Hazai - 2022. november 23., Szerda

Kiterjesztik a rezsicsökkentést

Kiterjesztik a rezsicsökkentést

(Illusztráció: Pixabay)

A kormány kiterjeszti a rezsicsökkentést azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérlakásokra is, amelyekben nincsenek külön mérőórák, és nem minősülnek társasháznak. A döntés csaknem kétezer családnak segít visszamenőleges hatállyal, augusztus elsejétől. Ezernégyszáz közülük budapesti bérlakásokban lakik, több mint ötszáz pedig a Magyar Honvédség kezelésében levő állami tulajdonú ingatlanokban. Németh Szilárd kormánybiztos emlékeztetett: a rezsicsökkentéssel minden magyar család havonta 181 ezer forintot spórolhat meg – hangzott el az M1 Híradójában.

Újabb körrel bővül a rezsicsökkentésbe bevontak köre – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn. Németh Szilárd azt mondta: mostantól csaknem kétezer olyan család kap kedvezményeket, amely nem társasháznak nyilvánított házakban él, és ahol nem lehet lakásonként mérni az energiafogyasztást. Vagyis a kormány döntésével mostantól ők is részesülnek a reziscsökkentésből.

„A magyar kormány úgy döntött, hogy fenntartja a rezsicsökkentést, egész Európában egyedülálló módon, és evvel továbbra is minden magyar család, és most már ez a kétezer család is, havonta 181 ezer forintot spórolhat meg. Gondoljanak bele, hány család lenne képes ma egy 181 ezer forintos havi számlával, havi költséggel magasabb sárga csekket kitölteni” – fogalmazott Németh Szilárd.

A mostani döntés 532 honvédségi lakást és mintegy 1400 budapesti önkormányzati ingatlant érint. Leginkább a főváros VIII., IX., XIII. és XIV. kerületében vannak ilyen lakások

– nyilatkozta Láng Zsolt, a közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

„Azok az állami és önkormányzati házak, amelyekben több család is él, de nincsenek külön leválasztott mérőórák, azok ugyanúgy a lakossági rezsicsökkentés által érintett energiaárak alapján tudnak tovább működni, tehát ezek a családok ugyanazt a védelmet megkapják, amelyet minden magyar család megkap a magyar állam által” – hangsúlyozta.

Láng Zsolt hozzátette: a döntés értelmében a kedvezményes körbe bevont családok augusztustól visszamenőleg kapják meg a kedvezményeket.

A Kopp Mária Intézet a témában nemrég készített felmérésből egyébként az derül ki, hogy a háború és a szankciók okozta energiaválság ellenére a magyarok csaknem háromnegyedének nem nőttek a rezsiköltségei a tavalyi évhez képest. Sőt, 9 százalékuk kevesebbet fizet, mint egy éve. A felmérés szerint ebben az energiatakarékosság mellett jelentős szerepe van a rezsicsökkentésnek is.

(Forrás: hirado.hu)

Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Életet mentett a gondosóra Tolnában

Egy Tolna megyei idős asszony tévedt el az erdőben, a tűzoltók a készülék segítségével találták meg a megrémült asszonyt.


2023. november 01., Szerda

Mindenszentek és halottak napja

Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestánsok az elhunytakról emlékeznek meg ilyenkor.


2023. október 31., Kedd

A közfoglalkoztatás értékei egy csokorban a Karos Korzón

20 kiállító mutatta be a közfoglalkoztatás keretében végzett példaértékű tevékenységét.


2023. október 12., Csütörtök

Több mint 3000 esetet láttak el idén a vízimentők

2023-ban 55 helyszínen szolgált 382 vízimentő kollégájuk, akik 7914 szolgálati napot dolgoztak és 2914 sérültet, bajbajutottat láttak el.


2023. október 03., Kedd

Újabb magyar Nobel-díjas

Krausz Ferenc, magyar származású kutató kapta az idei fizikai Nobel-díjat megosztva két tudós társával.


2023. október 02., Hétfő

Magyar siker: Karikó Katalin kapta a Nobel-díjat!

A biokémikus az első magyar női Nobel-díjas.


2023. szeptember 20., Szerda

Konferencia a kerékpározás számszerűsíthető, pozitív hatásairól

A kerékpáros közlekedés fejlesztése világszerte és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen korunk számos kihívására kínál élhető és fenntartható alternatívát.


2023. szeptember 07., Csütörtök

Haditorna verseny

Indul az Országos Haditorna Verseny - szeptembertől startolnak a vármegyei fordulók.


2023. szeptember 04., Hétfő

Legalább egy hét

Nyugodt, napos idő: ezzel lehetne jellemezni az időjárást a következő egy hétben, közben a szél is egyre kevésbé fog fújni.


A tavalyihoz hasonló forgalom várható a Balatonnál szeptemberben

A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől.


2023. augusztus 28., Hétfő

Hullámzó hidegfront

Hullámzó hidegfront éri el hétfő délután, este hazánkat, amely lassan mozog kelet felé, és csak a hét közepén hagyja el térségünket.

#Nagykanizsa

Elcsíptünk egy telefonbeszélgetést

Elcsíptünk egy telefonbeszélgetést

2023. december 06. - Érdekes

Havat hozott a Mikulás

Havat hozott a Mikulás

2023. december 06. - Érdekes

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

Stratégia, gyakorlatiasság, felelősségvállalás

2023. december 04. - Vélemények

Összeomlik a civilizációnk?

Összeomlik a civilizációnk?

2023. december 02. - Kanizsa

A sikertelenség az ÉVE bélyege

A sikertelenség az ÉVE bélyege

2023. december 01. - Kanizsa

A kormány kikéri az emberek véleményét

A kormány kikéri az emberek véleményét

2023. november 30. - Kanizsa

Testi és lelki „mankó”

Testi és lelki „mankó”

2023. november 30. - Érdekes

Az iskoláig aszfaltoztak

Az iskoláig aszfaltoztak

2023. november 28. - Kanizsa

+