Panoráma - 2020. szeptember 22., Kedd
#vendéglátóhely #Anglia #pub #brit kormány #törvény #koronavírus #szigorítás

Csütörtöktől este 10-ig tarthatnak nyitva az angliai vendéglátóhelyek

Csütörtöktől este 10-ig tarthatnak nyitva az angliai vendéglátóhelyek

(A kép forrása: pixabay.com)

Csütörtöktől az angliai vendéglátóhelyek este tíz óráig tarthatnak csak nyitva a koronavírus-járvány megfékezése végett - közölte hétfő éjjel Boris Johnson brit miniszterelnök hivatala.

Johnson ma délután az alsóházban, este pedig televíziós beszédben jelent be olyan új lépéseket, amelyek a járvány terjedésének lassítását célozzák. A Downing Street előzetes rövid tájékoztatása szerint ezek között lesz, hogy az éttermek, a pubok, a bárok és egyéb vendéglátóhelyek Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb részében - csütörtöktől csak 22 óráig tarthatnak nyitva.

A brit kormány emellett törvényben írja elő azt is, hogy az éttermekben és a pubokban csak asztali rendelésfelvétel és felszolgálás lehetséges, a bárpultoknál nem lehet sem rendelni, sem fogyasztani.

Hasonló előírások már az elmúlt napokban érvénybe léptek több észak-angliai térségben és nagyvárosban, de Boris Johnson kedden Anglia egészére kiterjeszti ezeket az intézkedéseket.

202009220936_0922_barpult.jpg (1500×999)A bárpultoknál nem lehet sem rendelni, sem fogyasztani (A kép forrása: pexels.com)

A brit egészségügyi minisztérium hétfő este bejelentette: az Egyesült Királyság négy nemzetének - Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország - tisztifőorvosai a járványhelyzet áttekintése után közös indítványban javasolták, hogy az ötfokozatú készenléti skálán a brit kormány az eddigi harmadikról a negyedik szintre emelje a járványkészültséget.

Nem sokkal a készenléti szint emelésének bejelentése előtt Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója elmondta: ha semmilyen ellenintézkedés nem történik, a napi új fertőződések száma 7-8 naponta megkétszereződhet, és e terjedési modell alapján október 13-ára már 49 ezren fertőződhetnének meg egyetlen nap alatt, egy hónappal később pedig napi kétszáz fölé emelkedne a halálos áldozatok száma.

Vallance hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ez nem előrejelzés, és az előkészítés alatt álló, illetve a már meghozott ellenlépésekkel a jelenleg felfelé tartó terjedési görbe várhatóan megtörhető.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a hétfő este zárult 24 órában 4368 új koronavírus-fertőzést azonosítottak az Egyesült Királyságban. Ugyanezen a napon 11-en haltak meg a koronavírus okozta Covid-19-betegségben.

(Forrás: MTI)

Még érdekes lehet ...


2023. június 21., Szerda

Magyar katonai helikopter tragédiája Horvátországban

Kötelességteljesítés közben hősi halált haltak magyar katonák - számolt be a szomorú hírről a Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalán.


2023. február 23., Csütörtök

Szinte porzik a csatorna a velencei gondolák alatt

Lehetetlenné vált a gondolák, vízitaxik, mentőhajók közlekedése.


2023. február 19., Vasárnap

Vannak csodák!

Egy napig küzdöttek Ali életéért a magyarok, most örömteli hírek érkeztek róla.


2023. február 14., Kedd

Újabb közepes erősségű földrengés volt Romániában (videóval)

Szemtanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsilvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg.


2023. február 13., Hétfő

Mi történik itt? Románia után Horvátországban is földrengés volt

Mindkét mai földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz.


2023. február 09., Csütörtök

27 túlélőt mentettek ki eddig a magyar mentőalakulatok

A külképviseletnek magyar állampolgárságú érintettről nincs tudomása.


2023. február 07., Kedd

Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét a katasztrófa sújtotta Törökországnak

A hivatásos tűzoltókból, mentősökből és katonaorvosokból álló 55 fős csapat munkáját két keresőkutya is segíti. 


2023. február 06., Hétfő

Ismét látták a gyanús léggömböt, ezúttal Kolumbia fölött

Az Egyesült Államok légterébe behatolt léggömbbel kapcsolatban az amerikai álláspont az, hogy hírszerző eszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközt emlegetett.


2023. február 04., Szombat

Farkasok tűntek fel a vadkamerák előtt a Plitvicei-tavaknál

Öt szürke farkas masírozott el a hóban a horvátországi nemzeti park kameracsapdája előtt.


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.

+