Érdekes - 2021. június 18., Péntek
#Magyarország #szurkolói sál #rekord #sport #összefogás

Magyarország jegyzi a világ leghosszabb szurkolói sál rekordját

Magyarország jegyzi a világ leghosszabb szurkolói sál rekordját

Ez az első olyan hazai relikvia, amely szurkolással kapcsolatosan hivatalos rekordot állít fel, emellett elnyerte a leghosszabb magyarországi sál címet is (A kép forrása: Telenor Hungary/Facebook)

A Telenor által szervezett sajtótájékoztatón jelentették be az ország leghosszabb szurkolói sáljának világrekordját. A telekommunikációs cég közösségi megmozdulással készítette elő az idei nyár nagyszabású sporteseményeire felkészülve Magyarország leghosszabb szurkolói sáljának rekordkísérletét, amely „a különbözőségeink ellenére az összefogás, a magyar csapatainkért az egyként szurkolás üzenetét hordozza” – fogalmazott a csütörtöki online sajtóeseményen Dolezsai Gergely, a Telenor Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója. 

Ezt a közös szurkolást tehát egy kézzel fogható tárggyal, egészen pontosan egy óriás méretűvé növesztett sállal akarták szimbolizálni. Ezért létrehoztak egy weboldalt, ahova rövid szurkolói üzeneteket vártak a magyar sportolók, válogatott csapatok támogatására, és amelyen összesen 1787 ilyen üzenetet sikerült regisztrálni az ország 500 településéről. Ezek aztán egyméteres sáldarabokra kerültek fel, amelyeket végül egybefűztek az összefogás szimbolizálására, és amelynek így, a hitelesített, teljes hossza új magyarországi rekord lett.

202106180844_20210617szurkoloi-sal-rekord.jpg (644×644)Dolezsai Gergely, a Telenor Magyarország márka- és marketingkommunikációs igazgatója és Gál Gábor, a magyarországi rekordok regisztrátora (A kép forrása: Telenor Hungary/Facebook)

Az óriás sál egy darabja a Westend bevásárlóközpont előtt látható, az ott kiállított installáció egy hétig működik szelfipontként. A sálat aztán feldarabolják, hogy minden üzenetet beküldő megkapja a sál saját üzenetével ellátott darabját, és a legközelebbi meccsen, sporteseményen már azzal a nyakában buzdíthassa a magyar sportolóinkat. 

A rekordkísérlet mérése során a sálat egy focipályán 50 méteres hosszú csíkokban fektették le kígyózó formában, hogy egyszerre lehessen lefényképezni egy drón segítségével. A több száz kilogramm súlyú sál teljes hosszában az egész pályát beterítette 357,4 négyzetméteren, amelynek eredményeként született meg az új, magyarországi rekord: összesen, a beküldött üzenetek számával megegyező, 1787 méteres, húsz centiméter széles szurkolói sál került be a Guinness Rekordok könyvébe.

A világ leghosszabb szurkolói sál-rekordját tehát Magyarországon jegyzik. Mintegy 350 kilogramm piros, fehér, zöld és – a szurkolói feliratokhoz – fekete színű fonalat kellett rendelni hozzá Franciaországból, hazánkban ugyanis már nem foglalkoznak fonálfestéssel. A sálat egy kisüzemben gépekkel kötötték, a munka nyolc napig tartott, éjjel és nappal, szünet nélkül. Ha kiterítenénk teljes hosszában ezt a rekorder méretű sálat, akkor a trikolor kötöttáru mellett a Szabadság hídtól egészen a Lánchídig kellene sétálnunk. 

(Forrás: travelo.hu)

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.


2024. június 13., Csütörtök

Ma van a magyar feltalálók napja

Kitüntetett szerepet kapott a magyar Nobel-díjasok tisztelete.


2024. június 12., Szerda

Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői

Jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án.


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.

+