Hazai - 2022. november 19., Szombat
#nemzeti konzultáció # brüsszeli szankció #kérdőív

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción

(A kép forrása: kormany.hu)

Brüsszelben újabb szankciókat akarnak elfogadni, ami óriási gazdasági károkat okozna, ezért nem erre, hanem béketárgyalásokra van szükség – erről beszélt Orbán Viktor egy videóban. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy mondja el véleményét, és töltse ki a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. Ezt egyébként a kormányfő is megtette. A nemzeti konzultáció kérdéseire eddig már 340 ezren válaszoltak, az ívet az interneten is ki lehet tölteni – hangzott el az M1 Híradójában.

Magas a részvétel a brüsszeli szankciókról szóló nemzeti konzultáción – jelentette be közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra elmondta: eddig már 340 ezren küldték vissza a kérdőíveket, ami olyan kérdéseket tartalmaz, amelyek alapjaiban érintik a magyarok hétköznapjait. Európában Magyarország az egyetlen hely, ahol megkérdezzük az embereket, ugyanis a szankciók árát velük fizettetik meg. Szankciós felár az energiahordozókon, szankciós infláció, gazdasági visszaesés. Kockán forog az, amiért 2010 óta közösen megdolgoztunk. A brüsszeli ígéretekkel szemben a háború végét sem hozták el. Az álláspontunk a kezdetektől világos: szankciók helyett azonnali békére van szükség.

A szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit névre szóló borítékokban november 25-ig mind a nyolcmillió címzetthez eljuttatja a posta. A válaszokat december 9-ig ingyenesen lehet visszaküldeni.

Keddtől pedig már online is kitölthető a kérdőív a https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/ oldalon.

A nemzeti konzultációban arról kérdezik az embereket, hogy egyetértenek-e az olajszankciókkal, a gázszállítások korlátozásával, illetve mit gondolnak a nukleáris fűtőelemeket érintő szankciókról. A szankciós politika célkeresztjében álló paksi atomerőmű bővítéséről is véleményt lehet mondani. Európában elsőként a magyarokat arról is megkérdezik, hogy egyetértenek-e a turizmust korlátozó szankciókkal. Végül az élelmiszerárak emelkedését okozó szankciókról kérdezik a válaszadókat.

Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán.

A kormányfő úgy fogalmazott: az uniós tárgyalásokon azt látja, hogy Brüsszelben további szankciókat akarnak elfogadtatni. A miniszterelnök leszögezte: ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak. Hozzátette, a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. június 07., Szerda

Már elérhető a MÁV-START grafikus helyfoglalási rendszere

Több balatoni vonatra már számozás alapján, kocsiábrán megjelölve lehet ülőhelyet választani.


2023. június 06., Kedd

Erősen felhős idő várható

Összességében sok helyen kell ismétlődő jelleggel záporra, zivatarra, illetve esőre is számítani.


2023. június 05., Hétfő

Záporos, zivataros

Nedves, labilis léghullámok érkeznek dél, délnyugat felől, aminek hatására megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.


2023. június 04., Vasárnap

Felkészül Medárdra?

Változékonyabbra fordul időjárásunk, a jövő hét elején, közepén gyakori vendégünk lesz a csapadék.


2023. június 03., Szombat

Pál(l)fordulás előtt

Holnap még nagyrészt eseménytelen, nyugodt lesz az idő, csak néhol fordulhat elő csapadék. Hétfőtől aztán....


2023. június 02., Péntek

Strandidő?

Tavaink vize már 21, 22 fokos, szombaton viszont a csúcsérték is lesz, ahol hasonló értéket vesz fel.


Nehéz helyzetben élő családok nyaralását biztosítja a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa

Az elmúlt három évben több mint tízezer egyszülős és nagycsalád nyaralhatott térítésmentesen a Mészáros Csoport támogatásával.


2023. május 31., Szerda

Kezdődik/folytatódik a nyár

Napos, meleg, nagyrészt száraz idő várható, de a déli tájakon továbbra is esély nyílik záporok, zivatarok kialakulására.


2023. május 30., Kedd

Ugyanaz másként

A következő napokban egyre inkább csak délen lehetnek záporok, zivatarok, majd a hétvégén már ott se nagyon.


2023. május 27., Szombat

Pünkösdi időjárás

A hosszú hétvégén nem változik jelentősen időjárásunk jellege: napos, gomolyfelhős idő várható 25 fok körüli csúcsértékekkel.


2023. május 26., Péntek

Nagybetűs

Záporokkal, zivatarokkal tarkított pünkösdi hétvége vár ránk a sok évi átlagnak abszolút megfelelő hőmérsékleti értékekkel.

+