Kék hírek - 2023. október 31., Kedd
#temető #mindenszentek #gyertyagyújtás #mécses

Akár otthon, akár a temetőben: ezekre ügyeljünk!

 Akár otthon, akár a temetőben: ezekre ügyeljünk!

Amennyiben tüzet észlelünk, azonnal tárcsázzuk a 112-es segélyhívó számot és kérjük a tűzoltók segítségét! (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Akárcsak az elmúlt napokban, úgy a következőkben is sokan keresik majd fel elhunyt szerettük sírhelyét a zalai temetőkben is. A csapadékos időjárás ellenére továbbra is odafigyelést igényel a gyertyák és mécsesek meggyújtása, otthonainkban csakúgy, mint a sírkertekben.

Fontos, hogy a temetőkben ügyeljünk arra, hogy tisztítsuk meg a sírhely környezetét a falevelektől, elszáradt koszorúktól és virágoktól. Az újonnan kihelyezett koszorúk és virágok közelébe ne rakjunk mécsest, gyertyát, hiszen azok is könnyen lángra kaphatnak. Csak hőálló mécsestartóban lévő mécsest gyújtsunk meg! A mécsest úgy helyezzük el, hogy a közelében ne legyen semmilyen éghető anyag, és ne tudjon felborulni. Az égő mécsest a sírtól való távozás előtt oltsuk el. A temetőben kihelyezett hulladékgyűjtőbe ne dobjunk izzó, forró tárgyakat!

Otthonainkban figyeljünk arra, hogy a gyertyát vagy mécsest egy tűzálló tálra, a gyúlékony tárgyaktól távolabb helyezzük el! A meggyújtott gyertyát ne hagyjuk felügyelet nélkül! Ablakba lehetőség szerint ne rakjunk gyertyát, mécsest. Ha töklámpást készítettünk, akkor ügyeljenek arra, hogy a lámpás ne tudjon felborulni, és ne legyen a közelében semmi, ami meg tud gyulladni! Akik kültéren helyeznek el töklámpást, abba gyertya és mécses helyett elemes LED izzót tegyenek! Ez akkor sem okoz tüzet, ha a szél száraz faleveleket fúj oda, vagy felborítja a töklámpást.

(Forrás: ZMKI)

Még érdekes lehet ...


2023. november 08., Szerda

Kiégett egy autó az M7-esen

Kiégett egy személyautó az M7-es autópálya sávolyi lehajtójánál.


Előzni tilos!

Kedden két szabálytalanul előző sofőrt is elcsíptek a kanizsai rendőrök.


2023. október 31., Kedd

Újabb érmet szerzett a nagykanizsai tűzoltó

Szabó Kornél tűzoltó őrmester különdíjat is nyert, miután ő lett a legeredményesebb, Katasztrófavédelem által delegált sportoló a BM rendezvényén.


2023. október 09., Hétfő

Figyelem! Mától fokozott ellenőrzés az utakon

Október 9. és október 15. között fokozott rendőri közúti ellenőrzésekre lehet számítani Magyarország közútjain - adta hírül a police.hu.


2023. október 04., Szerda

Hazámat szolgálom!

Ma van a Tartalékos Honvédek Napja.


2023. szeptember 16., Szombat

A honvédséget népszerűsítették a fiatalok körében

Zalaegerszegi kadétok örülhettek a győzelemnek.


2023. szeptember 15., Péntek

Százezrekért kaptak diszkrét kezelést

Nagykanizsai főorvost gyanusítanak vesztegetés elfogadása gyanúja miatt.


2023. szeptember 04., Hétfő

Módosították a nyomravezetői díjat

1 millió forintot kap, aki segíti a Nagykanizsán még márciusban történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítását, elfogását.


2023. szeptember 03., Vasárnap

Vészfékezésre kényszerített egy buszt

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság keresi a baleset részesét és szemtanúit.


2023. augusztus 22., Kedd

Papp Gábor lett az év iskolaőre

A fiatalember a Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén, a Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégiumban teljesít szolgálatot Csapiban.


2023. augusztus 21., Hétfő

Őrizetben a rabló

A nagykanizsai rendőröknek fél óra se kellett, hogy elfogják a férfit, aki egy idős embertől erőszakkal vette el az értékeit.

+