#Gasztronómia


2022. április 17.

Aki énhozzám jön, nem éhezik meg

Az ünnepkörhöz kapcsolódó ételek erős jelentést hordoznak, erről a szimbolikáról mesél Fráter Erzsébet biológus, a Biblia ételei és a Biblia növényei könyvek szerzője.


2022. március 27.

Az Oscar-gála after partyján vadast és somlóit ehetnek a sztárok

Miután az idei Oscar-gálán az összes Oscar-díjat kiosztják, a főszerep az ételeké és az italoké lesz. A legtöbb híresség nem tud ellenállni a finom falatoknak.


2022. március 24.

Lezajlott a Bocuse d’Or Europe első napja a Hungexpón

Javában zajlik a Sirha Budapest, és március 24-én már a Bocuse d’Or Europe első versenynapja is lezajlott. A megmérettetésen eddig összesen 8 csapat versenyzett, és március 25-én újabb 9 csapat száll ringbe.


2022. február 24.

Így eszünk fánkot mi

Változatlanul a szalagos fánkot szeretik a legtöbben.


2022. február 12.

Szuper fánkot sütöttünk ki

A finom édességnek több fajtáját is ismerjük, például szalagos fánk, rózsafánk vagy a csörögefánk. Mi most egy egyszerű, de nagyszerű receptet mutatunk.


2022. február 10.

A farsangi húsfogyasztást ösztönzik

A sertés- és a mangalicahús fogyasztását ösztönző kampányt indít az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete.


2022. január 17.

A szalonna is növény az amerikai gyerekek szerint

Egy új kutatás elképesztő eredménnyel zárult: az amerikai gyerekeknek fogalma sincs, honnan jön a szalonna, a krumpli.


2021. december 22.

Maradék nélkül: így lehet pazarlásmentes a karácsony

Magyarországon átlagosan 65 kg élelmiszerhulladékot termelünk egy évben fejenként, amelynek a fele elkerülhető lenne, vagyis pazarlás.


2021. december 03.

Mi kerül a karácsonyi halászlébe?

Tápláló és egészséges a magyar hal.


2021. november 11.

Te eszel libát Márton napján?

A novemberi Márton-napi lakomák elengedhetetlen kísérőjeként – a libacomb idén is bőséges mennyiségben elérhető lesz.


2021. október 31.

Tökös alapreceptek őszi hangulatban

A sütőtök – mint az évszak egyik legfőbb jelképe – lassan, de szívósan itthon is egyre inkább beférkőzik a mindennapjainkba.


2021. október 16.

8 őszi csemege, ami segít leküzdeni a fertőzéseket

Ezekkel felturbózhatod az immunrendszeredet!


2021. október 16.

Sonkás, magyaros, négysajtos – ezek a kanizsaiak kedvenc pizzái

2018 után itt van újfent Magyarország pizzatérképe.


2021. szeptember 08.

Megmenti a belföldi turizmus a borászatokat?

A hazai borrégiókba csábít a Magyar Turisztikai Ügynökség őszi kampánya.


2021. augusztus 24.

Generációk találkozója

Kicsik és nagyok együtt ünnepeltek Kisrécsén.


2021. augusztus 04.

A Napraforgó Magyarország tortája idén

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották.


2021. augusztus 03.

Hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének

Európa legkiválóbb séfjei 2016 után találkoznak ismét Magyarországon.


2021. augusztus 01.

A nyári gombaszezon sztárja a vargánya

A nyári vargánya ízletes rokonával együtt sokak kedvence. De miért is? Talán, mert nekik köszönhetjük azt a diós aromájú, eszményi gombaízt, amelyet minden olyan gombás ételbe belerakhatunk, ahol a gomba lesz a főszereplő.


2021. augusztus 01.

Kovászos uborka, maradék nélkül

Üdítő látvány, ahogy a teraszon sorakoznak egymás mellett a befőttes üvegek, hogy mihamarabb zamatos csemege készüljön az uborkából.


2021. július 31.

Strandmenü az Európai Friss Csapattól

Hidratál, védi a bőrt, hűsít – és még finom is.


2021. június 22.

Banánfagyi, a nyár új slágere

Megmaradt néhány banán, de már bebarnult? Ki ne dobd! Inkább készíts hűsítő banánfagyit! Mutatjuk hogyan!


2021. május 25.

64 ezer palack készül a BalatonBorból

Az új, 2020-as évjáratú BalatonBorok is 2021. május 19-én a siófoki Mala Garden Design Hotelben debütáltak a nagyközönség előtt.


2021. április 10.

Mit egyen, aki a Covid miatt nem érez illatokat?

Az ételek legfontosabb élvezeti értékét ízük és illatuk adja, ezek hiányában a táplálkozás csupán az életben maradáshoz szükséges napi rutinná válik.


2021. április 03.

Kalácskalauz

Minden, amit a kalácsról tudni kell a dietetikus szerint.


2021. március 26.

Hogyan vegyünk jó húsvéti sonkát?

Része a gasztronómiánknak, része a múltunknak, de ennek ellenére nagyon könnyen rásóznak az emberre valami ipari vackot.


2021. február 23.

Fánk „újratöltve”

Nehéz elképzelni, hogy ne fogyjon el azonnal az összes farsangi fánk, de ha mégis, mutatunk néhány tippet a fánkok új életére!


2021. február 10.

3 egyszerű és gyors fánkrecept

Rengeteg verzió létezik, segítünk eligazodni, ha nincs időd keleszteni-dagasztani.


2020. december 24.

Karácsonyi vacsora anno

Ünnepi menüsor az 1930-as évekből.


2020. december 21.

Hogy ne a kuka egye a legtöbbet a karácsonyi lakomából...

Hat plusz egy okos tipp, nem csak konyhatündéreknek!


2020. október 21.

Készüljünk a télre!

Wolf András tippjei az egészséges és finom almakompóthoz.


2020. október 17.

Bocuse d`Or: a világdöntőbe jutott a magyar csapat

A Veres István séf vezette magyar csapat a kilencedik helyen végzett és bejutott a jövőre Lyonban rendezendő világdöntőbe.


2020. október 10.

Hogyan tároljuk a szőlőt?

Az őszben az egyik legjobb dolog a szőlő, és most nem csupán a mustra, murcira, újborra gondolunk.


2020. október 09.

A kis fekete nem a lefolyóba való

„Maradék kávé? A feltételezés is megdöbbentő”, vélekedtünk sokan egyetemista korunkban.


2020. szeptember 18.

A gyermekvédelem nem a sajnálatról szól

A gyermekvédelmi oltalom alatt álló 23 ezer gyerek több mint kétharmada él nevelőszülőknél.


2020. szeptember 06.

Szívvel, ízekkel: Magyarország

Magyarország ízeit bemutató brosúrák jelentek meg.


2020. július 21.

Közösségépítés a gasztronómia és a zene nyelvén

Első alkalommal rendezték meg a zalai roma gasztronómiai és kulturális találkozót.


+