Érdekes - 2023. április 28., Péntek
#Nagykanizsa #programajánló #Zalakaros #Hévíz

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

A szan-diások az idei Város Napján is színpadra lépnek (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Kanizsa város napi kavalkádja

Nagykanizsán pénteken az Erzsébet téren 10 órakor a kanizsai Tüttő János Nótaklub fellépésével kezdődnek el a város napi programok. Az ünnepélyes megnyitót 14.30 órakor tartják, majd 21 órától a Bikini együttes ad kétórás élő koncertet, melyet 23 órakor dj. Harnal utcabálja követ. Szombaton szintén 10 órakor kezdődik a kanizsai fellépők műsorainak sora. 15 órakor a Los Andinos, majd 17 órakor a New Level Empire együttes lép fel. Ezután 20 órától a Republic zenekar kétórás élő fellépése következik, közben fényjátékkal; a tűzijáték várhatóan 22.15-kor lesz, a fesztivált a kanizsai Zero zenekar utcabálja zárja. Mindkét napon az Erzsébet téri Szentháromság-szobornál, a Fő úton és a Dél-Zalai áruház előtti gyermekligetekben ingyenes játékokkal várják a családokat.

Indul a strandszezon

Zalakaroson szombaton a Zalakarosi Fürdő strandja 9 órakor ünnepélyes keretek között megnyitja kapuit. A programban a köszöntő beszédeket követően helyi népművészeti csoportok lépnek fel.

202304280838_motor.jpg (1060×1500)(Forrás: Facebook)

Motoros program a Karos Korzón

Zalakaroson szombaton a Karos Korzón 10 órakor motorszenteléssel kezdődnek a H-Turul 25 éves jubileumi motoros napok programjai. 11 órakor indul a motoros tájékozódási túra, de lesz motorkiállítás és ügyességi verseny is. 18.30 órakor fellép a Hydra együttes, őket pedig a Kárpátia élő koncertje követ.

Pálinkamustrát szerveznek

Galambokon az iskola éttermében szombaton 17 órakor tartják meg a jubileumi, 10. pálinkamustrát. Az eseményre otthon főzött, vagy bérfőzött pálinkákat várnak. Minden kategóriában fajta pálinkák, vegyes pálinkák, törköly és szőlő pálinkák, valamint borpárlatok vehetnek részt.

Borbírálat Beleznán

Beleznán az IKSZT épületében szombaton 18 órakor borbírálatot szervez az önkormányzat, ahol szakértő ítészek alkotta testület értékeli a beérkezett nedűket.

202304280845_hivz.jpg (1500×1001)A hagyományos kosztümös felvonulás szombaton 16 órakor kezdődik Hévíz belvárosában (A kép forrása: Facebook)

Boldog békeidők

Péntektől hétfőig tart a XI. Boldog békeidők Hévíze című fesztivál a fürdővárosban. Az érdeklődőket koncertek várják, lesz kabaréest és több városnéző séta is indul. A hagyományos kosztümös felvonulás szombaton 16 órakor kezdődik a belvárosban.

Harmincadik alkalommal lesz ultiverseny

Pölöskefőn a kultúrházban szombaton 30. alkalommal szervezik meg az ultisok Hét Ördög Kupáját. Az önkormányzat és Tislér Árpád ultibajnok által meghirdetett kártyajátékra főleg zalai, dunántúli és fővárosi játékosok érkezését várják.

Kultúr-majális

Kultúr-majálist rendeznek szombattól hétfőig a keszthelyi Festetics-kastélyban. Az érdeklődőket rendhagyó tárlatvezetésekkel, lovasbemutatókkal és keresőjátékkal várják, s a hosszú hétvégére megnyílik az északi szárny is.

Még érdekes lehet ...


2023. szeptember 27., Szerda

A Jövő Hősei - Élményprogram a letenyei diákoknak

A 30 fős diákcsapat a Planet Budapest 2023 nyertes pályázatának jóvoltából ifjúsági élményprogramon vett részt. 


2023. szeptember 25., Hétfő

Passzold vissza Tesó!

Az elhasználódott mobilkütyüket gyűjtik a kanizsai könyvtárban.


2023. szeptember 14., Csütörtök

Erősödőben a családközpontú szemlélet a beteg gyerekek ellátásában

Idén 99 éves a Magyar Gyermekorvosok Társasága, amely idei nagygyűlésén a családközpontúságra helyezi a hangsúlyt Keszthelyen, 2023. szeptember 15-17. között.


2023. szeptember 08., Péntek

Fesztiválok hétvégéje

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2023. augusztus 26., Szombat

Télikabátra nincs szükség...

Az Alsótemplom előtti egyik padon úgy tűnik valaki sietősen tépte le magáról a meleg télikabátot, amit aztán ott is hagyott.


2023. július 14., Péntek

Fesztiválok és koncertek hétvégéje

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2023. július 12., Szerda

Hogy mi a közös a magyar lányokban és a magyar dinnyében? Nincs párja...

Gondolták volna, hogy hazánkban az átlagos éves dinnyefogyasztás 10 kilogramm/fő körül alakul?


2023. július 07., Péntek

Idén is megrendezik az Anna-bált Balatonfüreden

2025-ben ünnepli bicentenáriumát a bál, de már idén kezdődik az időutazás, amely végigkalauzol bennünket az Anna-bál múltját jelentő 200 esztendőn.


2023. június 27., Kedd

Megnövekedett a fecskék forgalma a belvárosban

Molnárfecskék etetik néhány napja vagy hete kikelt fiókáikat Nagykanizsán az Ady utca 12. számú társasház falára épített fészekben.


2023. június 26., Hétfő

Kétkerekű járművek randevúja

Előttem az utódom. Ezt a címet is adhatnánk a fényképnek, mely a nagykanizsai Postapalota előtt készült a minap.

+