Kanizsa - 2024. április 11., Csütörtök
#Nagykanizsa #Fidesz-KDNP #Balogh László #Cseresnyés Péter #jelöltbemutatás #önkormányzati választás

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa!

A Fidesz-KDNP jelöltjei és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő (Fotó: Gergely Szilárd)

Június 9-én országunk és városunk történetének egyik legfontosabb választásán veszünk részt. A tét az egész magyarság és a kanizsai polgárság számára is ugyanaz: háború vagy béke - fogalmazott csütörtökön Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a kanizsai Fidesz-KDNP jelöltbemutató sajtótájékoztatóján. Mint azt Cseresnyés Péter leszögezte: a nemzeti oldal a béke pártján áll.

- Ha nincs béke, nincs együttműködés. Ha pedig nincs együttműködés, akkor nincs fejlődés. Ennek az igazságnak a tudatában kell mindenkinek elmennie szavazni és felelősen behúzni azt a mindent eldöntő ikszet az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is - folytatta Cseresnyés Péter, aki szerint az ellenzék nem hisz a nemzetben. - Nem hisznek a magyarságban. Nem hisznek Nagykanizsában. Nem hisznek a békében, mert nem hisznek az együttműködésben és a fejlődésben.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a soron következő választásokon a hit mellett még a megbízhatóság fog számítani. Hinni pedig csak abban az emberben lehet, aki megbízható. 

Balogh László polgármester ilyen ember. Megbízható, tetterős és hatékony. Az elmúlt években bizonyította, hogy még a közgyűlés ellenszelében is mindig Kanizsa pártján áll. A béke és a fejlődés pártján, mert a kanizsaiak békét és fejlődést akarnak. Balogh László mögé olyan közgyűlési többség kell, amellyel érvényesíteni tudja a kanizsai polgárok akaratát. Ez a csapat készen áll. Megbízható, tisztességes önkormányzati képviselők és jelöltek, akikre nyugodtan rábízhatják a várost, mert értenek hozzá, szeretik ezt a települést, tisztelik az itt lakókat, és élvezik a kormánytöbbség, illetve a kormány támogatását - zárta mondandóját Cseresnyés Péter.

- Kevesebb nagypolitika, több Nagykanizsa! - ezt már Balogh László, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje mondta, aki szerint a közgyűlési terem nem lehet többé cirkuszi porond, ahol levitézlett bohócok verik a cintányért a dolgozni vágyó polgármester és képviselők füle mellett. Balogh László ezt követően bemutatta a képviselőjelölteket.

- Az 1-es számú választókörzetben, vagyis a palini és az északi városrészben a jelöltünk egy mindenki által ismert és szeretett cukrász, egy kiváló ügyintéző és vezető: Siposné Gerencsér Henriett. A 2-es számú választókörzetben, vagyis a belvárosban jómagam kérem képviselőjelöltként a választók bizalmát. A 3-as számú választókörzet, vagyis a belváros lakóinak érdekét egy veterán képviselő szolgálhatja a következő öt évben is: Bedő György. A 4-es számú választókörzetben, vagyis Katonarét, Sánc, Szabadhegy, Bagola, Kisfakos, Nagyfakos és Szentgyörgyvári hegy városrészekben újabb ciklusára készül sok-sok tervvel: Szabó Szilárd. Az 5-ös számú választókörzetben, vagyis Nagykanizsa keleti és északkeleti körzetében egy remek pedagógus fogadta el a felkérésünket: Sárdi Zoltán. A 6-os számú választókörzetben, Nagykanizsa keleti városrészében az az ember számít a szavazókra, aki már 2006 óta képviselőként, sőt jelenleg alpolgármesterként mindig megbízhatóan szolgálja a kanizsai polgárokat: Bizzer András. A 7-es számú választókörzetben, vagyis a keleti városrészben egy olyan harcostársat igazoltunk le a csapatunkba, akinek nagy köztisztviselői tapasztalata van, és ezt most képviselőként is szeretné kamatoztatni a város javára: Bata Hajnalka. A 8-as számú választókörzetben, vagyis Miklósfa, Maort-telep és Ligetváros körzetében egy ambiciózus fiatalember, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója folytatná a 2019-ben megkezdett munkát: Radics Bálint. A 9-es választókörzetben, vagyis a belvárosban, Kiskanizsán és Bajcsán az az ember kéri ismét a választók bizalmát, aki 2006 óta képviselőként, 2014-19 között pedig alpolgármesterként mindig legény volt a gáton: Tóth Nándor. A 10-es választókörzetben, vagyis Kiskanizsa és a Corvin-lakótelep körzetében szintén élvonalbeli kerettagot jelenthetek be, aki 2010-től 2014-ig alpolgármester; 2014-től 2019-ig pedig polgármesterként irányította városunkat: Dénes Sándor.

Még érdekes lehet ...


2024. szeptember 07., Szombat

Jövő pénteken nyílik a kerékpármúzeum

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség tagjai által létrehozott kiállítás szeptember 13-án, a dödöllefesztivál első napján nyitja ki kapuit.


2024. szeptember 06., Péntek

Az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület közleménye

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük.


2024. szeptember 05., Csütörtök

Helyreállt a rend a Nagykanizsai Javítóintézetben

A szabályok betartása mellett a hagyományok és új kezdeményezések is fontos szerepet kapnak a jövőben.


2024. augusztus 30., Péntek

A Csónakázó-tó infrastruktúrájának fejlesztését szorgalmazza Szabó Szilárd képviselő

A beruházás már középtávon is megtérülne, hiszen egy-egy alkalomra több milliós költsége van az ideiglenes áramhálózat kiépítésének.


Anomáliák az állatmenhely körül?

A Fidesz nem engedi szőnyeg alá söpörni az ügyet.


2024. augusztus 29., Csütörtök

Óvatosságra intett Radics Bálint a Tripammer utca felújítása kapcsán

Ha önkormányzati forrásból lenne finanszírozva a Tripammer utca felújítása, már elkezdődhettek volna a munkálatok.


2024. augusztus 27., Kedd

A régi piac területén nem lehetne fizetős a parkolás

A nagykanizsai Fidesz-frakció ingyenessé tenné a várakozást.


2024. augusztus 21., Szerda

Az államalapítás és az új kenyér ünnepén

A Szent István-napi megemlékezés a Deák-téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött.


2024. augusztus 08., Csütörtök

„Víziszörnyek” a tavon, bulibárók a parton

Ismét a Csónakázó-tavon rendezik meg a Jet-Ski Országos Bajnokság utolsó fordulóját.


2024. augusztus 01., Csütörtök

Tanácskozó testület alakul

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő az új grémium első összejövetelét szeptemberre tervezi.


2024. július 22., Hétfő

Családi nap Bajcsán

Minden korosztály megtalálta a számára kikapcsolódást nyújtó programot.

+