Érdekes - 2021. július 11., Vasárnap
#sör #foci #labdarúgás #Eb #Európa-bajnokság

Rendesen meglendítette a söreladást a foci-Eb

Rendesen meglendítette a söreladást a foci-Eb

Illusztráció (A kép forrása: Pexels)

Tíz százalék feletti növekedést tapasztalt több üzletlánc is az Európa-bajnokság alatt a sörök, üdítők és rágcsálnivalók eladásában – derült ki a VG körképéből.

A labdarúgó-Európa-bajnokság alatt – az előző évhez képest – két számjegyű növekedést tapasztalt a sör-, üdítő- és csipszeladásokban az Auchan, de a sporteseményhez kapcsolódóan kiemelt volt a kereslet a söröskorsók, mezek, labdák iránt is – közölte a VG-vel az áruházlánc. Az Aldinál is arról számoltak be, hogy június közepétől jelentősen megnőtt a sör és az üdítő forgalma, ez egyrészt a hirtelen beköszöntött nyári kánikulának, másrészt vélhetően az Eb-nek köszönhető. A diszkontlánc időszakos non-food kínálatában szurkolói mezeket is árusított, ezek szintén rendkívül keresettek voltak az elmúlt hetekben.

A szilveszteri időszakot és a nagy labdarúgósport-eseményeket leszámítva, a sós snackek értékesítése az év egészében nem mutat nagy kilengést a SPAR-nál. Ehhez az átlaghoz képest Maczelka Márk, az áruházlánc kommunikációs vezetője is arról számolt be a VG-nek, hogy az Európa-bajnokság időszaka két számjegyű növekedést hozott. A sör esetében a május–június alapján nagyon vegyes a kép a hőmérséklet-változások miatt. Felidézte, hogy tavaly a május volt nagyon meleg, a június pedig csapadékos. Ez az idén megfordult, így a nyári szezontól függő könnyű italkategóriák értékben és volumenben is bővülnek. Érdekesség, hogy

a megváltozott vásárlói magatartás miatt az ásványvíz volt az elmúlt év egyik legnagyobb vesztese a SPAR tapasztalatai szerint, ehhez képest az idén a kedvezőtlen májusi időjárás ellenére is felfutott a forgalom, és már megközelíti a 2019-es szintet.

Maczelka Márk megállapította: a szénsavas üdítők piacán jelentős eltérést nem látni a bázisidőszakhoz képest, a söreladás viszont értékben és volumenben is túlszárnyalta az FMCG-piac fejlődését és az infláció szintjét.

Mind az alkoholos, mind pedig az alkoholmentes italkategóriákban megnövekedett a forgalom, ami elsősorban a labdarúgó-Európa-bajnokságnak tudható be

– hangsúlyozta a VG-nek Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője. Ennél a láncnál is hasonló változást azonosítottak az egyes szegmensekben, mint a versenytársak: 10 százalék feletti növekedést a sör és az üdítők esetében, és azt, hogy az elmúlt hetek forrósága az ásványvízeladásokat is felpörgette. A diszkontláncnál elmondták, hogy üzleteikben a magyar válogatott szurkolóruháit is meg lehetett vásárolni, és ebben a termékkörben is kiemelkedő volt az érdeklődés. A Lidl széles választékkal és jó ár-érték arányú termékekkel készült az Eb ideje alatt, különböző nassolnivalókat, üdítőket és italokat kínált a szurkoláshoz.

Ha a tavaszi hónapokat vetjük össze a nyáriakkal, akkor azt tapasztaljuk, hogy jelentős a szezonalitás hatása a Balaton-parti boltjainkban

– jelezték a VG-nek a Tescónál, a labdarúgó-Eb közvetlen hatásain túlmutató trendeket. Kifejtették, hogy minél közelebb van egy bolt a vízparthoz, annál jobban érezhető a szezonalitás. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az időjárás is hatással van a forgalomra, rosszabb időben az emberek érezhetően kevesebbet vásárolnak. Megerősítették, hogy a szezonhoz kapcsolódó szinte összes szükséges kelléket, eszközt elérhetik a vásárlók, megtalálhatók a választékban kertészeti eszközök, kültéri bútorok, grillezéshez szükséges termékek, kültéri és vízi játékok és természetesen a szurkolói relikviák, kellékek is, s amint az időjárás igazán nyáriasra fordul, mind népszerűek.

