Panoráma - 2022. október 30., Vasárnap
#Opatija #csokoládéfesztivál #Horvátország

Idén is lesz Opatijában csokoládéfesztivál

Idén is lesz Opatijában csokoládéfesztivál

(Fotó: Marko Vrdoljak)

November második hétvégéjén három napra újra az édes élvezetek szerelmeseinek mekkájává válik a horvátországi Opatija. A Csokoládé Fesztivál látogatóit tartalmas kísérőprogram is várja.

Exkluzív csokoládétermékek, különleges finomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amelyet a megszokottnál korábbi időpontban, november 11. és 13. között rendeznek meg ebben az évben, az advent izgalmas felvezetéseként. A tengerparti városban kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

A közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény – Horvátország egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja – az ország és a régió olyan csokoládé-különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában egyedi szemlélet jut kifejezésre. A központi eseményen, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz kézműves csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg. A központ kapui november 11-én, pénteken 14-21 óráig, november 12-én, szombaton 9-21 óráig, november 13-án, vasárnap 9-19 óráig tartanak nyitva.

Az idei évben újdonságnak számít majd a családi gazdaságok által elkészített csokoládék bemutatója az opatijai kulturális központ első emeletén.  De az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, valamint a gyógy- és wellnessközpontok kezeléseiben is megtalálható lesz a csokoládé.

A gasztronómiai élvezetek mellett pedig gazdag programra is számíthatnak a látogatók. A kakaóbabtól a csokoládéig című kiállításon tanúi lehetnek annak a folyamatnak, melynek során a keserű kakaóbabszemek édes finomsággá alakulnak át. Az itt szerzett elméleti tudást a gyakorlatban is kamatoztathatják a csokoládékészítés technikáját ismertető, felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopokon. A kicsiket ezen kívül a klasszikus csokoládétáblákra retró stílusban festő műhelyek foglalkoztatói, valamint a vidám Choco Photo point szórakoztatják, programokat pedig neves zenészek fellépései teszik teljessé. A látogatókat egy igen különleges meglepetés is várja: szemtanúi lehetnek egy csokiruha elkészítésének.

(Forrás: turizmus.com)

Még érdekes lehet ...


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.


2022. december 31., Szombat

Elhunyt XVI. Benedek pápa

Kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje.


2022. december 24., Szombat

120 ezer zarándokot és turistát várnak karácsonyra Betlehembe

Az elmúlt két évben a világjárvány miatti beutazási korlátozások megakadályozták Betlehemben az éjféli mise szokásos megtartását.


2022. december 17., Szombat

Megbénult Brüsszel: a magas rezsi és a szankciók ellen demonstráltak

Belgiumban is elviselhetetlen terhet rónak a lakosságra az egekbe szökő rezsiárak.


2022. december 11., Vasárnap

Horvátország januártól a schengeni övezet része

Románia és Bulgária továbbra is várólistán.


2022. november 24., Csütörtök

A hálaadást ünnepli az Egyesült Államok

Ötödével emelkedett az ünnepi menü ára.


2022. november 16., Szerda

Bombatalálat érte Lengyelországot, két ember meghalt

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök rendkívüli ülésre máris összehívta a nemzetvédelmi bizottságot.


2022. november 15., Kedd

M1: leállt a Barátság kőolajvezeték, az ellátás egyelőre zavartalan

Nem a vezeték sérült meg, csak az energiaellátó.


2022. október 30., Vasárnap

Tömegpánik a Halloween-partin

Ezren tüntek el, több mint százan meghalhattak, és rengeteg a sérült is Szöulban.


2022. október 27., Csütörtök

Mexikó több mint 2 millió turistát vár a halottak napi ünnepségekre

A Día de los Muertos, vagyis a Halottak Napja Mexikó egyik legnépszerűbb ünnepe.

+