Kék hírek - 2020. augusztus 28., Péntek
#katasztrófavédelem #tűzoltók #elismerés #Nagykanizsa

Kanizsaiak munkáját is elismerték

Kanizsaiak munkáját is elismerték

(A kép forrása: BM OKF, fotó: Fotó: Szőke Péter)

Rendhagyó ünnepi állománygyűlést tartottak a katasztrófavédelmi főigazgatóságon. A rendezvényen azokat a munkatársakat és szakmai partnereket jutalmazták, akik az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtottak. A legkiválóbbak között voltak olyanok, akik életművükkel állítottak példát, mások egy-egy életveszélyes pillanatban segítettek a bajbajutottaknak.

Az államalapítás tiszteletére rendezett állománygyűlésen Dr. Góra Zoltán főigazgató gratulált azoknak, akik nemcsak szakmai kötelezettségüknek tettek eleget, hanem emberi mivoltukban is rendkívülit nyújtottak.

Hősies helytállással, vagy hosszú időn át fáradhatatlan elhivatottsággal mutattak jó példát másoknak.

 A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon példaértékű helytállásuk jutalmaként Egri Gyula igazgató elismerésben részesített három nagykanizsai szakembert: Prepok Attilát, a katasztrófavédelem helyi kirendeltségének polgári védelmi felügyelőjét, Szabados Gergelyt, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettesét, valamint Faragó Gézát, a parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottját.

Zala megye tekintetében Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsos címet adományozott Tüske Ferencnek, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályvezetőjének. 

Dr. Góra Zoltán, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2020. május 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó őrnaggyá Dr. Szabó Zoltán Tivadar tűzoltó zászlóst, Kósi Zsoltot pedig tűzoltó hadnaggyá a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. 

Dísztőrt kapott a kilencvenöt éves Dóró János nyugállományú tűzoltó ezredes, egykori Vas megyei tűzoltóparancsnok, aki vastaps mellett vette át az életművéért járó elismerést.

Méltó kezekbe kerültek a Szent Flórián-érdemjelek is, a miniszteri és főigazgatói emléktárgyak, valamint a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat nyertesei is átvehették díjukat. A pályázat nyertese a már nem egyszer induló Dombrády Gábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának főelőadója lett. Különdíjjal ismerték el Karsa Róbert, Baranya megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes és Gál Levente kisvárdai szolgálatparancsnok pályaművét is. 

Az ünnepségen tűzoltóknak, rendőröknek és civileknek is szólt a taps, ők voltak azok, akik támogatták a katasztrófavédelem munkáját, vagy akik balesetek, tűzesetek idején álltak helyt hősiesen.

(Forrás: ZMKI)

Még érdekes lehet ...


2022. szeptember 25., Vasárnap

Új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat.


2022. szeptember 24., Szombat

Születésnapos zalai tűzoltókat köszöntöttek

Azokat is köszöntötték, akik szabadnapjukon vagy egy-egy beavatkozás során mutatott gyors helyzetfelismerő képességükkel, bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg.


2022. szeptember 23., Péntek

Nem létező termékeket árult

Jogerős ítélet született annak a nőnek az ügyében, aki internetes hirdetéssel csalt ki pénzt emberektől.


2022. szeptember 21., Szerda

Mire figyeljünk a régi gáztűzhelyekkel kapcsolatban?

Gázszivárgás miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit a mögöttünk hagyott vasárnapon Nagykanizsán, egy Teleki utcai társasházhoz.


2022. szeptember 20., Kedd

A tűzgyújtási tilalom mától már csak Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére vonatkozik

A Nébih felhívta a lakosság figyelmét, legyenek fokozottan körültekintőek, ugyanis Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.


2022. szeptember 18., Vasárnap

Kevesebb bűncselekmény történt a nyáron a Balatonnál

Magas színvonalúnak nevezte a balatoni közbiztonságot az idei turisztikai szezonban Molnár Gábor Somogy megyei rendőrfőkapitány.


2022. szeptember 16., Péntek

Ki látta a balesetet?

Egy 9 éves kisfiú életét vesztette Nagykanizsán.


2022. szeptember 14., Szerda

Változó szabályok a zalai bíróságokon

Az új belépési szabályok szeptember 15-től a Nagykanizsai Járásbíróságon is érvényesek.


Együttműködési megállapodást írtak alá

A cél egymás munkájának hatékony segítése.


2022. szeptember 12., Hétfő

Rágalmazás és becsületsértés miatt tett feljelentést a kanizsai kórház

Pár hete kapott szárnyra a pletyka, miszerint a Kanizsai Dorottya Kórház több orvosát és magát a főigazgatót is bilincsbe verve vitte el a rendőrség az intézményből.


2022. szeptember 09., Péntek

Itt az idő gondoskodni a kéményeinkről!

Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével, inkább többször, mint egyszer sem!  

+