Érdekes - 2022. március 31., Csütörtök
#túró rudi #édességipar #csoki #felmérés #kutatás

Csokiforradalom jöhet a túró rudik piacán

Csokiforradalom jöhet a túró rudik piacán

(A kép forrása: te-di.hu)

A túró rudi a magyarok egyik kedvenc édessége, és azt a hazai lakosság 61 százaléka kortól, nemtől, lakóhelytől függetlenül rendszeresen fogyasztja is – derül ki a MIZO és a Nielsen IQ legutóbbi, 18 és 65 év közötti magyar emberek személyes megkérdezésen alapuló, 800 fős országos mintán készített reprezentatív kutatásából.

Leginkább a harminc alattiak vásárolják ezt a terméket, de az idősebb korosztályok körében is nagy népszerűségnek örvend köszönhetően a sokszínű kínálatnak és a folyamatos megújulásnak. Utóbbinak köszönhetően idén a valódi tejcsokival készült túró rudik a fogyasztók ízlésének jelentős átalakulását is elhozhatják a magyar piacon.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a túró rudi az az édesség, amit a legtöbb magyar ember ismer. Kedveltsége generációkról – generációkra öröklődik, amit a MIZO és a Nielsen IQ most publikált, közös kutatása is alátámaszt. A felmérésük rámutat, hogy a lakosság 56 százaléka legalább havi rendszereséggel vesz ebből a termékből, aminél még beszédesebb az az adat, hogy tízből mindössze két ember az, aki ritkán vagy sohasem vásárol túró rudit. Érdekes tény az is, hogy a válaszadók 75 százalékának visszajelzése szerint, a szülők ezt az édességet szívesebben nyújtják oda a gyermekeiknek, mint más nassolnivalót. Négyből három anyuka biztosan ad a kislányának, kisfiának ebből a termékből, amely a 18 – 29 év közti korosztály tagjai körében a legnépszerűbb. Mennyiségben és gyakoriságban is ők számítanak Magyarországon a legnagyobb túró rudi fogyasztóknak.

Viszont az a meglepő tény szintén kiderült a kutatásból, hogy a lakosság háromnegyede nem is gondolja, hogy a túró rudik borítása ma még jellemzően étbevonóval készül. Ugyanakkor az látszik, hogy a magasabb kakaótartalom egyértelműen a csokoládé felé billenti el a fogyasztói igényeket ennél a termékkategóriánál is. A válaszadók 68 százaléka határozott igennel válaszolt, hogy a valódi tejcsokoládéval borított túró rudira akár le is cserélné az általa most vásárolt terméket. Főleg azért, mert a véleményük szerint a csokoládé még teljesebbé tenné azt a páratlan ízélményt, amit mindig ehhez az édességhez párosítottak. Ez a csokiforradalom pedig amiatt tűnik fontos mérföldkőnek, mert minőségi szempontból új fejezetet, egyszersmind a fogyasztók ízlésének átalakulását hozhatja el az elkövetkező időszakban a túró rudik piacán. Hasonlóan ahhoz a gyökeres változáshoz, ami az üreges csokik kapcsán ment végbe pár éve. Annak a folyamatnak köszönhetően az addig jórészt bevonóval gyártott húsvéti nyuszik, tojások, mikulások helyét szinte teljes mértékben átvették a csokoládéból készült termékek. A MIZO már ezen az úton jár és folyamatosan bővíti a kínálatát valódi tejcsokival készült túró rudijaival.

(Forrás: Store Insider)

Még érdekes lehet ...


2022. augusztus 07., Vasárnap

Több lehet a gólyafióka

Az átlagosnál magasabb fiókaszámot mutatnak a fehér gólyák rendelkezésre álló idei költési adatai.


2022. augusztus 06., Szombat

Hamarosan jönnek a Perseidák

A Perseidák maximuma idén augusztus 12-13-ra esik.


Megvan az Év Strandétele

Díjazták a legjobb strandbüfét és strandbisztrót is.


2022. augusztus 03., Szerda

A Káli-medence poszt-apokaliptikus őrszemei

A Kővágóörs és Köveskál között emelkedő domb tetején áll az impozáns Emberi komédia szoborcsoport.


2022. augusztus 02., Kedd

Ilyen volt régen a Balatonon

Múltidéző fotók a cikkben.


2022. augusztus 01., Hétfő

Megvan Magyarország idei tortája

2022-ben 28 tortát neveztek a versenybe, ebből öten jutottak be a döntőbe, ahol a nagykőrösi cukrászda alkotása lett az első helyezett.


2022. július 30., Szombat

Nagy veszélyt jelentenek a madarakra a madzagok

A feleslegessé vált és természetbe kikerülő zsinórokat a madarak fészeképítéshez használják fel, onnan pedig már csak egy lépés, hogy bajt okozzanak.


2022. július 27., Szerda

Illegális növényvédő szerekkel kereskedőkre csaptak le 31 országban

Az Europol a kikötőkre, a repülőterekre és a szárazföldi határátkelőhelyekre fókuszált a három hónapos akció folyamán.


2022. július 26., Kedd

A kütyük is nehezen viselik a forróságot

Az extrém hőség nemcsak az emberi szervezetet terheli meg, hanem a számítógépeket is.


2022. július 24., Vasárnap

Ők voltak a leggyorsabbak a Balaton-átúszáson

Két válogatott úszó, Vas Luca és Barabás Imre volt a leggyorsabb a 40. Balaton-átúszáson szombaton, amelyen rekord született a 12 ezres nevezéssel.


Elsőbálozók lettek az Anna-bál szépei

Kemecsei Anna Viktóriát választották a 197. Anna-bál szépének szombat éjjel. Az első udvarhölgy Zelena Zóra, a második udvarhölgy pedig Janovszki Csenge lett.


2022. július 23., Szombat

Kajszi szezON – Valter Attilával

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő programja, az Európai Friss Csapat a hazai kajszibarack-termesztésnek és az idei kajszitermésnek járt utána Valter Attila magyar bajnok kerékpárversenyzővel.

+