Panoráma - 2022. október 30., Vasárnap
#Opatija #csokoládéfesztivál #Horvátország

Idén is lesz Opatijában csokoládéfesztivál

Idén is lesz Opatijában csokoládéfesztivál

(Fotó: Marko Vrdoljak)

November második hétvégéjén három napra újra az édes élvezetek szerelmeseinek mekkájává válik a horvátországi Opatija. A Csokoládé Fesztivál látogatóit tartalmas kísérőprogram is várja.

Exkluzív csokoládétermékek, különleges finomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amelyet a megszokottnál korábbi időpontban, november 11. és 13. között rendeznek meg ebben az évben, az advent izgalmas felvezetéseként. A tengerparti városban kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

A közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény – Horvátország egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja – az ország és a régió olyan csokoládé-különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában egyedi szemlélet jut kifejezésre. A központi eseményen, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz kézműves csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg. A központ kapui november 11-én, pénteken 14-21 óráig, november 12-én, szombaton 9-21 óráig, november 13-án, vasárnap 9-19 óráig tartanak nyitva.

Az idei évben újdonságnak számít majd a családi gazdaságok által elkészített csokoládék bemutatója az opatijai kulturális központ első emeletén.  De az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, valamint a gyógy- és wellnessközpontok kezeléseiben is megtalálható lesz a csokoládé.

A gasztronómiai élvezetek mellett pedig gazdag programra is számíthatnak a látogatók. A kakaóbabtól a csokoládéig című kiállításon tanúi lehetnek annak a folyamatnak, melynek során a keserű kakaóbabszemek édes finomsággá alakulnak át. Az itt szerzett elméleti tudást a gyakorlatban is kamatoztathatják a csokoládékészítés technikáját ismertető, felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopokon. A kicsiket ezen kívül a klasszikus csokoládétáblákra retró stílusban festő műhelyek foglalkoztatói, valamint a vidám Choco Photo point szórakoztatják, programokat pedig neves zenészek fellépései teszik teljessé. A látogatókat egy igen különleges meglepetés is várja: szemtanúi lehetnek egy csokiruha elkészítésének.

(Forrás: turizmus.com)

Még érdekes lehet ...


2023. június 21., Szerda

Magyar katonai helikopter tragédiája Horvátországban

Kötelességteljesítés közben hősi halált haltak magyar katonák - számolt be a szomorú hírről a Honvédelmi Minisztérium közösségi oldalán.


2023. február 23., Csütörtök

Szinte porzik a csatorna a velencei gondolák alatt

Lehetetlenné vált a gondolák, vízitaxik, mentőhajók közlekedése.


2023. február 19., Vasárnap

Vannak csodák!

Egy napig küzdöttek Ali életéért a magyarok, most örömteli hírek érkeztek róla.


2023. február 14., Kedd

Újabb közepes erősségű földrengés volt Romániában (videóval)

Szemtanúk, illetve a nézők által beküldött videófelvételek tanúsága szerint Zsilvásárhelyen kémények dőltek le, a lehulló téglák pedig autókat rongáltak meg.


2023. február 13., Hétfő

Mi történik itt? Románia után Horvátországban is földrengés volt

Mindkét mai földmozgás relatíve közel volt a magyar határhoz.


2023. február 09., Csütörtök

27 túlélőt mentettek ki eddig a magyar mentőalakulatok

A külképviseletnek magyar állampolgárságú érintettről nincs tudomása.


2023. február 07., Kedd

Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét a katasztrófa sújtotta Törökországnak

A hivatásos tűzoltókból, mentősökből és katonaorvosokból álló 55 fős csapat munkáját két keresőkutya is segíti. 


2023. február 06., Hétfő

Ismét látták a gyanús léggömböt, ezúttal Kolumbia fölött

Az Egyesült Államok légterébe behatolt léggömbbel kapcsolatban az amerikai álláspont az, hogy hírszerző eszköz volt, míg a kínai kormány eltévedt meteorológiai eszközt emlegetett.


2023. február 04., Szombat

Farkasok tűntek fel a vadkamerák előtt a Plitvicei-tavaknál

Öt szürke farkas masírozott el a hóban a horvátországi nemzeti park kameracsapdája előtt.


2023. január 05., Csütörtök

Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

Putyin arra utasította az orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.

+