Sport - 2023. október 14., Szombat
#Nagykanizsa #Fortissimo Együtt a Sportoló Ifjúságért Alapítvány #sport #integráció #Égisz-program #Herkules-program

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

Lőrincz Norbert, az alapítvány kurátora (Fotó: Zalakocka)

A hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné minél több gyermek számára biztosítani a Fortissimo Együtt a Sportoló Ifjúságért Alapítvány. A közelmúltban létrejött civil szervezet kurátorát, a kanizsai származású Lőrincz Norbertet kérdeztük az egyéni indíttatásról és az alapítvány terveiről.

- Egészen gyerekkorom óta közel állt hozzám a sport, gyerekként aktívan birkóztam és fociztam Nagykanizsán, ahol rengeteget tanulhattam a kitartásról, egészségtudatos gondolkodásról és a sport pozitív, közösségépítő hatásairól - emlékezett vissza Lőrincz Norbert, aki elárulta: egy súlyosabb szemprobléma kialakulása ellehetetlenítette a versenyszintű sportolói karrierjét, így új célként azt tűzte ki magának, hogy segítsen a gyermekeknek az álmaik megvalósításában. - Kiemelten fontosnak tartom, hogy a sport által egy olyan világot mutassunk a fiataloknak, amiben a boldogság és a pozitív környezetben végzett munka hozza meg a befektetett energia gyümölcsét. Célunk, hogy a sporton keresztül minden gyermek számára lehetőséget biztosítsunk a testileg és szellemileg egészséges felnőtté váláshoz, hozzásegítve ezzel őket egy egészségtudatos, boldog élethez.

Az alapítvány több programot is kidolgozott a fenti célok megvalósításához,

ezek egyike az Égisz-program, melynek lényege a hátrányos helyzetű gyermekek sport általi integrációja, illetve a különböző sportágakban való sikeres és aktív részvétel.

A hátrányos helyzetű gyermekek esetében kiemelt figyelmet fordítanak a későbbi utánkövetésre, hogy a gyermekek a lehető legjobb feltételekkel kezdjenek bele a felnőttek világába. Fontos szerepet kapnak az ukrán menekült fiatalok is, hogy az integráció minél könnyebben menjen végbe, és a magyar, illetve ukrán gyerekek kölcsönösen tanuljanak egymástól, illetve környezetüktől.

- A másik programunk a Herkules-program, melynek keretében sportnapokat szervezünk, ahol célunk a kohézió erősítése, illetve a  különböző sportágak megismertetése és megszerettetése a cél - folytatta Lőrincz Norbert. - Szeptemberben alapítványunk szervezett egyetem sportnapot is, ahol a diákok 6 órán keresztül versenyezhettek az ügyességi-, illetve challenge pályánkon, továbbá egy középiskola sportnapját az iskolával közösen szerveztük meg, ahol közel 600 diákot sikerült megmozgatnunk. Szerencsére az esemény kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a diákok és tanárok részéről is, illetve az iskola a Magyar Diáksport Napja kapcsán rendezett versenyeken való aktív részvételetekért elismerő oklevelet kapott az Európai Diáksport szövetségtől. Mindezek mellett elindult Mini Hercules Ovifoci programunk is, ahol a mozgásfejlesztés minden formája játékos formában jelenik meg, hogy a gyerekek a lehető legvidámabb környezetben fejlődjenek. Nevelési metodikánk középpontjában a gondolkodó gyermek nevelése áll, akik felnőtté válásuk során egyre több tudatos döntést hoznak meg magabiztosan. Közel 40 ovis gyermek fejlesztése zajlik jelenleg hetente.

Lőrincz Norbert elárulta: a jövőbeli célok között szerepel táborok szervezése is, ahol a családias légkör és a pozitív visszacsatolás kapja majd a főszerepet. A jövő nyáron többek között Nagykanizsán is szeretnének ilyen sporttábort szervezni.

S, hogy miként lehet segíteni, támogatni az alapítvány munkáját? A kurátor elmondta: magánszemélyek felajánlásait, cégek támogatását is szívesen fogadják, legyen szó anyagi dotációról vagy éppen sportruházat, sporteszközök felajánlásáról. Minderről bővebben az alapítvány weboldalon - https://fortissimosportalapitvany.hu - is lehet olvasni, ahol a számlaszám is megtalálható.

Még érdekes lehet ...


2024. május 11., Szombat

A bronzérem is szépen csillog az asztaliteniszezőknél

Felsőházi rájátszást rendeztek a Kanizsa Arénában.


2024. május 10., Péntek

Életműdíj kapott Gábor Erzsébet kosárlabdaedző

Sokakkal szerettette meg a kosárlabdát, erős és jó kisugárzású közösségeket épített.


2024. május 08., Szerda

Folytatták a jó sorozatot

A Szivárvány EGYMI atlétái ismét remekeltek.


2024. május 06., Hétfő

Egyetemista birkózók seregszemléje

A kanizsaiak közül ketten ezüstérmet szereztek.


2024. május 03., Péntek

Élőben lehet szurkolni a kanizsai asztaliteniszezőknek

A Kanizsa Arénában lesz a rájátszás.


2024. május 01., Szerda

Birkózók versenyei

Országos bajnoki bronzérmet szerzett Fata József.


2024. április 30., Kedd

Megvan az első aranyérem!

Csoportgyőztesen várják a rájátszást, amit a Kanizsa Arénában rendeznek.


2024. április 23., Kedd

Nemzetközi versenyen bizonyítottak

Ezúttal a SZKES felnőtt formációja remekelt.


2024. április 18., Csütörtök

Megyei diákolimpiát nyert a BLG leány és fiú csapata

Mindkét csapat felkészítő tanára Török Tamás volt.


2024. április 17., Szerda

Manótorna az óvodásoknak

A legkisebb gyerekeknek is kell a mozgás.

+