Hazai - 2022. október 27., Csütörtök
#kötelező gépjárműbiztosítás #határidő

Autósok, figyelem!

Autósok, figyelem!

(Illusztráció: Pexels)

Csaknem egymillió járműnek még mindig január elseje a forduló, és aki váltani akar, annak legkésőbb december 1-ig kell felmondania jelenlegi szerződését. Ezért ideje átnézni a biztosítók ajánlatait. A díjak nagyjából tíz százalékkal emelkednek, így az éves átlagdíj 32 ezer forint körül lehet az autósoknak – számolt be az M1 Híradója.

Szinte már mindenki az interneten keresztül intézi a biztosításokat. Több portál is van, ahol pontosan ki lehet számolni, melyik a legkedvezőbb ajánlat. Ezt több tényező is befolyásolja: az autó jellemzői, a lakóhely, vagy az életkor, de attól is függ, hogy a sofőr okozott-e kárt az elmúlt időszakban.

Akik még 2010 január elseje előtt vásároltak autót, és most is használják, azoknak novemberben érdemes átszámolniuk a biztosítási költségeiket. Nekik ugyanis naptári év végén jár le a kötelező biztosításuk. Ez egyre kevesebb embert érint,

de még így is mintegy egy millió gépjárműtulajdonosnak és üzemben tartónak jár le a biztosítása év végén.

A szankciós infláció miatt minden drágult, így a biztosítások is – erről a független biztosítási alkuszok magyarországi szövetségének elnöke beszélt az M1-en. Papp Lajos azt mondta: legfeljebb tíz százalékos növekedés várható a kötelezők biztosítások piacán.

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy

a gépjárműről pontos információkat kell megadni, ellenkező esetben ugyanis tovább drágulhat a díj.

Az év végén lejáró kötelezők esetében a biztosítók november 2-áig értesítik a fogyasztókat a díjak változásairól. Az új tarifákat legkésőbb 50 nappal az évforduló előtt, vagyis november 11-éig kell kiküldeniük. Azok a sofőrök, akik biztosítót váltanának, december 1-jéig kell felmondaniuk a biztosításukat és legkésőbb év végéig meg kell megkötniük az újat.

A 2010 után kötött biztosítások esetében a gépjármű megvásárlásának napja számít évfordulónak: vagyis biztosítót váltani is akkor lehet.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. szeptember 20., Szerda

Konferencia a kerékpározás számszerűsíthető, pozitív hatásairól

A kerékpáros közlekedés fejlesztése világszerte és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen korunk számos kihívására kínál élhető és fenntartható alternatívát.


2023. szeptember 07., Csütörtök

Haditorna verseny

Indul az Országos Haditorna Verseny - szeptembertől startolnak a vármegyei fordulók.


2023. szeptember 04., Hétfő

Legalább egy hét

Nyugodt, napos idő: ezzel lehetne jellemezni az időjárást a következő egy hétben, közben a szél is egyre kevésbé fog fújni.


A tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől.


2023. augusztus 28., Hétfő

Hullámzó hidegfront

Hullámzó hidegfront éri el hétfő délután, este hazánkat, amely lassan mozog kelet felé, és csak a hét közepén hagyja el térségünket.


2023. augusztus 25., Péntek

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lépett érvénybe

A kánikulában a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szüksége a szervezetnek, ezért a hatóságok azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, lehetőség szerint vizet.


2023. augusztus 24., Csütörtök

Gulyás Gergely: Már október-novemberben egyszámjegyű lehet az infláció

A Miniszterelnökséget vezető kitért arra is, hogy továbbra is az inflációt meghaladó béremelést akarnak biztosítani, és még az idei évben is jó esély van a reálbér-emelkedésre.


2023. augusztus 23., Szerda

Még mindig nyár

Még mindig tombol a nyár, a kánikulát enyhítő hidegfront jelen kilátások alapján csak jövő hét elején érkezik.


2023. augusztus 21., Hétfő

Nyárvégi kánikula

Kedden is napos idő várható általában kevés gomollyal.


2023. augusztus 18., Péntek

Örvény és mocsár

Lényeges változás nem lesz időjárásunkban, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett továbbra is elszórtan kell záporokra, zivatarokra számítani.


2023. július 27., Csütörtök

Emelkedő vendégszám, növekvő árbevétel

Rengetegen választották a Balatont és Zalakarost, derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató statisztikájából.

+