#Gasztronómia


2021. április 10.

Mit egyen, aki a Covid miatt nem érez illatokat?

Az ételek legfontosabb élvezeti értékét ízük és illatuk adja, ezek hiányában a táplálkozás csupán az életben maradáshoz szükséges napi rutinná válik.


2021. április 03.

Kalácskalauz

Minden, amit a kalácsról tudni kell a dietetikus szerint.


2021. március 26.

Hogyan vegyünk jó húsvéti sonkát?

Része a gasztronómiánknak, része a múltunknak, de ennek ellenére nagyon könnyen rásóznak az emberre valami ipari vackot.


2021. február 23.

Fánk „újratöltve”

Nehéz elképzelni, hogy ne fogyjon el azonnal az összes farsangi fánk, de ha mégis, mutatunk néhány tippet a fánkok új életére!


2021. február 10.

3 egyszerű és gyors fánkrecept

Rengeteg verzió létezik, segítünk eligazodni, ha nincs időd keleszteni-dagasztani.


2020. december 24.

Karácsonyi vacsora anno

Ünnepi menüsor az 1930-as évekből.


2020. december 21.

Hogy ne a kuka egye a legtöbbet a karácsonyi lakomából...

Hat plusz egy okos tipp, nem csak konyhatündéreknek!


2020. október 21.

Készüljünk a télre!

Wolf András tippjei az egészséges és finom almakompóthoz.


2020. október 17.

Bocuse d`Or: a világdöntőbe jutott a magyar csapat

A Veres István séf vezette magyar csapat a kilencedik helyen végzett és bejutott a jövőre Lyonban rendezendő világdöntőbe.


2020. október 10.

Hogyan tároljuk a szőlőt?

Az őszben az egyik legjobb dolog a szőlő, és most nem csupán a mustra, murcira, újborra gondolunk.


2020. október 09.

A kis fekete nem a lefolyóba való

„Maradék kávé? A feltételezés is megdöbbentő”, vélekedtünk sokan egyetemista korunkban.


2020. szeptember 18.

A gyermekvédelem nem a sajnálatról szól

A gyermekvédelmi oltalom alatt álló 23 ezer gyerek több mint kétharmada él nevelőszülőknél.


2020. szeptember 06.

Szívvel, ízekkel: Magyarország

Magyarország ízeit bemutató brosúrák jelentek meg.


2020. július 21.

Közösségépítés a gasztronómia és a zene nyelvén

Első alkalommal rendezték meg a zalai roma gasztronómiai és kulturális találkozót.


+