Kék hírek - 2024. május 10., Péntek
#Zalakaros #Szent Flórián nap #köszöntés #tűzoltóság #áldozatos feladatvégzés

Szent Flórián napi köszöntés

Szent Flórián napi köszöntés

Novák Ferenc polgármester köszöntötte a tűzoltókat (Fotó: Zalakocka)

Magyarországon május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, aki megtestesíti a bátorságot és az önfeláldozást. A jeles napon Novák Ferenc polgármester megköszönte a zalakarosi hivatásos és önkéntes tűzoltóság áldozatos feladatvégzését.

- Szent Flórián bebizonyította, hogy a nagy tettekre ösztönző lelkiállapot elérhető, mert minden emberben van bőven tetterő - mondta a tűzoltóknak Novák Ferenc polgármester. - Példát adott arra is, hogy az a tulajdonság vagy lelki állapot, amely az embert képessé teszi arra, hogy bátran viselkedjen, ugyancsak elérhető. A legtöbb ember képessé válhat arra, hogy veszélyben, vagy veszélyes következmények tudatában is félelem nélkül, a legjobb meggyőződése szerint cselekedjen.

Hozzátette: akik csak baj esetén ismerkednek meg a tűzoltók munkájával sokszor el sem tudják képzelni, hogy milyen fizikai és szellemi munkát igényel az arra való felkészülés, hogy embertársaink életét, testi épségét úgy mentsék meg, hogy közben maguk is épségben maradjanak.

- Szent Flórián napján minden, a településen teljesítő hivatásos és önkéntes tűzoltónak is jár az elismerés - tette hozzá. - Egy település életében fontos a különböző közösségek, szervezetek működése.

Még érdekes lehet ...


2024. június 12., Szerda

Másodszor emeltek vádat egy illegális nagykanizsai pénzváltó és két társa ellen

2020 nyarától Nagykanizsa belvárosában engedély nélkül folytattak üzletszerű pénzváltási tevékenységet, egyiküket emiatt időközben el is ítélték.


2024. június 02., Vasárnap

Testvérpár veredekett

A nagykanizsai rendőrök azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták egyik ismerősüket Kerecsenyben.


2024. május 18., Szombat

Nyitott szertárkapuk

Május 26-án, gyermeknap ismét kinyílnak a zalai tűzoltólaktanyák szertárkapui.


2024. április 24., Szerda

Idén is támogatják az önkéntes mentőszervezeteket

A beavatkozásokhoz szükséges felszereltség és a kor kihívásainak megfelelő eszközök körének bővítését segíti a pályázat. 


2024. április 13., Szombat

Kigyulladt a hulladék a bagolai szeméttelepen

Mintegy ezer négyzetméteren égett a szemét.


2024. április 09., Kedd

Elítéltek négy embert, aki a börtönből követett el csalást

A cellatársak az intézmény által rendelkezésükre bocsátott, valamint engedély nélkül tartott mobiltelefonjaikat és SIM-kártyáikat használták a bűncselekményhez.


2024. április 07., Vasárnap

Javaslatokat várnak a rendőrök

Speedmarathon lesz az utakon április 19-én és 20-án.


2024. április 03., Szerda

Súlyos bántalmazás Nagykanizsán

A rendőrök kamerafelvétel segítségével két órán belül azonosították és elfogták azt a két férfit, akik súlyosan bántalmazták alkalmi ismerősüket.


2024. március 30., Szombat

Újabb emberi maradványokat találtak Zalaegerszegen

Egy nő maradványai kerültek elő, a holttest helyét egy 21 éves zalaegerszegi férfi mutatta meg, akit korábban poligráffal vizsgáltak.


2024. március 25., Hétfő

A letört visszapillantó esete Zalakomárban

A rendőrök a lakosság segítségét kérik.

+