Hazai - 2022. szeptember 21., Szerda
#baloldali sajtó #hazugság

Alapjogokért Központ: A baloldali sajtó hazudik az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről

Alapjogokért Központ: A baloldali sajtó hazudik az Európai Bizottság vasárnapi döntéséről

(A kép forrása: Facebook/Alapjogokért Központ)

Két hazugságot egyszerre „futtat” a magyar ellenzéki média az Európai Bizottság vasárnapi, jogállamisági kondicionalitásról szóló döntéséről – közölte az Alapjogokért Központ kedden közösségi oldalán.

A bejegyzésben hazugságnak nevezték: az ellenzéki média azzal riogat, hogy a Magyarországnak járó források közel kétharmada veszélyben van. Azt írták: a baloldali ellenzék, és a vele szoros akarategységben dolgozó „baloldali fake news sajtó” számháborúja alaptalan riogatás, melynek egyetlen célja a magyar érdekek ellenében politizáló, „szankciópárti” baloldali képviselők kívánságának teljesítése.

A „Magyarország megbüntetésében mesterkedő baloldali politikusok” és az őket mindenben kiszolgáló média azt akarja, hogy minél jobban büntessék meg Magyarországot az uniós intézmények – vélekedtek, példaként utalva az Európai Parlament által múlt héten elfogadott jogállamisági jelentésre.

Az Alapjogokért Központ szerint azonban a „baloldali fake news sajtó” állításaival szemben az igazság az, hogy a vasárnapi bizottsági döntés a Magyarországnak az előttünk álló években járó forrásoknak – a többéves pénzügyi keret felzárkóztatási alapjai, az agrár-vidékfejlesztési források, a helyreállítási alap forrásai, valamint a közvetlen uniós támogatások formájában – csak a 16 százalékát érinti.

Számításaik szerint a Magyarországnak a három területen a helyreállítási alap hitel része nélkül a 2020-as árakon számolva 46,9 milliárd euró jár. A bizottság döntése ebből 7,5 milliárdot érint – tették hozzá.

Kifogásolták azt is, hogy a „baloldali fake news sajtó” felületein úgy fogalmaznak, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette a Magyarországnak járó forrásokat, mivel a bizottságnak nincs joga elvenni, felfüggeszteni a forrásokat.

Csak javaslatot fogalmazhatnak meg a Tanács számára a pénzügyi felfüggesztéssel kapcsolatban – magyarázták.

A vasárnapi döntésből azonban az Alapjogokért Központ szerint egyértelműen kiolvasható, hogy ez csak akkor lehetséges, ha november 19-ig Magyarország nem fogadja el a bizottsággal leegyeztetett jogszabályokat. Mivel Magyarország nyitott a kompromisszumra, így kijelenthető, hogy a döntést meghozó Tanács elé semmilyen, forrásfelfüggesztést célzó bizottsági javaslat nem jut majd – írták.

Kiemelték: ebből az következik, hogy Magyarország még idén meg tudja kötni az uniós forrásokról szóló megállapodásokat, a magyar családok és vállalkozások pedig a jövő év első felében megkapják a nekik járó pénzeket.

(Forrás: hirado.hu/MTI)

Még érdekes lehet ...


2023. szeptember 20., Szerda

Konferencia a kerékpározás számszerűsíthető, pozitív hatásairól

A kerékpáros közlekedés fejlesztése világszerte és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen korunk számos kihívására kínál élhető és fenntartható alternatívát.


2023. szeptember 07., Csütörtök

Haditorna verseny

Indul az Országos Haditorna Verseny - szeptembertől startolnak a vármegyei fordulók.


2023. szeptember 04., Hétfő

Legalább egy hét

Nyugodt, napos idő: ezzel lehetne jellemezni az időjárást a következő egy hétben, közben a szél is egyre kevésbé fog fújni.


A tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől.


2023. augusztus 28., Hétfő

Hullámzó hidegfront

Hullámzó hidegfront éri el hétfő délután, este hazánkat, amely lassan mozog kelet felé, és csak a hét közepén hagyja el térségünket.


2023. augusztus 25., Péntek

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe

A kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a hatóságok azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet.


2023. augusztus 24., Csütörtök

Gulyás Gergely: Már október-novemberben egyszámjegyű lehet az infláció

A Miniszterelnökséget vezető kitért arra is, hogy továbbra is az inflációt meghaladó béremelést akarnak biztosítani, és még az idei évben is jó esély van a reálbér-emelkedésre.


2023. augusztus 23., Szerda

Még mindig nyár

Még mindig tombol a nyár, a kánikulát enyhítő hidegfront jelen kilátások alapján csak jövő hét elején érkezik.


2023. augusztus 21., Hétfő

Nyárvégi kánikula

Kedden is napos idő várható általában kevés gomollyal.


2023. augusztus 18., Péntek

Örvény és mocsár

Lényeges változás nem lesz időjárásunkban, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett továbbra is elszórtan kell záporokra, zivatarokra számítani.


2023. július 27., Csütörtök

Emelkedő vendégszám, növekvő árbevétel

Rengetegen választották a Balatont és Zalakarost, derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató statisztikájából.

#Nagykanizsa

A szülők is megkóstolhatták

A szülők is megkóstolhatták

2023. szeptember 29. - Érdekes

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2023. szeptember 28. - Érdekes

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

Varga Judit érkezik Nagykanizsára

2023. szeptember 26. - Kanizsa

Már lehet regisztrálni az énekversenyre

Már lehet regisztrálni az énekversenyre

2023. szeptember 26. - Kultúra

Passzold vissza Tesó!

Passzold vissza Tesó!

2023. szeptember 25. - Érdekes

Autómentes nap Kanizsán

Autómentes nap Kanizsán

2023. szeptember 24. - Kanizsa

+