Panoráma - 2020. december 08., Kedd
#Grincs #karácsony #ajándék #meglepetés #jótékonyság #Anglia

Giga Grincs lapult a csomagban

Giga Grincs lapult a csomagban

(A kép forrása: Twitter/BBTees)

Egy angol apa felfújható Grincs-figurát rendelt, de igencsak meglepődött, amikor megérkezett a csomag, mivel a figura felfújva magasabb lett, mint a saját háza. A ház fölé tornyosuló Grinccsel a helyiek egyszerűen nem tudnak betelni.

A 49 éves Ray Liddell nem nézte meg, hogy valójában mekkora lesz a felfújható figura. Végül nemcsak a két gyerekét, különösen a hétéves Jázmint sikerült alaposan meglepnie, de Ray maga is megdöbbenve fedezte fel, hogy a felfújt Grincs több mint 10 méterrel magasodik hartlepooli otthona fölé. „A lányomnak rendeltem, mivel szereti Grincset. Jázmin csak sikoltozott, amikor teljesen felfújtuk", számolt be a férfi az örömteli hatásról.

A hatalmas lényből azóta turistalátványosság lett, és annyira megszerették, hogy akár 60 kilométert is megtesznek, hogy láthassák. A kétgyerekes apának nincs ellenére, hogy áramlanak ide fotózgatni az emberek.

Mint elmondta, vasárnap reggel még sorban is álltak a nézelődők, de ő gondoskodott arról, hogy mindenki biztonságosan tarthassa a társadalmi távolságot. Úgy véli, több mint 5000 ember már biztosan ellátogatott hozzájuk, szerinte ez csodálatos.

Annál is inkább, mert miután a környékbeliek kiszúrták a figyelemfelkeltő karácsonyi dekorációt, Ray arra kérte őket, hogy cserébe adományokkal támogassanak bizonyos szervezeteket.

Az üzletember eddig 8000 fontot gyűjtött jótékony célokra.

Ezek egyik kedvezményezettje az Alice House Hospice, amely Ray apját, Franket gondozta, aki májusban koronavírusban elhunyt. "Mindig is szerettem volna tenni valamit a hospice érdekében, de soha nem gondoltam volna, hogy ez ilyesmi lesz." Őt magát is meglepte, hogy az emberek mennyire nyitottak voltak, és milyen gyorsan elkezdődtek az adományozások.

„Sok szempontból jó dolog ez. A gyerekeim imádják a dekorációt, ami remek módot kínál arra is, hogy pénzt gyűjtsünk ennek a nagyszerű jótékonysági szervezetnek." Az Alice House-ban örömmel fogadták az adományt, mivel a világjárvány idején törölték az adománygyűjtő tevékenységeket, így a bevételeikben komoly visszaesés történt – írja a Daily Star.

(Forrás: Travelo)

Még érdekes lehet ...


2023. június 21., Szerda

Magyar katonai helikopter tragédiája Horvátországban

Kötelességteljesítés közben hősi halált haltak magyar katonák - számolt be a szomorú hírről a Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalán.


2023. február 23., Csütörtök

Szinte porzik a csatorna a velencei gondolák alatt

Lehetetlenné vált a gondolák, vízitaxik, mentőhajók közlekedése.


2023. február 19., Vasárnap

Vannak csodák!

Egy napig küzdöttek Ali életéért a magyarok, most örömteli hírek érkeztek róla.


2023. február 14., Kedd

Újabb közepes erősségű földrengés volt Romániában (videóval)

Szemtanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsilvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg.


2023. február 13., Hétfő

Mi történik itt? Románia után Horvátországban is földrengés volt

Mindkét mai földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz.


2023. február 09., Csütörtök

27 túlélőt mentettek ki eddig a magyar mentőalakulatok

A külképviseletnek magyar állampolgárságú érintettről nincs tudomása.


2023. február 07., Kedd

Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét a katasztrófa sújtotta Törökországnak

A hivatásos tűzoltókból, mentősökből és katonaorvosokból álló 55 fős csapat munkáját két keresőkutya is segíti. 


2023. február 06., Hétfő

Ismét látták a gyanús léggömböt, ezúttal Kolumbia fölött

Az Egyesült Államok légterébe behatolt léggömbbel kapcsolatban az amerikai álláspont az, hogy hírszerző eszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközt emlegetett.


2023. február 04., Szombat

Farkasok tűntek fel a vadkamerák előtt a Plitvicei-tavaknál

Öt szürke farkas masírozott el a hóban a horvátországi nemzeti park kameracsapdája előtt.


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.

+