Kanizsa - 2024. június 07., Péntek
#Nagykanizsa #migrációs politika #rágalomhadjárat #Németország

„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Silvana: akkor sem mennék vissza Németországba, ha hívnának, az egész ország egy hatalmas no-go zóna lett, annak minden hátrányával (Fotó: Zalakocka)

Silvana Heißenberg ismert és népszerű színésznő volt Németországban, számos televíziós produkcióban szerepelt, biztos egzisztenciával rendelkezett. Egészen addig, amíg nem kezdte nyilvánosan kritizálni Angela Merkel migrációs politikáját, s nem hívta fel a figyelmet azokra a problémákra, melyeket a németek saját bőrükön tapasztalnak.

A német színésznő nagy árat fizetett őszinte kiállásáért, a német sajtó nácinak kiáltotta ki, ám a boszorkányüldözés ezzel nem ért véget, munkát nem kapott, mondhatni teljesen ellehetetlenítették. Silvana Heißenberg végül elhagyta Németországot, s átköltözött Magyarországra. Kanizsai lakásában beszélgettünk vele.

- Még most is teljesen szürreálisnak gondolom, ami velem történt, sokáig nem is hittem el, hogy ilyesmi előfordulhat Németországban - kezdett bele történetébe Silvana, aki a 2015 szilveszterén történt kölni tömeges zaklatások és erőszak után emelte fel szavát a német bevándorláspolitika ellen. - Nem sokkal később én is hasonlót éltem át, az idő tájt gyakran forgattam Kölnben, ahová mindig vonattal érkeztem. Egy alkalommal a pályaudvar mellett megállt mellettem egy fehér autó, úgynevezett déli típusú emberek ültek benne. Hívtak, hogy szálljak be az autóba – mesélte a színésznő.

Ezután Silvana Heißenberg odébb sétált, majd az egyik férfi odament hozzá és szexuális ajánlatot tett neki. A színésznő elmondta, reszketni kezdett és pánikba esett, azonban szerencséjére megjelentek a járőröző rendőrök, akikhez odafutott, majd a zaklatók elmenekültek.

- Számtalan hasonló esetről tudok még beszámolni, az elmúlt években ugyanis nagyon sok áldozattal beszéltem ezekről, a saját történetemet is beleértve, sőt könyvet is írtam - mondta a színésznő, aki szerint a németek többségének nem tetszik a jelenlegi helyzet, de félnek a kirekesztéstől, a nyilvános megbélyegzéstől. - Odáig jutottunk, hogy Németországban már a házakra sem merik kitenni az emberek a nemzeti zászlót, mert attól tartanak, hogy nacionalistának bélyegzik őket, miközben Észak-Vesztfália tartományban naponta átlagosan harminc késelés történik.

Miután Silvana nyíltan kritizálta Merkel bevándorláspolitikáját, rövid időn belül elfogyott körülötte a levegő. Mint mesélte: egyre ritkábban kapott felkéréseket, így egzisztenciális gondjai adódtak, de nemhogy saját szakmájában nem foglalkoztatták, még pénztárosnak sem vették fel.

- A német sajtó rágalomhadjáratot indított ellenem, nácinak kiáltottak ki, s ezzel teljesen ellehetetlenítettek - folytatta Silvana, aki idén döntötte el, hogy elköltözik szülőhazájából. - Eladtam a házamat, felszámoltan az ottani életemet és Magyarországra költöztem. Rövid keresgélés után végül itt, Nagykanizsán vettem házat. Ugyan még csak pár hete lakom itt, de felszabadító érzés, hogy egy olyan országban élhetek, ahol nem kell félnem, akár sötétedés után is kimehetek az utcára. Úgy gondolom: Orbán Viktor és kormánya pontosan látja, milyen helyzetet teremtett a migráció Nyugat-Európában és nem véletlen, hogy ettől tudatosan elhatárolódnak.

Silvana most megpróbálja újraépíteni az életét Magyarországon. Azt mondja: szívesen szerepelne kisebb-nagyobb filmekben, reklámokban, de némettanárként is esélyt adna magának.

A napokban Balogh László polgármester is fogadta a német színésznőt, aki meg is lepődött. Mint mondta: Németországban hiába él az ember akár 40 évet egy településen, szinte kizárt, hogy találkozni tudjon a város vezetőjével.

- Már akkor sem mennék vissza Németországba, ha hívnának, az egész ország egy hatalmas no-go zóna lett, annak minden hátrányával - fogalmazott Silvana, aki szerint egyre rosszabb és élhetetlenebb lesz Németország.

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 08., Szombat

Egy nap alatt szereztek diplomát

Pályaorientációs napot tartott a Pannon Egyetem Nagykanizsa.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.

+