Érdekes - 2023. május 25., Csütörtök
#programajánló #Nagykanizsa #pünkösd #gyereknap #kiállítás #túra

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

Szombaton 7. alkalommal rendezik meg a Bakónaki Forrástúrát (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Kiállítás

Pénteken Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban 17 órakor Fekete.Fehér.Fények. címmel nyílik fotókiállítás a RockCats Stage Photo Crew tagjainak munkáiból.

Csipkeverők és mézeskalács készítők

Pénteken Nagyrécsén az Inkey kastély olvasótermében 16.30 órakor a csipkeverő és mézeskalács készítő szakkörök tagjainak munkáiból nyílik kiállítás.

Rétessütés

Pénteken Galambokon a piactéren 12.30 órától tartanak gyereknapot. Szombaton 8 órától termelői piac nyílik és hagyományőrző rétessütés is lesz.

202305252055_202207311911_NKGTRS-4.jpg (1500×1001)Számos töltelékkel készül majd rétes szombaton Galambokon (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Pünkösdi programok

Szombaton Zalakaroson a Karos Korzón pünkösdi programokkal várják az érdeklődőket, benne judo, karate és néptánc bemutatóval, lesz előadás a pünkösdi szokásokról, 20 órakor Mehringer koncert, majd retró parti kezdődik. Vasárnap15 órakor fellép az Eraklin Táncklub, majd a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, lesz rollerverseny, 19 órakor pedig kitáncolják a májusfát és utcabál is lesz. Hétfőn pünkösdi király választással és népzenei műsorral folytatódnak a programok 15 órától.

Túra

Szombaton Nagybakónakon 7. alkalommal rendezik meg a Bakónaki Forrástúrát. A túra kijelölt útvonalon halad és az Árpád-forrásnál ér véget, a táv kb. 10 km. A csapatokat reggel 8 órától érkezési sorrendben indítják a nagybakónaki sportpályáról, majd az állomáspontoknál különböző logikai és ügyességi feladatok várnak rájuk. Az első 3 csapat díjazásban részesül. A program eső esetén sem marad el.

Szombaton a Kerka-menti túrát tart 10 órától a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Zalabaksáról, az iskola épülete előtti parkoóból indulva. Az út során a Medesi-patak, a Cupi-patak és a Kerka-folyó mentén húzódó ligeterdőkkel, mocsárrétekkel és a Kerka völgyét szegélyező gyertyános tölgyesekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Játékpark és népi játszótér

Lentiben szombaton gyereknapi programmal várják az érdeklődőket a Templom térre 15 órától. Lesz lehetőség közösségi könyvcserére és vásárra a városi könyvtár szervezésében, illetve lesz szabadidős játékpark és népi játszótér, mozgásművészeti és sportbemutatók, 17 órakor pedig a Pesti Zenés színpad művészei adnak műsort.

202305252058_baby-gecb5b2e4b_1280.jpg (1280×857)Vasárnap megyeszerte számos programot szerveznek gyereknap alkalmából (A kép forrása: Pixabay)

Búcsúi programok

Rédicsen vasárnap kezdődök a pünkösdi búcsúi program 10 órakor szentmisével. Délután 16 órától motoros bemutató lesz, előtte felvonulás, majd bajnoki futball mérkőzés, este pedig bállal zárják a napot. Hétfőn szintén 10 órakor kezdődik a szentmise, majd a sportpályán a további programok: 11 órától főzőverseny, 14 órakor megnyitó, majd kulturális műsor zenés fellépőkkel. A főzőverseny eredményhirdetését 16.30-kor tartják, majd Kaczor Feri lép fel.

Városi gyereknap

Nagykanizsán vasárnap lesz a városi gyereknap a Medgyaszay Házban, ahol 15 órakor Mesélő Bőrönd Társulat bemutatja a A kiskakas gyémánt félkrajcárja történetét, fellép Fülöp Tibor bűvész, a Bóbita zenekar, majd Csingiling, Pán Péter és a kalóz tündér mesebeli világában tehetnek látogatást az érdeklődők az egyéb programok mellett.

Hősök napja

Vasárnap Nagykanizsán 10 órakor a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom melletti Millenniumi Emlékparkban tartanak megemlékezést a Hősök Napja alkalmából. Ünnepi beszédet mond Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

 

Még érdekes lehet ...


2023. szeptember 27., Szerda

A Jövő Hősei - Élményprogram a letenyei diákoknak

A 30 fős diákcsapat a Planet Budapest 2023 nyertes pályázatának jóvoltából ifjúsági élményprogramon vett részt. 


2023. szeptember 25., Hétfő

Passzold vissza Tesó!

Az elhasználódott mobilkütyüket gyűjtik a kanizsai könyvtárban.


2023. szeptember 14., Csütörtök

Erősödőben a családközpontú szemlélet a beteg gyerekek ellátásában

Idén 99 éves a Magyar Gyermekorvosok Társasága, amely idei nagygyűlésén a családközpontúságra helyezi a hangsúlyt Keszthelyen, 2023. szeptember 15-17. között.


2023. szeptember 08., Péntek

Fesztiválok hétvégéje

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2023. augusztus 26., Szombat

Télikabátra nincs szükség...

Az Alsótemplom előtti egyik padon úgy tűnik valaki sietősen tépte le magáról a meleg télikabátot, amit aztán ott is hagyott.


2023. július 14., Péntek

Fesztiválok és koncertek hétvégéje

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2023. július 12., Szerda

Hogy mi a közös a magyar lányokban és a magyar dinnyében? Nincs párja...

Gondolták volna, hogy hazánkban az átlagos éves dinnyefogyasztás 10 kilogramm/fő körül alakul?


2023. július 07., Péntek

Idén is megrendezik az Anna-bált Balatonfüreden

2025-ben ünnepli bicentenáriumát a bál, de már idén kezdődik az időutazás, amely végigkalauzol bennünket az Anna-bál múltját jelentő 200 esztendőn.


2023. június 27., Kedd

Megnövekedett a fecskék forgalma a belvárosban

Molnárfecskék etetik néhány napja vagy hete kikelt fiókáikat Nagykanizsán az Ady utca 12. számú társasház falára épített fészekben.


2023. június 26., Hétfő

Kétkerekű járművek randevúja

Előttem az utódom. Ezt a címet is adhatnánk a fényképnek, mely a nagykanizsai Postapalota előtt készült a minap.

+