Érdekes - 2021. június 18., Péntek
#Magyarország #szurkolói sál #rekord #sport #összefogás

Magyarország jegyzi a világ leghosszabb szurkolói sál rekordját

Magyarország jegyzi a világ leghosszabb szurkolói sál rekordját

Ez az első olyan hazai relikvia, amely szurkolással kapcsolatosan hivatalos rekordot állít fel, emellett elnyerte a leghosszabb magyarországi sál címet is (A kép forrása: Telenor Hungary/Facebook)

A Telenor által szervezett sajtótájékoztatón jelentették be az ország leghosszabb szurkolói sáljának világrekordját. A telekommunikációs cég közösségi megmozdulással készítette elő az idei nyár nagyszabású sporteseményeire felkészülve Magyarország leghosszabb szurkolói sáljának rekordkísérletét, amely „a különbözőségeink ellenére az összefogás, a magyar csapatainkért az egyként szurkolás üzenetét hordozza” – fogalmazott a csütörtöki online sajtóeseményen Dolezsai Gergely, a Telenor Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója. 

Ezt a közös szurkolást tehát egy kézzel fogható tárggyal, egészen pontosan egy óriás méretűvé növesztett sállal akarták szimbolizálni. Ezért létrehoztak egy weboldalt, ahova rövid szurkolói üzeneteket vártak a magyar sportolók, válogatott csapatok támogatására, és amelyen összesen 1787 ilyen üzenetet sikerült regisztrálni az ország 500 településéről. Ezek aztán egyméteres sáldarabokra kerültek fel, amelyeket végül egybefűztek az összefogás szimbolizálására, és amelynek így, a hitelesített, teljes hossza új magyarországi rekord lett.

202106180844_20210617szurkoloi-sal-rekord.jpg (644×644)Dolezsai Gergely, a Telenor Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója és Gál Gábor, a magyarországi rekordok regisztrátora (A kép forrása: Telenor Hungary/Facebook)

Az óriás sál egy darabja a Westend bevásárlóközpont előtt látható, az ott kiállított installáció egy hétig működik szelfipontként. A sálat aztán feldarabolják, hogy minden üzenetet beküldő megkapja a sál saját üzenetével ellátott darabját, és a legközelebbi meccsen, sporteseményen már azzal a nyakában buzdíthassa a magyar sportolóinkat. 

A rekordkísérlet mérése során a sálat egy focipályán 50 méteres hosszú csíkokban fektették le kígyózó formában, hogy egyszerre lehessen lefényképezni egy drón segítségével. A több száz kilogramm súlyú sál teljes hosszában az egész pályát beterítette 357,4 négyzetméteren, amelynek eredményeként született meg az új, magyarországi rekord: összesen, a beküldött üzenetek számával megegyező, 1787 méteres, húsz centiméter széles szurkolói sál került be a Guinness Rekordok könyvébe.

A világ leghosszabb szurkolói sál-rekordját tehát Magyarországon jegyzik. Mintegy 350 kilogramm piros, fehér, zöld és – a szurkolói feliratokhoz – fekete színű fonalat kellett rendelni hozzá Franciaországból, hazánkban ugyanis már nem foglalkoznak fonálfestéssel. A sálat egy kisüzemben gépekkel kötötték, a munka nyolc napig tartott, éjjel és nappal, szünet nélkül. Ha kiterítenénk teljes hosszában ezt a rekorder méretű sálat, akkor a trikolor kötöttáru mellett a Szabadság hídtól egészen a Lánchídig kellene sétálnunk. 

(Forrás: travelo.hu)

Még érdekes lehet ...


2021. augusztus 03., Kedd

Hazánk ad otthont a Bocuse d’Or európai döntőjének

Európa legkiválóbb séfjei 2016 után találkoznak ismét Magyarországon.


2021. augusztus 02., Hétfő

Strandot neveznek el Hosszú Katinkáról

A tervek szerint nem csak az úszónő nevét viseli majd a fürdőhely, de bemutatják majd a bajnok pályafutásának legfontosabb állomásait is.


