Sport - 2023. április 01., Szombat
#Tungsram SE #kézilabda #Pannon Egyetem #Nagykanizsa

Együttműködést kötött a Tungsram SE és a Pannon Egyetem

Együttműködést kötött a Tungsram SE és a Pannon Egyetem

A megállapodást Farkas Tibor, a Tungsram SE elnöke, dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora és Szokolik Gergely, a Veszprémi Egyetemi Sport Club ügyvezetője látta el kézjegyével (Fotó: Gergely Szilárd)

Együttműködik a jövőben a Tungsram SE és a Pannon Egyetem. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írták alá Nagykanizsán. Az együttműködés egyformán hasznos a felek számára: a kanizsai hallgatók kézilabdázhatnak, akár versenyszerűen is, de más sportokra is használhatják az egyesület létesítményét; a Tungsram SE kézilabdázói pedig a sportolói elfoglaltsághoz igazított tanrendben tanulhatnak az egyetemen.

A Tungsram SE a nagykanizsai kézilabda minőségi fejlesztését tűzte ki célul. A vezetőség azt szeretné elérni, hogy a belátható jövőben ismét a korábbi sikeres időszak szintjén legyenek a csapatai, s ehhez mérten a nézőszám is.

Ennek részeként kötötte meg az együttműködési megállapodást a Pannon Egyetemmel, így biztosított lesz, hogy a tehetséges fiatal kézilabdázók a helyi felsőoktatásban is tanulhassanak a sportolói elfoglaltságokhoz igazított tanrendben. Ez a kanizsai és környékbeli sportolók megtartását, de a más városokból való igazolásokat is segítheti.

Farkas Tibor, az egyesület elnöke elmondta, az együttműködésnek az egyik előnye az, hogy nemcsak általános és középiskolások, hanem egyetemi hallgatók számára is lehetőséget adnak a sportolásra a csarnokban és az edzőteremben.

De azt is reméljük, hogy azok, akik nálunk játszanak, nem kell, hogy más városokban, Pécsett, Budapesten vagy éppen Veszprémben tanuljanak tovább, hanem itt, helyben is legyen erre a sporttal összeegyeztethető lehetőségük – tette hozzá az elnök.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora rámutatott, a felsőoktatás számára a sport rendkívül fontos szövetséges.

– Ugyanazok a készségek kellenek a sportolóknak, amelyek az egyetem sikeres elvégzéséhez: állóképesség, alkalmazkodóképesség, kitartás, csapatmunka. Ezek mind jellemzők a sportra és a felsőoktatásra is. Nekünk mindig is nagyon fontos volt a sport, a sport támogatása, illetve az, hogy a sporton keresztül a fiatalokat meg tudjuk szólítani. Ezt megtettük Veszprémben is, szeretnénk ezeket a kapcsolatokat most Nagykanizsán is erősíteni – mondta a rektor.

A rektor hozzátette, a sport elég komoly elfoglaltsággal is jár, amit a felsőoktatási intézmények és az egyesületek egy bizonyos távolsága fölött nehéz megvalósítani. Mint fogalmazott, Nagykanizsára idén a várton felüli létszámban jelentkeztek hallgatók, számukra is jó, ha bővül a sportolási lehetőségek köre,  de azt is reméli, hogy az élsportot is tudják ilyen módon támogatni.

Dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke pohárköszöntőjében úgy fogalmazott, az együttműködés egyik nem titkolt célja az, hogy a kanizsai kézilabda visszatérjen a 90-es évek szintjére.

Még érdekes lehet ...


2023. június 05., Hétfő

Egy győzelem után csak vereségek következtek a kosaras lányoknál

A serdülő bajnokság „B” döntőjében a kanizsaiak a 12. helyen végeztek.


2023. május 31., Szerda

Éremeső a táncversenyről

A SZKES Tánccsoport fiatal növendékei számos éremmel tértek haza.


2023. május 24., Szerda

Hatalmas bravúr a listavezető ellen

A Nagykanizsai Futsal Club az első helyezett TFSE gárdáját hazai pályán győzte le.


2023. május 17., Szerda

Az NFC magabiztosan tartotta itthon a három pontot

4:0-ra nyertek a kanizsai futsalosok.


2023. május 14., Vasárnap

Zalai tűzoltók az Ultrabalatonon

A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata „Tűzoltóság Nagykanizsa” néven harmadik alkalommal teljesítette a futóversenyt.


2023. május 09., Kedd

Ezüstérem Szekszárdról

A Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület versenyzője, Kőmíves Károly Zsolt 2. helyezéts ért el az MKSZ Liga Kupa sorozatának első fordulóján.


2023. május 08., Hétfő

Kisebb és nagyobb ügyességi pálya várta a gyermek és felnőtt bicikliseket

Családi napot és utánpótlás versenyt szervezett a Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület a Csónakázó-tónál. 


2023. május 04., Csütörtök

Huszonkétezer induló az idei Ultrabalatonon

Rekordot jelentő 22 ezer nevezés érkezett a pénteken rajtoló XVII. NN Ultrabalatonra, mely Magyarország legnépesebb tömegsportrendezvénye.


2023. május 03., Szerda

Nyugodj békében, Ricsi!

Kedd este gyertyagyújtással emlékeztek a hahóti motorosbaleset halálos áldozatára, a Nagykanizsai Futsal Club játékosára.


2023. május 02., Kedd

Négy napon át fárasztották egymást és a halakat is

Rangos horgászversenyt rendeztek a nagykanizsai Csónakázó-tónál.

+