Panoráma - 2022. október 27., Csütörtök
#Mexikó #halottak napja #Día de los Muertos #ünnep

Mexikó több mint 2 millió turistát vár a halottak napi ünnepségekre

Mexikó több mint 2 millió turistát vár a halottak napi ünnepségekre

(Fotó: lugardeviajes.com)

A Día de los Muertos, vagyis a Halottak Napja Mexikó egyik legnépszerűbb ünnepe, minden évben rengeteg turista érkezik az országba ilyenkor. Idén a mexikói kormány 2,16 millió turistát vár az országba, akik az előrejelzések alapján 37 milliárd peso (761 milliárd forint) bevételt hoznak majd.

Péntektől szerdáig, vagyis halottak napján és az azt megelőző hétvégén több mint két millió ember vesz majd részt Mexikó-szerte az ünnepségeken és szállnak meg az ország szállodáiban. A mexikói és külföldi turisták várhatóan nagy összegeket költenek majd október 28. és november 2. között – írja a Mexico News Daily.

Miguel Torruco turisztikai miniszter egy nyilatkozatban elmondta, hogy a turisták az előrejelzések szerint az összesen 37,72 milliárd pesó bevételből mintegy 9%-ot – 3,43 milliárd pesót – várhatóan szálláshelyekre költik majd a hatnapos időszakban, a fennmaradó összeget pedig egyéb turisztikai szolgáltatók, például éttermek, légitársaságok és busztársaságok kapják.

A turisták várható száma alig marad el a 2019-es adatoktól. A koronavírus előtt 2,27 millió ember szállt meg a Día de los Muertos előtti időszakban a mexikói szállodákban.

A turisztikai miniszter elmondta, hogy az előrejelzések alapján idén a szállodai vendégek alig háromnegyede lesz mexikói, a többit külföldiek teszik ki. További 2,45 millió mexikói várhatóan családtagoknál vagy barátoknál, illetve nyaralókban száll meg, miközben részt vesznek a halottak napi rendezvényeken – és pénzüket a helyi gazdaságban költik el.

Michoacán (ahol olyan népszerű halottak napi úti célok találhatók, mint Pátzcuaro és Morelia) az egyik olyan állam, amely nagyobb látogatóözönre számít, de Mexikóvárosban is nagy tömegek fognak összegyűlni az ünnepségekre, beleértve a szombati halottak napi felvonulást is.

Torruco elmondta, hogy Mexikóvárosban szombat este közel 80%-os szállodai telítettség várható, és vasárnap reggel mintegy 78 000 vendég ébred majd a fővárosban, valószínűleg az előző napi, 1 millió embert számláló felvonuláson való részvétel után.

Mexikóvárosban számos más halottak napi látványosság is van, többek között monumentális ofrendák (oltárok vagy felajánlások), amelyeket olyan köztereken állítanak fel, mint a Plaza de Santo Domingo és a Plaza de la Constitución, közismertebb nevén a zócalo.

(Forrás: turizmis.com)

Még érdekes lehet ...


2023. június 21., Szerda

Magyar katonai helikopter tragédiája Horvátországban

Kötelességteljesítés közben hősi halált haltak magyar katonák - számolt be a szomorú hírről a Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalán.


2023. február 23., Csütörtök

Szinte porzik a csatorna a velencei gondolák alatt

Lehetetlenné vált a gondolák, vízitaxik, mentőhajók közlekedése.


2023. február 19., Vasárnap

Vannak csodák!

Egy napig küzdöttek Ali életéért a magyarok, most örömteli hírek érkeztek róla.


2023. február 14., Kedd

Újabb közepes erősségű földrengés volt Romániában (videóval)

Szemtanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsilvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg.


2023. február 13., Hétfő

Mi történik itt? Románia után Horvátországban is földrengés volt

Mindkét mai földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz.


2023. február 09., Csütörtök

27 túlélőt mentettek ki eddig a magyar mentőalakulatok

A külképviseletnek magyar állampolgárságú érintettről nincs tudomása.


2023. február 07., Kedd

Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét a katasztrófa sújtotta Törökországnak

A hivatásos tűzoltókból, mentősökből és katonaorvosokból álló 55 fős csapat munkáját két keresőkutya is segíti. 


2023. február 06., Hétfő

Ismét látták a gyanús léggömböt, ezúttal Kolumbia fölött

Az Egyesült Államok légterébe behatolt léggömbbel kapcsolatban az amerikai álláspont az, hogy hírszerző eszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközt emlegetett.


2023. február 04., Szombat

Farkasok tűntek fel a vadkamerák előtt a Plitvicei-tavaknál

Öt szürke farkas masírozott el a hóban a horvátországi nemzeti park kameracsapdája előtt.


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.

+