Sport - 2023. november 07., Kedd
#Nagykanizsa #Extraliga #asztalitenisz

Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

Nagyszerű idénykezdés az Extraligában!

A kanizsai csapat bizonyította egységét, balról: Radmila Tominjak, Vejnovic Ivana, Végh Zsuzsanna és Orbán Flóra

Megkezdődött az asztalitenisz Extraliga őszi idénye. A bajnokságot továbbra is torna rendszerben bonyolítják le. Az első három fordulónak Hajdúhadház adott otthont. A mérkőzések lebonyolítása egy kicsit változott: a páros után minden játékos két-két meccset játszik, a harmadik elmarad.

- Döntetlen nincs, a lehetséges eredmények: 7:0, 6:1, 5:2, 4:3 - mondta Jakabfi Imre csapatvezető. - Ebben a rendszerben még nagyobb szerepe van a párosnak és a húzójátékosoknak. A mezőny nagy része külföldi és hazatérő magyar válogatottal erősített. A kanizsai csapat a tavalyi kerettel indult a bajnokságban és az erőviszonyokat nézve a biztos bennmaradás lehet a reális célunk. A hajdúhadházi helyszínen csapatunk sorrendben a Debrecen, az Ajka és a Statisztika csapatával játszott. A sörgyári csapat a Vejnovic, Tominjak, Végh, Orbán négyessel lépett az asztalokhoz.

DAK-DEAC HGL – Kanizsa Sörgyár SE I. 5:2
Győztek: Vejnovic Ivana 1, Radmila Tominjak 1.

A debreceni csapat volt az esélyese a mérkőzésnek. A grúz válogatott Ana Nikoiani mellé leigazolták a volt szerb válogatott Dragana Vignjevic-et, míg az U-21-es játékosnak a szintén válogatott Tölgyes Dorottyát. Párosban a jól bevált Vejnovic-Tominjak páros helyett a Vejnovic-Végh páros kezdett. Végh remek páros játékos, megpróbálták az ellenfelet meglepni. Sajnos nem jött össze, a Vignjevic-Tölgyes páros biztosan nyert. Egyéniben Ivana legyőzte a hazaiak szerb játékosát, míg Radmila Tölgyes Dorottyát. A mérkőzést a hazaiak grúz válogatottja, a rendkívül kellemetlen stílusban játszó Ana Nikoiani döntötte el. Mindkét éljátékosukat legyőzte, így Orbán Flóra 4:2-nél már csak a szoros eredményért játszhatott Tölgyessel. Sajnos három rendkívül szoros szettben vereséget szenvedett.

Kanizsa Sörgyár SE I. – Ajkai Asztalitenisz SE 5:2
Győztek: Radmila Tominjak 2, Vejnovic Ivana 1, Végh Zsuzsanna 1, Tominjak-Vejnovic.

Az Ajka is jól „belehúzott” az igazolásokba. Az olasz válogatott Veronica Mosconi megszerzése mellett leigazolták Haraszti Nórát és Trungel Mirellát. És még ott volt Peterman-Varga Tímea is a tavalyi csapatból. Ezért nem „nagyon bánták”, hogy Varga Tímea nem játszott a kanizsaiak ellen. A Mosconi, Haraszti, Trungel trió így is esélyesebbnek tűnt csapatuknál. De szerencsére a kanizsaiak rácáfoltak az előzetes esélyekre és biztosan nyerték a mérkőzést. A korábban jól bevált Vejnovic-Tominjak párosuk biztosan legyőzte a Mosconi-Haraszti kettőst. Radmila szintén biztosan verte Mosconit és Trungelt, míg Ivana Harasztit győzte le ellentmondást nem tűrően. Csereként beállva Végh újra remekelt, könnyedén legyőzte az olasz válogatott játékost. Orbán Flóra remekül kezdett Trungel ellen, de néhány csusza és necc megzavarta és ezzel sajnos „elment” a neki álló mérkőzés.

Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub – Kanizsa Sörgyár SE I. 0:7
Győztek: Végh Zsuzsanna 2, Orbán Flóra 2, Vejnovic Ivana 1, Radmila Tominjak 1, Vejnovic-Tominjak.

Ez a Statisztika már nem a régi „nagy Statisztika”. De a legjobb magyar utánpótláskorú lányok még ott játszanak. Ezen a mérkőzésen nem a legjobbak, hanem a legfiatalabbak álltak asztalokhoz. Valószínűleg az erősebb „Stat” ellen is a kanizsaiak volna az esélyesek, de így nem volt kérdéses a mérkőzés végeredménye. Szettveszteség nélkül győzelem született.

Jakabfi Imre csapatvezető: „Nagyon jól kezdtük az idényt. A Debrecen ellen sajnos csak maximum egy szorosabb eredményt érhettünk volna el. A győzelemhez le kellett volna győzni kétszer is az ellenfél grúz játékosát. Erre ezen a mérkőzésen nem volt reális esély. Az Ajka ellen mindenki jól teljesített, egy nálunk „papíron erősebb” csapatot győztünk le. Különösen nagy bravúr volt Végh győzelme az olasz játékos ellen. Orbán jól játszott Tölgyes és Trungel ellen is, most már „csak” győzni kellene megtanulnia az ilyen szoros mérkőzéseken. Vejnovic és Tominjak fantasztikusak, „csak” a grúz lány ellen kell megtalálni a győzelem receptjét.”

Még érdekes lehet ...


2023. november 20., Hétfő

Kitűnően szerepeltek a kanizsaiak a karateversenyen

A kanizsai csapat 7 arany-, 7 ezüst- és 10 bronzéremmel az induló klubok között összesítésben az első helyet szerezte meg.


2023. november 17., Péntek

Kijutott az Eb-re a magyar válogatott!

A magyar válogatott Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.


2023. november 14., Kedd

Karate az Arénában

A sportolók két versenyszámban feszülnek egymásnak.


2023. november 08., Szerda

Jobb eredmény reméltek a kanizsai asztaliteniszezők

A mérleg: egy győztes és egy vesztes rangadó.


2023. november 07., Kedd

A kanizsaiak célja a tizenhatodik bajnoki cím megszerzése

Megkezdődött a sakk csapatbajnokság.


2023. október 31., Kedd

Nívós mezőnyben bizonyítottak a magyarok

A kanizsai Feszt Norbert a magyar csapat vezetőjeként és a Magyar IKU Karate Szövetség elnökeként vett részt az International Karate Union Európa-bajnokságán. 


2023. október 17., Kedd

Háromból három győzelem

A Kanizsa Vízilabda SE gyermek, ifjúsági és serdülő korosztályú csapatai legutóbb Százhalombattán szálltak medencébe.


2023. október 14., Szombat

Országos sportalapítványt hozott létre egy kanizsai fiatal

A szervezet hátrányos helyzetű gyerekek sport általi integrációját, oktatási intézmények segítését, ösztöndíj programok megvalósítását és sportnapok szervezését szeretné biztosítani.


2023. október 11., Szerda

Crossfit-bajnok kanizsai rendőrök

A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.


2023. október 10., Kedd

Kanizsai szőnyegen küzdöttek

A Fűr-testvérek két korcsoportból aranyérmeket nyertek, oda kell figyelni rájuk.

+