(A kép forrása: Pixabay)
A hagyományos szalagos fánk sütése, valljuk be, nem tartozik a gyorsabb konyhai folyamatok közé. A farsangi finomságról azonban azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem éppen konyhatündérek, vagy egész egyszerűen nincs idejük, kedvük babrálni a kelesztéssel, dagasztással.
Mutatunk 3 egyszerűen és gyorsan elkészíthető fánktípust, amivel garantáltan sikert aratsz majd!
Hozzávalók:
Elkészítés: a lisztet egy tálban összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik edényben simára keverjük a tojást a joghurttal, a cukrokkal, a tejjel, tejszínnel, a rummal és a citromhéjjal, majd több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egyneművé keverjük. Csomómentes, galuska állagú tésztát kell hogy kapjunk. 5-10 percet pihentetjük. Közben egy lábasban olajat forrósítunk. Két kisebb evőkanál (én gyermek) segítségével beleszaggatjuk a fánkokat, majd visszavesszük a lángot, mert ha nem, gyorsan megbarnul a külseje, és belül nyers marad. A fánkok maguktól megfordulnak a forró olajban, így még forgatni sem igen kell őket. Aranybarnára sütjük, majd szűrőkanállal papírtörlőre vagy szalvétára szedjük őket. Ha kihűltek, porcukorral megszórva tálaljuk, és kínálunk mellé finom házi baracklevárt.
Hozzávalók:
Elkészítés: a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük. Ezután fél evőkanálnyi tésztánként, forró olajban kisütjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: a lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, aztán összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Kis gombócokat formálunk a tésztából, amelyeket 1,5 cm vastagra kilapítunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a fánkokat. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük.
Jó étvágyat!
(Forrás: nosalty.hu)
A fárasztás annyira megterhelő volt, hogy Gábornak begörcsöltek az izmai, barátja pedig még harapásokat is elszenvedett, amikor végül kézzel kiemelte a halat a vízből.
A biztonságos vérkészletek fenntartása nem lehetséges önkéntes véradók nélkül, őket ünnepeljük június 14-én.
Érdemes válogatni a lehetőségek közül.
Még nem közölték, hogy mikor lőhetik ki az asztronautákat a következő alkalommal.
A Zala vármegyei Nemesbükön 14,6 Celsius-fokot mértek, míg a Csongrád-Csanád vármegyei Kübekházán 34,5 fokot.
A hosszú hétvégén is számos program gondoskodik a kikapcsolódásról.
Piskor Fanni szőlész-borász szerint mindez hozzájárulhat ahhoz is, hogy nagyobb figyelem irányuljon a Badacsonyi borvidékre.
Színes, tartalmas a hétvége rendezvénykínálata. Ahogy mondani szokták: tessék választani!
Ételkóstoló is lesz a rendezvényen.
Te tudod, honnét indult a kezdeményezés?
Mutatjuk a részleteket.
Második helyen végzett a magyar versenyző a nemzetközi zágrábi pincérversenyen.