Kék hírek - 2023. október 31., Kedd
#temető #mindenszentek #gyertyagyújtás #mécses

Akár otthon, akár a temetőben: ezekre ügyeljünk!

 Akár otthon, akár a temetőben: ezekre ügyeljünk!

Amennyiben tüzet észlelünk, azonnal tárcsázzuk a 112-es segélyhívó számot és kérjük a tűzoltók segítségét! (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Akárcsak az elmúlt napokban, úgy a következőkben is sokan keresik majd fel elhunyt szerettük sírhelyét a zalai temetőkben is. A csapadékos időjárás ellenére továbbra is odafigyelést igényel a gyertyák és mécsesek meggyújtása, otthonainkban csakúgy, mint a sírkertekben.

Fontos, hogy a temetőkben ügyeljünk arra, hogy tisztítsuk meg a sírhely környezetét a falevelektől, elszáradt koszorúktól és virágoktól. Az újonnan kihelyezett koszorúk és virágok közelébe ne rakjunk mécsest, gyertyát, hiszen azok is könnyen lángra kaphatnak. Csak hőálló mécsestartóban lévő mécsest gyújtsunk meg! A mécsest úgy helyezzük el, hogy a közelében ne legyen semmilyen éghető anyag, és ne tudjon felborulni. Az égő mécsest a sírtól való távozás előtt oltsuk el. A temetőben kihelyezett hulladékgyűjtőbe ne dobjunk izzó, forró tárgyakat!

Otthonainkban figyeljünk arra, hogy a gyertyát vagy mécsest egy tűzálló tálra, a gyúlékony tárgyaktól távolabb helyezzük el! A meggyújtott gyertyát ne hagyjuk felügyelet nélkül! Ablakba lehetőség szerint ne rakjunk gyertyát, mécsest. Ha töklámpást készítettünk, akkor ügyeljenek arra, hogy a lámpás ne tudjon felborulni, és ne legyen a közelében semmi, ami meg tud gyulladni! Akik kültéren helyeznek el töklámpást, abba gyertya és mécses helyett elemes LED izzót tegyenek! Ez akkor sem okoz tüzet, ha a szél száraz faleveleket fúj oda, vagy felborítja a töklámpást.

(Forrás: ZMKI)

Még érdekes lehet ...


2024. június 12., Szerda

Másodszor emeltek vádat egy illegális nagykanizsai pénzváltó és két társa ellen

2020 nyarától Nagykanizsa belvárosában engedély nélkül folytattak üzletszerű pénzváltási tevékenységet, egyiküket emiatt időközben el is ítélték.


2024. június 02., Vasárnap

Testvérpár veredekett

A nagykanizsai rendőrök azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták egyik ismerősüket Kerecsenyben.


2024. május 18., Szombat

Nyitott szertárkapuk

Május 26-án, gyermeknap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui.


2024. május 10., Péntek

Szent Flórián napi köszöntés

Zalakaros polgármestere kiáll a lánglovagok mellett.


2024. április 24., Szerda

Idén is támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

A beavatkozásokhoz szükséges felszereltség és a kor kihívásainak megfelelő eszközök körének bővítését segíti a pályázat. 


2024. április 13., Szombat

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét.


2024. április 09., Kedd

Elítéltek négy embert, aki a börtönből követett el csalást

A cellatársak az intézmény által rendelkezésükre bocsátott, valamint engedély nélkül tartott mobiltelefonjaikat és SIM-kártyáikat használták a bűncselekményhez.


2024. április 07., Vasárnap

Javaslatokat várnak a rendőrök

Speedmarathon lesz az utakon április 19-én és 20-án.


2024. április 03., Szerda

Súlyos bántalmazás Nagykanizsán

A rendőrök kamerafelvétel segítségével két órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták alkalmi ismerősüket.


2024. március 30., Szombat

Újabb emberi maradványokat találtak Zalaegerszegen

Egy nő maradványai kerültek elő, a holttest helyét egy 21 éves zalaegerszegi férfi mutatta meg, akit korábban poligráffal vizsgáltak.

+