhány kérdéses pontot.

A kormányzat nyitott a munkahelyek védelme érdekében tett egyes szakmai javaslatok elfogadására, a Covid után újraindult ágazatot és annak vállalkozásait segítő program bevezetésére az EU-s irányelvekkel összhangban. Nagy Márton az adatok összegyűjtésére, pontosítására kérte a szövetségeket és a tárgyalások felgyorsított, jövő heti folytatását ígérte – számoltak be lapunknak a találkozó eredményéről a szakmai delegáció képviselői.

(Forrás: turizmus.com)

Még érdekes lehet ...


2023. szeptember 20., Szerda

Konferencia a kerékpározás számszerűsíthető, pozitív hatásairól

A kerékpáros közlekedés fejlesztése világszerte és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen korunk számos kihívására kínál élhető és fenntartható alternatívát.


2023. szeptember 07., Csütörtök

Haditorna verseny

Indul az Országos Haditorna Verseny - szeptembertől startolnak a vármegyei fordulók.


2023. szeptember 04., Hétfő

Legalább egy hét

Nyugodt, napos idő: ezzel lehetne jellemezni az időjárást a következő egy hétben, közben a szél is egyre kevésbé fog fújni.


A tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől.


2023. augusztus 28., Hétfő

Hullámzó hidegfront

Hullámzó hidegfront éri el hétfő délután, este hazánkat, amely lassan mozog kelet felé, és csak a hét közepén hagyja el térségünket.


2023. augusztus 25., Péntek

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe

A kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a hatóságok azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet.


2023. augusztus 24., Csütörtök

Gulyás Gergely: Már október-novemberben egyszámjegyű lehet az infláció

A Miniszterelnökséget vezető kitért arra is, hogy továbbra is az inflációt meghaladó béremelést akarnak biztosítani, és még az idei évben is jó esély van a reálbér-emelkedésre.


2023. augusztus 23., Szerda

Még mindig nyár

Még mindig tombol a nyár, a kánikulát enyhítő hidegfront jelen kilátások alapján csak jövő hét elején érkezik.


2023. augusztus 21., Hétfő

Nyárvégi kánikula

Kedden is napos idő várható általában kevés gomollyal.


2023. augusztus 18., Péntek

Örvény és mocsár

Lényeges változás nem lesz időjárásunkban, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett továbbra is elszórtan kell záporokra, zivatarokra számítani.


2023. július 27., Csütörtök

Emelkedő vendégszám, növekvő árbevétel

Rengetegen választották a Balatont és Zalakarost, derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató statisztikájából.

+