Panoráma - 2020. december 08., Kedd
#Grincs #karácsony #ajándék #meglepetés #jótékonyság #Anglia

Giga Grincs lapult a csomagban

Giga Grincs lapult a csomagban

(A kép forrása: Twitter/BBTees)

Egy angol apa felfújható Grincs-figurát rendelt, de igencsak meglepődött, amikor megérkezett a csomag, mivel a figura felfújva magasabb lett, mint a saját háza. A ház fölé tornyosuló Grinccsel a helyiek egyszerűen nem tudnak betelni.

A 49 éves Ray Liddell nem nézte meg, hogy valójában mekkora lesz a felfújható figura. Végül nemcsak a két gyerekét, különösen a hétéves Jázmint sikerült alaposan meglepnie, de Ray maga is megdöbbenve fedezte fel, hogy a felfújt Grincs több mint 10 méterrel magasodik hartlepooli otthona fölé. „A lányomnak rendeltem, mivel szereti Grincset. Jázmin csak sikoltozott, amikor teljesen felfújtuk", számolt be a férfi az örömteli hatásról.

A hatalmas lényből azóta turistalátványosság lett, és annyira megszerették, hogy akár 60 kilométert is megtesznek, hogy láthassák. A kétgyerekes apának nincs ellenére, hogy áramlanak ide fotózgatni az emberek.

Mint elmondta, vasárnap reggel még sorban is álltak a nézelődők, de ő gondoskodott arról, hogy mindenki biztonságosan tarthassa a társadalmi távolságot. Úgy véli, több mint 5000 ember már biztosan ellátogatott hozzájuk, szerinte ez csodálatos.

Annál is inkább, mert miután a környékbeliek kiszúrták a figyelemfelkeltő karácsonyi dekorációt, Ray arra kérte őket, hogy cserébe adományokkal támogassanak bizonyos szervezeteket.

Az üzletember eddig 8000 fontot gyűjtött jótékony célokra.

Ezek egyik kedvezményezettje az Alice House Hospice, amely Ray apját, Franket gondozta, aki májusban koronavírusban elhunyt. "Mindig is szerettem volna tenni valamit a hospice érdekében, de soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyesmi lesz." Őt magát is meglepte, hogy az emberek mennyire nyitottak voltak, és milyen gyorsan elkezdődtek az adományozások.

„Sok szempontból jó dolog ez. A gyerekeim imádják a dekorációt, ami remek módot kínál arra is, hogy pénzt gyűjtsünk ennek a nagyszerű jótékonysági szervezetnek." Az Alice House-ban örömmel fogadták az adományt, mivel a világjárvány idején törölték az adománygyűjtő tevékenységeket, így a bevételeikben komoly visszaesés történt – írja a Daily Star.

(Forrás: Travelo)

Még érdekes lehet ...


2022. január 08., Szombat

Koronavírus - Horvátországban újabb szigorításokat vezetnek be

Korlátozzák a nyilvános összejöveteleket, és szigorúbban ellenőrzik a járványügyi intézkedések betartását.


2021. december 31., Péntek

Négy év után először szólal meg a Big Ben szilveszterkor

A torony harangja egy ideiglenesen beszerelt rendszerben szólal meg december 31-én, amikor éjfélt üt az óra.


2021. december 21., Kedd

A fenntarthatóság útján – kanizsai segítséggel

Nagykanizsai közreműködéssel elindult a műanyaghulladék-újrahasznosítás Nyugat-Afrikában.


2021. december 11., Szombat

444 karácsonyfát állított fel lakásában egy férfi, rekorder lett

Az alsó-szászországi Rintelnben élő 55 éves Thomas Jeromin és a felesége, Susanne évről évre valóságos karácsony-csodaországgá változtatja saját otthonát a rengeteg feldíszített műfenyővel.


2021. december 09., Csütörtök

Megnyugtató a WHO álláspontja az omikronnal kapcsolatban

Nincs ok kételkedni abban, hogy a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák védelmet nyújtanak a Covid-19 súlyos szövődményeinek kialakulása ellen az omikron variáns esetében is.


2021. december 07., Kedd

Az Angliába utazóknak ismét kötelező Covid-tesztet végeztetniük

London az intézkedést a koronavírus nemrégiben azonosított, a korábbi változatokhoz képest jelentős mutációkat tartalmazó omikron variánsának felbukkanásával indokolta.


2021. december 06., Hétfő

Határozott fellépés

Szigorodnak a méz minőségi követelményei.


2021. december 05., Vasárnap

Keleti szomszédunknál is megjelent az omikron variáns

A hatóságok szombat esti közlése szerint egy 48 éves brassói nőnél és egy 59 éves kelet-romániai, valsui-i férfinál mutatták ki az omikron jelenletétét.


Önkéntes manókat keresnek a Mikulásnak küldött levelek teljesítéséhez

Az amerikai USPS 1912 óta minden évben hatalmas mennyiségű levelet kap a Mikulásnak címezve.


2021. november 27., Szombat

Már Európába ért a szupervariáns

A dél-afrikai variáns már Európában is megjelent, az első esetet Belgiumban azonosították pénteken.


2021. november 22., Hétfő

Nemcsak helyreállítja, erősíti is a védelmet a harmadik oltás

A vakcina kapcsán többek között Izraelben végzett kutatások alapján tudható, hogy a frissítő oltással is rendelkező felnőtteknél húszszor ritkábban fordul elő megbetegedés, a védelem a súlyos lefolyású megbetegedéstől pedig 97 százalékra emelkedik.

+