Szerényebb a bővülés a vártnál

A következő hónapokban a kiskereskedelmi forgalom további növekedésére számítanak az elemzők a májusi 5,8 százalékos bővülés után. Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője szerint azonban csalódást keltő a friss adat, ugyanis az az alacsony bázis következménye. Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője szerint is elmaradt a növekedés a várakozásoktól. A háztartások feltehetően a vásárlások helyett a megnyíló szabadidős tevékenységek felé fordultak.

Még érdekes lehet ...


2021. szeptember 26., Vasárnap

Dübörög a csodanövény

A homoktövisnek tízszeres a C-vitamin tartalma, mint az azonos mennyiségű citromé.


Az Antarktisznál is nagyobb az ózonlyuk területe a Déli-sarkvidék fölött

Szokatlanul nagy idén a déli félteke fölötti ózonlyuk, amelynek mérete az Antarktisz teljes területét is meghaladja – közölte csütörtökön az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálata (C3S).


2021. szeptember 25., Szombat

Az őszi erdők sztárvirága

A rózsaszínes-lilás szirmú őszi kikericcsel valószínűleg mindenki találkozik, aki ősszel járja az erdőket.


A franciák készen állnak a magyar vidék felfedezésére

Nagy sikerrel zajlott le a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hazánkat népszerűsítő nemzetközi rendezvénysorozatának nagyszabású párizsi eseménye szeptember elején.


2021. szeptember 24., Péntek

Jön az Európai Madármegfigyelő Napok!

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba.


2021. szeptember 23., Csütörtök

Közönségszavazáson keresik Magyarország kedvenc borait

Kis, közepes és nagyobb pincészetek egyaránt megtalálhatóak a listán, amelyre szavazni lehet.


Tisztább és élhetőbb világot hagyni az utókornak

A környezetvédelem terén globális cselekvésre is szükség van, de ezt ki kell egészítenie a helyi, lokális cselekvésnek is.


2021. szeptember 21., Kedd

Pontyóriást fogtak a Balatonban

Újabb gigantikus ponty kifogásáról adott hírt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft.


2021. szeptember 20., Hétfő

A minőségi kenyeret keresik a fogyasztók

A sütőipari vállalatok sokszor önköltséghez közeli áron értékesítik a pékárut a kiskereskedelmi láncoknak, így a kenyér további drágulását önerőből már nem tudják finanszírozni.


2021. szeptember 18., Szombat

Színes őszi kínálattal várnak a nemzeti parkok és az erdészetek

Madárgyűrűzés, szarvasbőgés-hallgatás, erdei kirándulások, geo- és e-bike túrák, valamint gyógynövényséták segítségével fedezhetik fel az őszi táj természeti értékeit.


2021. szeptember 17., Péntek

Avarégetés helyett inkább készítsünk süntanyát

A puha, meleg vacokban akár öt hónapot is átalusznak.


Miért ne építsünk kőtornyokat a természetben?

A manapság divatos kőtoronyépítés egy seregnyi apró élőlény élőhelyét teszi tönkre.


2021. szeptember 16., Csütörtök

Darázsirtás: a szakemberek segítenek!

Az egyénileg kezdeményezett, általában füstölésre épülő módszer jelentős veszélyforrás!


2021. szeptember 15., Szerda

A tökéletesség kergetésébe betegednek bele a fiatalok

A Facebook kiszivárgott belső kutatása szerint káros az Instagram a tinilányokra.

#Nagykanizsa

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

„Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!”

2021. szeptember 26. - Kanizsa

Kutatók éjszakája a PEN-en

Kutatók éjszakája a PEN-en

2021. szeptember 25. - Kanizsa

Kultúrházak éjjel-nappal

Kultúrházak éjjel-nappal

2021. szeptember 21. - Kultúra

Nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

Nem adott elsőbbséget a kerékpárosnak

2021. szeptember 18. - Kék hírek

Tizennyolc - rend vagy káosz?

Tizennyolc - rend vagy káosz?

2021. szeptember 13. - Kultúra

„Isten nem játszik dobókockával...”

„Isten nem játszik dobókockával...”

2021. szeptember 11. - Kanizsa

A hon védelme nemzeti kérdés

A hon védelme nemzeti kérdés

2021. szeptember 11. - Kanizsa

Ön már aláírta?

Ön már aláírta?

2021. szeptember 08. - Kanizsa

Szemtanúkat keresnek

Szemtanúkat keresnek

2021. szeptember 08. - Kék hírek

+