Egy nap alatt szereztek diplomát

A Piarista Gimnázium 11/B osztályos tanulói vettek részt a programon, a fiatalokat több csoportra bontották. Képünkön Jaskó Szilárd tart ismertetőt (Fotó: Zalakocka)

Vár az egyetem címmel rendeztek pénteken rendhagyó pályaorientációs napot a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. A programon résztvevő középiskolások a felvételivel kapcsolatos általános információk mellett bepillantást nyerhettek az egyetemisták életébe. A nap kezdetén leckekönyvet kaptak, majd a vizsgákat követően a diplomaátadó ünnepség felemelő pillanatait is átélhették.

A fiatalokat Jaskó Szilárd, az Alkalmazott Informatikai tanszék vezetője fogadta, majd adott átfogó tájékoztatást a választható szakokról, a ponthatárokról, a duális képzés előnyeiről. Az ötfős csapatok ezt követően átvették leckekönyvüket és elindultak a különböző állomásokra, ahol interaktív feladatok, érdekes kísérletek és előadások vártak rájuk.

- A mai program tulajdonképpen egy egyetemi nyílt nap, ahol bemutatjuk a középiskolásoknak, hogy miért érdemes minket választaniuk, ha továbbtanulásról van szó, ugyanakkor nem egy száraz tájékoztatóban merül ki a program, sokkal inkább egyfajta pályaorientációt valósítunk meg - fogalmazott Jaskó Szilárd, aki hozzátette: ha sikere lesz a programnak, akkor a következő évben több alkalmat is biztosítanak a középiskolások számára.

A pénteki napra meghívott Piarista Gimnázium 11.B osztályos diákjai elsőként egy robotprogramozási feladatban kaptak szerepet, majd a megújuló energiákkal kapcsolatban töltöttek ki feladatlapot, amit egy érdekes előadás követett. A fiatalok gyakorlati ötleteket kaptak arra vonatkozóan, miként lehet fenntartható módon működtetni egy szállodát. Ezután a vízkezeléssel kapcsolatos kísérletet láthattak, melynek során kiderült, hogy miként mutathatók ki a különféle baktériumok a szennyvízben. Végezetül némi marketing ismeretet is magukra szedhettek, a diákok feladata ugyanis az volt, hogy adjanak el egy terméket.

A diákok aláírásokat kaptak a leckekönyvbe az állomásokon, majd záróvizsgát tettek, a nap zárásaként pedig diplomájukat is átvehették.

Mint azt Jaskó Szilárd elárulta: az egyetem számára fontos, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki a város és a vármegye középiskoláival, ha ugyanis a diákok tudják, hogy milyen szakirányba szeretnének továbbtanulni, akkor annak megfelelően tudnak szakköröket, fakultációkat választani a középiskolában.

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Hosszú távon győz az elkötelezettség

A hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház.


Jók között a legjobbak

A kiemelkedő eredményeket elért diákok munkáját ismerték el az önkormányzat, a tankerület és szakképzési centrum közös ünnepségén.


2024. június 10., Hétfő

Hűséges marad saját közösségéhez

Balogh László: köszönöm annak a 8394 kanizsainak, aki megtisztelt bizalmával és rám szavazott, illetve mindazoknak a segítőknek, támogatóknak akik a háttérben dolgoztak.


2024. június 09., Vasárnap

Ön szavazott? Voksoljon a béke mellett, válassza a Fidesz-KDNP jelöltjeit!

Balogh László polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő a békét támogatja.


Nyárindító buli a Csónakázó-tónál

A NagyON Kanizsa DJ PARTY-ra hívta a kanizsaiakat.


2024. június 07., Péntek

Öt év elpocsékolt idő

Az ÉVE tehetetlenségét meg nem valósított beruházások, állami források visszafizetése, az utak, járdák és a közterületek állagromlása fémjelzi.


Az ÉVE-frakciót nem érdekli Nagykanizsa

A kerékpárút nem méhlegelő!


„Akkor sem mennék vissza, ha hívnának”

Magyarországra költözött a német színésznő.


Hová tűntek a rollerek Nagykanizsáról?

Erről valahogy elfelejt beszélni az ÉVE-frakció.


2024. június 05., Szerda

A vasárnapi döntés évtizedekre meghatározhatja a jövőt

Dömötör Csaba államtitkár járt Nagykanizsán.


Hatalmas bulival indítja a nyarat a NagyON Kanizsa Egyesület

Pénteken 19.30-tól DJ Lada melegíti be a közönséget, majd érkezik Lotfi Begi, aki Kollányi Zsuzsit és Nagy Adrit is magával hozza.


2024. június 04., Kedd

A nemzet egy és oszthatatlan

Nagykanizsán a Nagy-Magyarország-emlékműnél emlékeztek meg a Nemzeti Összetartozás Napján a trianoni békediktátum 104. évfordulójáról.


Tánckarnevál felvonulással

Szombaton a Rózsa utcától indult a karneváli felvonulás több száz táncossal, feldíszített kamionokkal az Erzsébet térig.


Idősebb Gáspár Győző Ligetvárosba látogatott

A Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) szervezésében tartós élelmiszerekből álló csomagokat osztott a Ligetvárosban élő rászoruló családoknak.


2024. június 02., Vasárnap

Az ÉVE-frakció elfordítja a fejét...

Újabb rongálás Nagykanizsán.


2024. június 01., Szombat

Elhanyagolt épületek és város...

Az Éljen VárosuNk! Egyesületnek nem fontos Nagykanizsa.


2024. május 31., Péntek

Minőségi kultúrát ad

A kultúráért felelős államtitkár járt Kanizsán.


A lelkes csapat sok tanulással jutott az országos döntőbe

A Szivárvány EGYMI diákjainak sikere a Zala vármegyei fordulón.


2024. május 30., Csütörtök

Schauta csacsogása felér egy beismerő vallomással

Újabb részleteket tárt a nyilvánosság elé Fenyves Tamás, a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának korábbi tagja.


Az M9-es autópálya építésénél Nagykanizsa térségi oszlop lehet

Navracsics Tibor miniszter szerdán Balogh László polgármesterrel találkozott a dél-zalai városban.

+