Kék hírek - 2022. december 23., Péntek
#díjkitűzés #nyomravezetői díj #Nagykanizsa #rendőrség

Ki ismeri fel ezt a férfit?

Ki ismeri fel ezt a férfit?

(Fotó: police.hu)

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt gépkocsifeltőrések elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 20030/1806/2022. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki 2022 novemberétől kezdődően Nagykanizsa város területén több alkalommal nyitott személygépkocsiból, és gépkocsik ajtóablakát betörve a járművekből készpénzt, okiratokat és egyéb tárgyakat tulajdonított el.

A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen elkövető 30 év körüli férfi, körülbelül 175 centiméter magas, vékony testalkatú, aki a bűncselekmények elkövetésekor sötét színű kötött sapkát, sötét színű félhosszú kapucnis kabátot, farmernadrágot, valamint sportcipőt viselt.

Az ügyben a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint, nyomravezetői díjat tűzött ki. A nyomravezető díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Zala Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a keresett személyt felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy hívja a 93/312-190-es telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a díjmentesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú” zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

(Forrás: police.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. június 12., Szerda

Másodszor emeltek vádat egy illegális nagykanizsai pénzváltó és két társa ellen

2020 nyarától Nagykanizsa belvárosában engedély nélkül folytattak üzletszerű pénzváltási tevékenységet, egyiküket emiatt időközben el is ítélték.


2024. június 02., Vasárnap

Testvérpár veredekett

A nagykanizsai rendőrök azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták egyik ismerősüket Kerecsenyben.


2024. május 18., Szombat

Nyitott szertárkapuk

Május 26-án, gyermeknap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui.


2024. május 10., Péntek

Szent Flórián napi köszöntés

Zalakaros polgármestere kiáll a lánglovagok mellett.


2024. április 24., Szerda

Idén is támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

A beavatkozásokhoz szükséges felszereltség és a kor kihívásainak megfelelő eszközök körének bővítését segíti a pályázat. 


2024. április 13., Szombat

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét.


2024. április 09., Kedd

Elítéltek négy embert, aki a börtönből követett el csalást

A cellatársak az intézmény által rendelkezésükre bocsátott, valamint engedély nélkül tartott mobiltelefonjaikat és SIM-kártyáikat használták a bűncselekményhez.


2024. április 07., Vasárnap

Javaslatokat várnak a rendőrök

Speedmarathon lesz az utakon április 19-én és 20-án.


2024. április 03., Szerda

Súlyos bántalmazás Nagykanizsán

A rendőrök kamerafelvétel segítségével két órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták alkalmi ismerősüket.


2024. március 30., Szombat

Újabb emberi maradványokat találtak Zalaegerszegen

Egy nő maradványai kerültek elő, a holttest helyét egy 21 éves zalaegerszegi férfi mutatta meg, akit korábban poligráffal vizsgáltak.

+