Kanizsa - 2024. február 01., Csütörtök
#Nagykanizsa #Balogh László #Kanizsa Aréna

Elégtelen osztályzat az ÉVE-nek

Elégtelen osztályzat az ÉVE-nek

Balogh László polgármester: az ÉVE kvázi beismerte, hogy a Kanizsa Aréna ügyében a politikai bosszú vezérelte őket (Fotó: Gergely Szilárd)

A legutóbbi közgyűlésen kiderült, hogy a Fodor Csaba vezette Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója nem tud értelmes magyarázatot adni arra vonatkozólag, hogy miért szüntették meg a Kanizsa Arénát üzemeltető céget, sőt elképzelésük sincs a létesítmény jövőjét illetően - jelentette ki Balogh László polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Balogh László emlékeztetett: az ÉVE tavaly májusban felmentette Fitos István ügyvezetőt és a cég végelszámolását kezdeményezte.

- Tették ezt egy szóbeli előterjesztés alapján, ráadásul a Miniszterelnökség előzetes jóváhagyását sem kérték ki, ami miatt most magyarázkodni kényszerülnek, a tárca ugyanis indoklást vár a cég megszüntetésének okairól, emellett üzleti tervet és hasznosítási koncepciót is bekértek - vázolta a helyzetet Balogh László, aki hozzátette:

az elmúlt kilenc hónapban ezeket a dokumentumokat képtelen volt összeállítani az ÉVE, így az általuk létrehozott új cég nem is tudja betölteni szerepét, hiszen a Kanizsa Aréna összes kiadását az önkormányzat fizeti emiatt.

- A legutóbbi közgyűlésen Fodor Csaba arra kért, hogy gyűjtsem össze és adjam át számukra az általuk megszüntetett cég ezen dokumentumait, hogy azokat felhasználva készítsék el a Miniszterelnökség által várt anyagot. Mi ez, ha nem annak beismerése, hogy kész volt egy koncepció, szakmai anyag, amit Fodor Csabáék kidobtak az ablakon. Mi ez, ha nem annak a beismerése, hogy csak és kizárólag politikai bosszú vezérelte őket, amikor felmentették az ügyvezetőt és megszüntették a korábbi céget?

A polgármester hozzátette: azt már az általános iskola 2. osztályában is tudják a diákok, hogy a másik dolgozatáról nem szabad másolni, hiszen az csalásnak minősül.

- Tanárként az egész ÉVE-frakciónak beírhatnám az elégtelen osztályzatot, de most ennél sokkal komolyabb a tét, hiszen Fodor Csaba és társai egy több milliárd forintos létesítmény jövőjével játszadoznak és szemlátomást fogalmuk sincs arról, hogy mitévők legyenek - hangsúlyozta Balogh László, aki hozzátette: az ÉVE vízió nélkülisége és a tehetetlensége nem csak ebben a konkrét ügyben nyilvánul meg, hanem abban is, ahogy a várost vezetik.

Még érdekes lehet ...


2024. június 28., Péntek

A geotermikus energiáról

Háromoldalú együttműködést kötött az önkormányzat annak érdekében, hogy a város és környéke alatt található geotermikus energiát kibányásszák és hasznosítsák.


2024. június 20., Csütörtök

A Hortobágyra elhurcolt ártatlan családokra emlékeztek a nagykanizsai vasútállomáson

Cseresnyés Péter: „Minden hazafinak, aki valaha is felemelte a szavát az elnyomás ellen, tisztelet és örökös emlékezet jár.”


Gondold újra! Gombold újra!

A napokban tartották a Nagykanizsai Tankerületi Központ Tankerületi Diákönkormányzati Tanácsa által kiírt pályázat eredményhirdetését.


2024. június 19., Szerda

Bélbetegségekről mindenkinek, ingyenesen

A Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház a Halis-könyvtárral közös szervezésben június 20-án (csütörtök) 16 órakor tudományos előadásokra hívja a lakosságot a bibliotékába.


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.

#Nagykanizsa

Hétvégi programkavalkád

Hétvégi programkavalkád

2024. július 12. - Érdekes

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

Ismét életet mentett a CO-érzékelő

2024. július 12. - Kék hírek

Programok a hétvégére

Programok a hétvégére

2024. július 05. - Érdekes

A geotermikus energiáról

A geotermikus energiáról

2024. június 28. - Kanizsa

Fizetés nélkül távozott

Fizetés nélkül távozott

2024. június 26. - Kék hírek

Eltűnt Horváth Ferencné!

Eltűnt Horváth Ferencné!

2024. június 26. - Kék hírek

Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

Amerikai birkózók a Zsigmondy-csarnokban

2024. június 26. - Sport

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán

Múzeumok éjszakája Nagykanizsán

2024. június 24. - Kultúra

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

2024. június 21. - Érdekes

+