2021. augusztus 01., Vasárnap

A nyári gombaszezon sztárja a vargánya

A nyári vargánya ízletes rokonával együtt sokak kedvence. De miért is? Talán, mert nekik köszönhetjük azt a diós aromájú, eszményi gombaízt, amelyet minden olyan gombás ételbe belerakhatunk, ahol a gomba lesz a főszereplő.


Kovászos uborka, maradék nélkül

Üdítő látvány, ahogy a teraszon sorakoznak egymás mellett a befőttes üvegek, hogy mihamarabb zamatos csemege készüljön az uborkából.


Jogosítványhoz kötnék az e-roller használatát

A buszok és a metrók helyett egyre többen választják az egyéni közlekedési eszközöket, mint például az elektromos rollereket. Ezt az eladási statisztikák is alátámasztják. Ezzel együtt a balesetek száma is megnőtt, ezért sokan már jogosítványhoz kötnék az


Rövidfilmen a Balaton körüli beruházások

A balatoni fejlesztéseket bemutató kisfilmet készített a NIF Zrt.


2021. július 31., Szombat

Strandmenü az Európai Friss Csapattól

Hidratál, védi a bőrt, hűsít – és még finom is.


2021. július 30., Péntek

Egész évben erre várt mindenki - szombaton Strandok éjszakája!

Koncertek, tűzzsonglőrök, táncprogramok és szaunaszeánszok is várják a látogatókat az ország számos fürdőjében.


2021. július 29., Csütörtök

Egy hét a csillagok alatt

Óránként 20-30 hullócsillag figyelhető meg a Perseida meteorraj tetőzésekor augusztusban.


2021. július 28., Szerda

Rekordszámú nevezés érkezett a Balaton-átúszásra

8600-nál is több ember döntött úgy, hogy nekivág az 5,2 km-es távnak.


Második otthonná válnak a nyaralók

A tökéletes üdülő ismérvei a teljes felszereltség, a kényelem, a jó megközelíthetőség és a multifunkcionalitás, azaz legyen otthon, iroda és pihenőhely is egyben.


2021. július 27., Kedd

Kihirdették 2022 Év Madarát

A legtöbb szavazatot elnyert madár 41%-kal aratott, ő lesz a következő év főszereplője a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnél.


Újabb tünetet fedeztek fel a koronavírus-fertőzötteknél

A magas vércukorszint legkevesebb hat hónappal a koronavírussal való megfertőződést követően is fennállt.


Lassan fogynak a jegyek a fesztiválokra

A Művészetek Völgye pénteki nyitásával elindult a hazai fesziválszezon, mivel azonban rendezvények fele elmarad, a szakértők szerint a látogatók száma és a bevételek is minimum feleződnek.


2021. július 26., Hétfő

Prémium víziblicikli premier volt a Kékszalagon

Charlene monacói hercegné, Conor McGregor ketrecharcos és számos Forma-1-es pilóta is használja már azt a különleges vízisport eszközt.


A vezetők megelégelték a home office-t

Az amerikai vezérigazgatók felszámolják a távmunkát.


2021. július 25., Vasárnap

Vakáció-irigység: ismerős az érzés?

Minden ismerősöd egzotikus helyeken nyaral, miközben te beleolvadsz a betonba? Csak görgeted az Instát és nem érted, miért van ennyi pénze/ideje az embereknek?

#Nagykanizsa

Isten éltesse, Ilonka néni!

Isten éltesse, Ilonka néni!

2021. július 28. - Kanizsa

Orvvadászat a megalapozott gyanú

Orvvadászat a megalapozott gyanú

2021. július 21. - Kék hírek

Strandok éjszakája - Zalában is

Strandok éjszakája - Zalában is

2021. július 20. - Érdekes

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

Felcsaptak a lángok a Citromszigeten

2021. július 20. - Kék hírek

Ítélkezési szünet a bíróságokon

Ítélkezési szünet a bíróságokon

2021. július 08. - Kék hírek

A köztisztviselőket köszöntötték

A köztisztviselőket köszöntötték

2021. július 03. - Kanizsa

Időjárás a Balatonon

Időjárás a Balatonon

2021. június 28. - Kanizsa

+