Kék hírek - 2021. május 28., Péntek
#tűz #Bázakerettye #Zala Megyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézete #katasztrófavédelem

Tűz volt a bázakerettyei intézetben

Tűz volt a bázakerettyei intézetben

(Fotó: ZMKI/Kósi Zsolt)

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére május 28-án, nem sokkal hajnali egy óra után érkezett jelzés, miszerint tűz keletkezett egy egészségügyi intézményben Bázakerettyén, a Virág utcában.

Egy szoba gyulladt ki, és égett teljes terjedelmében a Zala Megyei Pszichiátriai Betegek Otthona és Rehabilitációs Intézetében. Öt városból 12 tűzoltójárművel összesen mintegy ötven zalai, köztük a letenyei, a lenti, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a zalakarosi hivatásos, valamint a letenyei önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az egységek a katasztrófavédelmi műveletei szolgálat irányítása mellett elfojtották a lángokat. A tűzzel érintett épületrészben 123 fő volt elhelyezve, őket a tűzoltók kikísérték. 

A rajok az egész épületet átszellőztették és átvizsgálták, de további tűzre, füstre utaló jelet, illetve személyt nem találtak. A tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem vizsgálja. Az MTI információi szerint feltételezhető, hogy a tűz gyújtogatás miatt keletkezett, a körülményeket azonban még vizsgálják. Az esetben két ember sérült meg.

(Forrás: ZMKI/MTI)

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2024. június 12., Szerda

Másodszor emeltek vádat egy illegális nagykanizsai pénzváltó és két társa ellen

2020 nyarától Nagykanizsa belvárosában engedély nélkül folytattak üzletszerű pénzváltási tevékenységet, egyiküket emiatt időközben el is ítélték.


2024. június 02., Vasárnap

Testvérpár veredekett

A nagykanizsai rendőrök azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták egyik ismerősüket Kerecsenyben.


2024. május 18., Szombat

Nyitott szertárkapuk

Május 26-án, gyermeknap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui.


2024. május 10., Péntek

Szent Flórián napi köszöntés

Zalakaros polgármestere kiáll a lánglovagok mellett.


2024. április 24., Szerda

Idén is támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

A beavatkozásokhoz szükséges felszereltség és a kor kihívásainak megfelelő eszközök körének bővítését segíti a pályázat. 


2024. április 13., Szombat

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét.


2024. április 09., Kedd

Elítéltek négy embert, aki a börtönből követett el csalást

A cellatársak az intézmény által rendelkezésükre bocsátott, valamint engedély nélkül tartott mobiltelefonjaikat és SIM-kártyáikat használták a bűncselekményhez.


2024. április 07., Vasárnap

Javaslatokat várnak a rendőrök

Speedmarathon lesz az utakon április 19-én és 20-án.


2024. április 03., Szerda

Súlyos bántalmazás Nagykanizsán

A rendőrök kamerafelvétel segítségével két órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták alkalmi ismerősüket.


2024. március 30., Szombat

Újabb emberi maradványokat találtak Zalaegerszegen

Egy nő maradványai kerültek elő, a holttest helyét egy 21 éves zalaegerszegi férfi mutatta meg, akit korábban poligráffal vizsgáltak.

+