Kanizsa - 2023. június 02., Péntek
#Nagykanizsa #Ferzol-Metál Kft. #fejlesztés #Cseresnyés Péter

Pályázati forrásból és önerőből fejlesztett a kanizsai üzem

Pályázati forrásból és önerőből fejlesztett a kanizsai üzem

Cseresnyés Péter képviselőt (középen) Csapó Zoltán gyárigazgató és Simon-Biró Zsuzsanna ügyvezető tulajdonos vezette körbe (Fotó: Gergely Szilárd)

Átfogó technológiai beruházásait erősítve sikeres pályázatával 100,5 millió forintos támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében a Ferzol-Metál Kft. A megvalósított fejlesztéseket csütörtökön gyárlátogatás keretében mutatta be a tulajdonos.

Mint azt Simon-Biró Zsuzsanna tulajdonos-ügyvezető elmondta: családja 2020-ban vásárolta meg az ipari parkban működő lemezmegmunkáló céget, melyet az elmúlt két és fél évben folyamatosan fejlesztettek.

- A gépek és berendezések elavultak voltak, a gyártás nem volt hatékony, ezért lépésről-lépésre kezdtük a modernizációt - árulta el az ügyvezető tulajdonos, aki hozzátette: 2020-ban a 103 fős cég 4,3 millió eurós bevételt könyvelhetett el, amit mostanra 10 millió euróra sikerült feltornázni, ráadásul a foglalkoztatottak száma is emelkedett, jelenleg közel 150 dolgozója van az üzemnek.

202306020857_NKGFER-9.jpg (1500×1001)A gyárlátogatáson elhangzott, a cég az önerő mellett 100,5 millió forintos pályázati forrásból valósította meg a fejlesztéseket (Fotó: Gergely Szilárd)

Csapó Zoltán gyárigazgató a pályázat keretében megvalósított fejlesztésekről szólt. Mint mondta: az elnyert 100,5 millió forintos támogatáshoz közel ugyanakkora önerő is társult.

- Modern CNC-gépeket vásároltunk, informatikai fejlesztéseket hajtottunk végre, illetve egy kis méretű liftraktár is kiépítésre került a termelés hatékonyságának érdekében, de egy mini napelem-rendszert is építettünk, mely az energiafelhasználás csökkentését szolgálja - sorolta a gyárigazgató, aki a jövőről szólva hozzátette: terveik között szerepel az irodaház bővítése és az üzemcsarnok méretének megduplázása, amit saját forrásból, illetve további pályázatok révén szeretnének megvalósítani.

202306020902_NKGFER-18.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő arra biztatta a cégtulajdonosokat, hogy figyeljék a pályázati kiírásokat (Fotó: Gergely Szilárd)

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki amellett, hogy gratulált a fejlesztésekhez, arra biztatta a cég tulajdonosait, hogy figyeljék az újabb pályázati kiírásokat.

- A magyar kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy megerősítse a hazai kis- és középvállalatokat, hiszen arányaiban ez a szektor foglalkoztatja a legtöbb embert idehaza - hangsúlyozta a képviselő, aki azt is megjegyezte: Nagykanizsán a Ferzol-Metál Kft.-hez hasonló cégeknek köszönhető, hogy a elmúlt időszakban közel 2 ezer munkahellyel bővült az álláslehetőségek száma.

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+