Kék hírek - 2023. január 19., Csütörtök
#Nagykanizsa #bíróság

Konyhakéssel fenyegette ismerősét

Konyhakéssel fenyegette ismerősét

(Illusztráció: Unsplash)

„Azért a pénzbírságért most megdöglesz!”- mondta az a férfi, akinek az ügyében a Nagykanizsai Járásbíróság 2022. január 18. napján jogerős ítéletet hozott.

A vádlott 2021. október 9-én egy zalai vásárcsarnokban találkozott ismerőseivel, akik azért keresték meg a férfit, mert egyiküknek tartozott. A vádlott meghívta a két férfit egy italra, majd több szórakozóhelyre is betértek. A vádlott még az éjjel összeveszett az egyik férfival, mivel korábban neki kellett helyette kifizetnie egy szabálysértési bírságot. Elővett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést és a férfi felé tartotta. A velük lévő másik férfi a történteket látva odalépett a vádlotthoz: „Ne hülyéskedj azzal a késsel, börtönbe akarsz kerülni?” kérdezte tőle. Erre a vádlott úgy reagált, hogy „Ne pofázzál bele, mert mindjárt megöllek téged is!”, majd a késsel a férfi bal karja irányába csapott, ezzel felszakítva a kabátját és elhagyta a helyszínt. A vádlott a kabát felszakításával 20.000 Ft kárt okozott.

A Nagykanizsai Járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki testi sértés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében, ezért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 1 év 8 hónap próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlottnak egy kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia, megbánta tettét, az okozott kárt megfizette, míg súlyosítóként, hogy a cselekményt ittas állapotban követte el és korábban már állt bíróság előtt.

Az ítélet jogerős.

Még érdekes lehet ...


2024. június 12., Szerda

Másodszor emeltek vádat egy illegális nagykanizsai pénzváltó és két társa ellen

2020 nyarától Nagykanizsa belvárosában engedély nélkül folytattak üzletszerű pénzváltási tevékenységet, egyiküket emiatt időközben el is ítélték.


2024. június 02., Vasárnap

Testvérpár veredekett

A nagykanizsai rendőrök azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták egyik ismerősüket Kerecsenyben.


2024. május 18., Szombat

Nyitott szertárkapuk

Május 26-án, gyermeknap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui.


2024. május 10., Péntek

Szent Flórián napi köszöntés

Zalakaros polgármestere kiáll a lánglovagok mellett.


2024. április 24., Szerda

Idén is támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

A beavatkozásokhoz szükséges felszereltség és a kor kihívásainak megfelelő eszközök körének bővítését segíti a pályázat. 


2024. április 13., Szombat

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét.


2024. április 09., Kedd

Elítéltek négy embert, aki a börtönből követett el csalást

A cellatársak az intézmény által rendelkezésükre bocsátott, valamint engedély nélkül tartott mobiltelefonjaikat és SIM-kártyáikat használták a bűncselekményhez.


2024. április 07., Vasárnap

Javaslatokat várnak a rendőrök

Speedmarathon lesz az utakon április 19-én és 20-án.


2024. április 03., Szerda

Súlyos bántalmazás Nagykanizsán

A rendőrök kamerafelvétel segítségével két órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták alkalmi ismerősüket.


2024. március 30., Szombat

Újabb emberi maradványokat találtak Zalaegerszegen

Egy nő maradványai kerültek elő, a holttest helyét egy 21 éves zalaegerszegi férfi mutatta meg, akit korábban poligráffal vizsgáltak.

+