Hazai - 2022. szeptember 21., Szerda
#baloldali sajtó #hazugság

Alapjogokért Központ: A baloldali sajtó hazudik az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről

Alapjogokért Központ: A baloldali sajtó hazudik az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről

(A kép forrása: Facebook/Alapjogokért Központ)

Két hazugságot egyszerre „futtat” a magyar ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – közölte az Alapjogokért Központ kedden közösségi oldalán.

A bejegyzésben hazugságnak nevezték: az ellenzéki média azzal riogat, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Azt írták: a baloldali ellenzék, és a vele szoros akarategységben dolgozó „baloldali fake news sajtó” számháborúja alaptalan riogatás, melynek egyetlen célja a magyar érdekek ellenében politizáló, „szankciópárti” baloldali képviselők kívánságának teljesítése.

A „Magyarország megbüntetésében mesterkedő baloldali politikusok” és az őket mindenben kiszolgáló média azt akarja, hogy minél jobban büntessék meg Magyarországot az uniós intézmények – vélekedtek, példaként utalva az Európai Parlament által múlt héten elfogadott jogállamisági jelentésre.

Az Alapjogokért Központ szerint azonban a „baloldali fake news sajtó” állításaival szemben az igazság az, hogy a vasárnapi bizottsági döntés a Magyarországnak az előttünk álló években járó forrásoknak – a többéves pénzügyi keret felzárkóztatási alapjai, az agrár-vidékfejlesztési források, a helyreállítási alap forrásai, valamint a közvetlen uniós támogatások formájában – csak a 16 százalékát érinti.

Számításaik szerint a Magyarországnak a három területen a helyreállítási alap hitel része nélkül a 2020-as árakon számolva 46,9 milliárd euró jár. A bizottság döntése ebből 7,5 milliárdot érint – tették hozzá.

Kifogásolták azt is, hogy a „baloldali fake news sajtó” felületein úgy fogalmaznak, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette a Magyarországnak járó forrásokat, mivel a bizottságnak nincs joga elvenni, felfüggeszteni a forrásokat.

Csak javaslatot fogalmazhatnak meg a Tanács számára a pénzügyi felfüggesztéssel kapcsolatban – magyarázták.

A vasárnapi döntésből azonban az Alapjogokért Központ szerint egyértelműen kiolvasható, hogy ez csak akkor lehetséges, ha november 19-ig Magyarország nem fogadja el a bizottsággal leegyeztetett jogszabályokat. Mivel Magyarország nyitott a kompromisszumra, így kijelenthető, hogy a döntést meghozó Tanács elé semmilyen, forrásfelfüggesztést célzó bizottsági javaslat nem jut majd – írták.

Kiemelték: ebből az következik, hogy Magyarország még idén meg tudja kötni az uniós forrásokról szóló megállapodásokat, a magyar családok és vállalkozások pedig a jövő év első felében megkapják a nekik járó pénzeket.

(Forrás: hirado.hu/MTI)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 28., Szerda

Fűteni nem alkalmas a termálvíz, de a Zalakarosi Fürdő nem zár be

A rezsiárak emelkedését nem terheli a vendégekre a Zalakarosi Fürdő, ahol változatlan jegyárak mellett a megszokott őszi-téli szolgáltatásokkal várják a fürdőzőket.


2022. szeptember 27., Kedd

Szusszanásnyi szünet

Szerdán lélegzetvételnyi szünet szakítja félbe a frontok átvonulását, majd szerda estétől, már érkezik is a következő front.


Kiterjedhet a fiatalok szja-mentessége a gyermeket vállaló 25–30 éves nőkre is

A 2023-as költségvetés decemberi véglegesítésekor kibővülhet a fiatalok személyijövedelemadó-mentessége a gyermeket vállaló 25–30 év közötti nőkkel – jelentette be a miniszterelnök az Országgyűlésben, az azonnali kérdések órájában.


2022. szeptember 26., Hétfő

Az esernyőt ne felejtsük

Alig hagyja el térségünket a hullámzó frontrendszer, holnap újabb hidegfront érkezik, és újra több helyen valószínű csapadék.


Orbán Viktor: Ha megszüntetnék a szankciókat, az árak rögtön a felére esnének vissza, és az infláció is legalább megfeleződne

A miniszterelnök szerint Európa országai ma az olajért, a földgázért és a villamos energiáért szankciós felárat fizetnek.


2022. szeptember 25., Vasárnap

Hullámzó

Hullámzó front alakítja időjárásunkat és csapadékra is több hullámban számíthatunk.


2022. szeptember 24., Szombat

Változékonyra fordul

Holnap, illetve a jövő hét első napjaiban is a felhők lesznek túlsúlyban, emellett pedig több helyen, több hullámban várható csapadék is.


Magyar boltba magyar fügét!

Egyre nagyobb biztonsággal termeszthető a füge Magyarországon is.


2022. szeptember 23., Péntek

Viszlát napsugarak!

Felhős, csapadékos időre számíthatunk.


Folytatódik a Magyar falu program

Jelentős forrásokkal tovább folytatódik a Magyar falu program a korábban kijelölt irányelvek szerint – adta közre a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 


MVM: már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők

Nem jár visszamenőlegesen a kedvezményes többletmennyiség, azt az MVM Next a hatósági bizonyítvány benyújtását követő hónap elsejétől alkalmazza, időarányosan.


2022. szeptember 22., Csütörtök

Csendesebbre fordul az idő

Szombatig anticiklon alakítja időjárásunkat, majd vasárnaptól nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét.


Kocsis Máté: nemzeti konzultáció indulhat a szankciókról

Európában a magyarok lesznek az elsők, akik elmondhatják a véleményüket a szankciókról.


Listeriával szennyezett lehet egy kockázott bacon

A Nébih közlése szerint a forgalmazó már visszahívta a terméket.


2022. szeptember 21., Szerda

Gomolyos, záporos

Péntekig érdemi változás még nem várható, majd szombattól néhány fokkal melegebb, vasárnaptól pedig nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk.


2022. szeptember 20., Kedd

Hol süt, hol elbújik

Szerdán is alapvetően felhőátvonulásokra számíthatunk, záporok, zivatarok nagyobb eséllyel és nagyobb számban a Dunától keletre alakulhatnak ki.


Elindult a hatósági áras tűzifaprogram

Volt olyan erdészet, ahol már nyitáskor hosszú sorokban álltak a vásárlók.


2022. szeptember 19., Hétfő

Rohangáló gomolyok

Az éjszakák egyre hidegebb lesznek, péntek hajnalban felcsillan az első őszi fagy esélye.


Navracsics: Az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

A miniszter közölte, a testület üdvözli a Magyar Kormány vállalásait, és innentől kezdve hazánk ezek végrehajtására fog koncentrálni.

+