Sport - 2023. július 12., Szerda
#Nagykanizsa #Csónakázó-tó #Magyar Jet-Ski Szövetség #Országos Bajnokság #jet-ski

9 év elteltével a jet-skik visszatérnek a Csónakázó-tóra

9 év elteltével a jet-skik visszatérnek a Csónakázó-tóra

Az idei Országos Bajnokság első futamát Ónodon (fotónkon) rendezték, a harmadiknak Kanizsa ad otthont (A kép forrása: Facebook/Magyar Jet-Ski Szövetség - Hungarian Jet Sports Federation)

A Magyar Jet-Ski Szövetség augusztus 19-20-án Nagykanizsán a Csónakázó-tavon rendezi meg az Országos Bajnokság III., egyben záró futamát az Art of Info Kupát, mely egyben Juhos Árpád emlékversenye is.

2011 és 2014 között a Magyar Jet-Ski Szövetség az akkori Kanizsa Autó-Motor Sport Egyesület szervezésben 4 alkalommal Nagykanizsán, a Csónakázó-tavon Jet-Ski Országos Bajnokságot rendezett, kiemelkedő sikerrel. Nemcsak a város lakosságának nyerte el a tetszését ez a látványos technikai verseny, hanem a jet-ski versenyzők szerint is a legjobb hangulatú és legszebb helyszínen megrendezett sportesemény volt.

A rendezvény egyben karitatív megmozdulás is, mottója: „Küzdelem a rák ellen!”.

A másik karitatív program a 6 és 14 év közötti gyermekeknek szól, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük valamilyen formában kipróbálhassa ezt az attraktív technikai sportot.

202307120757_jk.jpg (1500×999)9 év elteltével a jet-skik ismét visszatérnek Nagykanizsára (A kép forrása: Facebook/Magyar Jet-Ski Szövetség - Hungarian Jet Sports Federation)

20 gyermeket - biztonságos körülmények között, védőfelszereléssel- a Szövetség edzői megtanítják jet-skizni, majd edzés után, az ifjú sportolók szlalom versenypályán megmérettethetik magukat versenykörülmények között. Természetesen mindvégig egy tapasztalat jet-ski oktató ül a gyermekek mögött. A legügyesebb kis versenyző pedig felállhat a dobogó legmagasabb fokára, elnyerve a Nagykanizsa Kupát, amit büszkén vihet majd haza. Ez a program augusztus 18-án, péntek délután lesz. 

Augusztus 19-én szombaton az időmérő versenyek után már az első futamok kezdődnek, augusztus 20-án vasárnap 9 órától kezdődik a fő versenynap, hisz összesen 11 versenyszámban mérkőznek meg a versenyzők a szezon utolsó versenyén, ahol a tét a Magyar Bajnoki Cím. A versenyek nyitottak, így nemzetközi versenyzőket is láthatunk majd a vízen.  Ezen a napon lesz a 14 év feletti amatőr versenyzők részére kiírt szlalomverseny is, melyhez a Szövetség biztosítja a verseny jet-skit és a védőfelszereléseket. Vasárnap este az ünnepélyes díjkiosztóval zárul majd a jet-ski Országos Bajnokság.

Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Kitűnően szerepeltek a kanizsaiak a karateversenyen

A kanizsai csapat 7 arany-, 7 ezüst- és 10 bronzéremmel az induló klubok között összesítésben az első helyet szerezte meg.


2023. november 17., Péntek

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott!

A magyar válogatott Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.


2023. november 14., Kedd

Karate az Arénában

A sportolók két versenyszámban feszülnek egymásnak.


2023. november 08., Szerda

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

A mérleg: egy győztes és egy vesztes rangadó.


2023. november 07., Kedd

A kanizsaiak célja a tizenhatodik bajnoki cím megszerzése

Megkezdődött a sakk csapatbajnokság.


Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

A kanizsai asztaliteniszezők egységesebbek, mint valaha.


2023. október 31., Kedd

Nívós mezőnyben bizonyítottak a magyarok

A kanizsai Feszt Norbert a magyar csapat vezetőjeként és a Magyar IKU Karate Szövetség elnökeként vett részt az International Karate Union Európa-bajnokságán. 


2023. október 17., Kedd

Háromból három győzelem

A Kanizsa Vízilabda SE gyermek, ifjúsági és serdülő korosztályú csapatai legutóbb Százhalombattán szálltak medencébe.


2023. október 14., Szombat

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

A szervezet hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné biztosítani.


2023. október 11., Szerda

Crossfit-bajnok kanizsai rendőrök

A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.


2023. október 10., Kedd

Kanizsai szőnyegen küzdöttek

A Fűr-testvérek két korcsoportból aranyérmeket nyertek, oda kell figyelni rájuk.

+