Érdekes - 2023. május 25., Csütörtök
#programajánló #Nagykanizsa #pünkösd #gyereknap #kiállítás #túra

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

Szombaton 7. alkalommal rendezik meg a Bakónaki Forrástúrát (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Kiállítás

Pénteken Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban 17 órakor Fekete.Fehér.Fények. címmel nyílik fotókiállítás a RockCats Stage Photo Crew tagjainak munkáiból.

Csipkeverők és mézeskalács készítők

Pénteken Nagyrécsén az Inkey kastély olvasótermében 16.30 órakor a csipkeverő és mézeskalács készítő szakkörök tagjainak munkáiból nyílik kiállítás.

Rétessütés

Pénteken Galambokon a piactéren 12.30 órától tartanak gyereknapot. Szombaton 8 órától termelői piac nyílik és hagyományőrző rétessütés is lesz.

202305252055_202207311911_NKGTRS-4.jpg (1500×1001)Számos töltelékkel készül majd rétes szombaton Galambokon (Fotó: archív, Gergely Szilárd)

Pünkösdi programok

Szombaton Zalakaroson a Karos Korzón pünkösdi programokkal várják az érdeklődőket, benne judo, karate és néptánc bemutatóval, lesz előadás a pünkösdi szokásokról, 20 órakor Mehringer koncert, majd retró parti kezdődik. Vasárnap15 órakor fellép az Eraklin Táncklub, majd a Kelta Álom Ír Sztepp Tánccsoport, lesz rollerverseny, 19 órakor pedig kitáncolják a májusfát és utcabál is lesz. Hétfőn pünkösdi király választással és népzenei műsorral folytatódnak a programok 15 órától.

Túra

Szombaton Nagybakónakon 7. alkalommal rendezik meg a Bakónaki Forrástúrát. A túra kijelölt útvonalon halad és az Árpád-forrásnál ér véget, a táv kb. 10 km. A csapatokat reggel 8 órától érkezési sorrendben indítják a nagybakónaki sportpályáról, majd az állomáspontoknál különböző logikai és ügyességi feladatok várnak rájuk. Az első 3 csapat díjazásban részesül. A program eső esetén sem marad el.

Szombaton a Kerka-menti túrát tart 10 órától a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Zalabaksáról, az iskola épülete előtti parkoóból indulva. Az út során a Medesi-patak, a Cupi-patak és a Kerka-folyó mentén húzódó ligeterdőkkel, mocsárrétekkel és a Kerka völgyét szegélyező gyertyános tölgyesekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Játékpark és népi játszótér

Lentiben szombaton gyereknapi programmal várják az érdeklődőket a Templom térre 15 órától. Lesz lehetőség közösségi könyvcserére és vásárra a városi könyvtár szervezésében, illetve lesz szabadidős játékpark és népi játszótér, mozgásművészeti és sportbemutatók, 17 órakor pedig a Pesti Zenés színpad művészei adnak műsort.

202305252058_baby-gecb5b2e4b_1280.jpg (1280×857)Vasárnap megyeszerte számos programot szerveznek gyereknap alkalmából (A kép forrása: Pixabay)

Búcsúi programok

Rédicsen vasárnap kezdődök a pünkösdi búcsúi program 10 órakor szentmisével. Délután 16 órától motoros bemutató lesz, előtte felvonulás, majd bajnoki futball mérkőzés, este pedig bállal zárják a napot. Hétfőn szintén 10 órakor kezdődik a szentmise, majd a sportpályán a további programok: 11 órától főzőverseny, 14 órakor megnyitó, majd kulturális műsor zenés fellépőkkel. A főzőverseny eredményhirdetését 16.30-kor tartják, majd Kaczor Feri lép fel.

Városi gyereknap

Nagykanizsán vasárnap lesz a városi gyereknap a Medgyaszay Házban, ahol 15 órakor Mesélő Bőrönd Társulat bemutatja a A kiskakas gyémánt félkrajcárja történetét, fellép Fülöp Tibor bűvész, a Bóbita zenekar, majd Csingiling, Pán Péter és a kalóz tündér mesebeli világában tehetnek látogatást az érdeklődők az egyéb programok mellett.

Hősök napja

Vasárnap Nagykanizsán 10 órakor a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony templom melletti Millenniumi Emlékparkban tartanak megemlékezést a Hősök Napja alkalmából. Ünnepi beszédet mond Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.


2024. június 13., Csütörtök

Ma van a magyar feltalálók napja

Kitüntetett szerepet kapott a magyar Nobel-díjasok tisztelete.


2024. június 12., Szerda

Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői

Jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án.


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.

+