Sport - 2023. augusztus 19., Szombat
#Nagykanizsa #Csónakázó-tó #országos jet-ski bajnokság

Elkezdődött az országos jet-ski bajnokság Nagykanizsán

Elkezdődött az országos jet-ski bajnokság Nagykanizsán

A gyermekeknek életre szóló élményben volt részük (Fotó: Gergely Szilárd)

Pénteken karitatív megmozdulással vette kezdetét Nagykanizsán a Csónakázó-tónál a jet-ski országos bajnokság utolsó fordulója. Több mint 20 gyermek próbálhatta ki biztonságos körülmények között ezt a vízi sportot.

Dobri Noémi szervező elmondta, hogy a rendezvényen a pénteki, „nulladik napon” 6-14 éves gyermekeknek nyílt lehetősége a jet-ski sportot kipróbálni. Olyan fiataloknak szólt a program, kiknek szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekük valamilyen formában kipróbálhassa ezt az adrenalinnal járó sportot.

A résztvevőket biztonságos körülmények között, védőfelszereléssel tanították a Jet-Ski Szövetség tagjai vezetni a járművet, majd edzés után, szlalom versenypályán megmérettethették magukat versenykörülmények között is, úgy, hogy közben tapasztalt jet-ski versenyző ült a gyermekek mögött. A legügyesebb kis versenyzők felállhattak a dobogóra, kupát nyertek, illetve minden résztvevő éremmel térhetett haza.

202308191114_NKGJET-46.jpg (1500×1001)Cseresnyés Péter is gratulált a gyerekeknek, majd arra biztatott mindenkit, hogy látogasson ki az ünnepi hétvégén a Csónakázó-tóhoz (Fotó: Gergely Szilárd)

A díjátadón az érmeket a jet-ski versenyzők mellett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő adta át, aki arra biztatott mindenkit, aki tud, látogasson el a rendezvényre, ahol a verseny mellett könnyűzenei programokkal is várják az érdeklődőket.

Szombaton az időmérő edzésekkel folytatódik a jet-ski bajnokság és az első futamokat is megtartják. Este pedig Vízparti Retro Diszkóval várják a rendezvény látogatóit.

Vasárnap 9 órától kezdődik a fő versenynap, összesen 11 versenyszámban legalább 60 versenyző méreti meg magát az álló- és ülő járműveken is. Emellett vasárnap a helyszínen nevezhetnek 14 éven felüliek az amatőr szlalomversenyre, ami 11 órakor kezdődik. Védőfelszerelést a jet-ski szövetség biztosít. Vasárnap 14 órakor tartják a megnyitót, majd a „nagy” kategóriák következnek, mikor az adrenalin uralja majd a Csónakázó-tavat.

202308191116_NKGJET-22.jpg (1500×1001)Szombaton időmérő edzésekkel folytatódik az ob (Fotó: Gergely Szilárd)

A verseny végeztével vasárnap a NagyON Kanizsa Egyesület és kanizsai vállalkozások támogatásával ingyenes zenei programok kínálnak kikapcsolódást a közönségnek. 19 órától Dj. Goor lép fel, őt Lotfi Begi követi, majd 21 órától tartják a tűzijátékot. Ezt követően pedig két ingyenes busz viszi a városba azokat, akik gyalogosan érkeztek.

A rendezvényen emellett az AFFIDEA Magyarország Kft. a látogatók számára ingyenes rákszűrést biztosít a rendezvény alatt, kitelepül korszerű egészségügyi berendezéseivel, és időpont egyeztetés nélkül, érkezési sorrendben a rendezvény alatt végig a látogatók egészségének feltérképezését végzi.

Képgaléria


Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Kitűnően szerepeltek a kanizsaiak a karateversenyen

A kanizsai csapat 7 arany-, 7 ezüst- és 10 bronzéremmel az induló klubok között összesítésben az első helyet szerezte meg.


2023. november 17., Péntek

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott!

A magyar válogatott Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.


2023. november 14., Kedd

Karate az Arénában

A sportolók két versenyszámban feszülnek egymásnak.


2023. november 08., Szerda

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

A mérleg: egy győztes és egy vesztes rangadó.


2023. november 07., Kedd

A kanizsaiak célja a tizenhatodik bajnoki cím megszerzése

Megkezdődött a sakk csapatbajnokság.


Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

A kanizsai asztaliteniszezők egységesebbek, mint valaha.


2023. október 31., Kedd

Nívós mezőnyben bizonyítottak a magyarok

A kanizsai Feszt Norbert a magyar csapat vezetőjeként és a Magyar IKU Karate Szövetség elnökeként vett részt az International Karate Union Európa-bajnokságán. 


2023. október 17., Kedd

Háromból három győzelem

A Kanizsa Vízilabda SE gyermek, ifjúsági és serdülő korosztályú csapatai legutóbb Százhalombattán szálltak medencébe.


2023. október 14., Szombat

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

A szervezet hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné biztosítani.


2023. október 11., Szerda

Crossfit-bajnok kanizsai rendőrök

A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.


2023. október 10., Kedd

Kanizsai szőnyegen küzdöttek

A Fűr-testvérek két korcsoportból aranyérmeket nyertek, oda kell figyelni rájuk.

+