Érdekes - 2023. június 30., Péntek
#programajánló #Nagykanizsa #Becsehely #Sand #Miháld #Zalakomár #Cserfő #Borsfa #Tófej #fröccsnap #falunap

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

A Cserfő szőlőhegyen szombaton 15 órától rendezik meg a 9. Fröccs Napot (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Vasutas nyugdíjasok 

Nagykanizsán, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban pénteken rendezik meg a XIX. Dunántúli Vasutas Nyugdíjas Klubok Kulturális és Baráti Találkozóját. Az egész napos program 10 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitót 11.30-kor tartják.   

Piacnyitó 

Becsehelyen, a faluháznál pénteken 18 órától az újonnan kialakított piac épületének megnyitó rendezvényét tartják zenés és gyermekprogramokkal, amely során 18.30-tól a Mura Térsége Tűzoltózenekar, majd Kaczor Feri lép fel. 

Off-road verseny 

Zalalövőn, a Salla Ringen rendezik meg a III. Bicsák Norbert Off-road Emlékversenyt, amely pénteken 17 órakor kezdődik, s szombat estig tart. 

Fejlesztések átadója 

Sandon, a pihenőparkban szombaton 10 órakor kerül sor az elmúlt három év fejlesztéseinek kulturális műsorral egybekötött ünnepélyes átadójára. Köszöntőt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Hábli Nándor polgármester mond.  

202306300824_zalakomar.jpg (1061×1500)(A plakát forrása: Facebook)

Falunapok 

Miháldon szombaton rendezik meg a falunapi programsorozatot, ami 11 órakor főzőversennyel kezdődik. Az ünnepélyes megnyitót 13 órakor tartják, ezzel párhuzamosan aszfaltrajzverseny lesz a településen. 14.30-tól kutyás bemutató, majd az óvodások és iskolások műsora várja az érdeklődőket. 17 órától a nagyrécsei Ritmus kórus lép fel, ezt a Harisnyás Pipik interaktív gyermekműsora és tűzoltó bemutató követi, 20 órától pedig a Decsi Fivérek koncertje zárja a napot.  

Zalakomárban, az iskolaudvaron szombaton 13.30-kor kezdődik a falunapi program. A megnyitót követően fellépnek a helyi óvodások és iskolások, Bódy Csabi, a Péczely Attila népzenei csoport, az Igricek együttes, a Decsi Fivérek és Szandi, de Szabados Renáta és Tóber László zenés műsorát is megtekinthetik az érdeklődők. Lesz továbbá főzőverseny, kézműves foglalkozás, játszóház, íjász- és lovas bemutató, 15.40-kor pedig a Zalakomárért kitüntető díj átadására kerül sor.  

Fityeházon szintén szombaton 13.30 órai kezdettel tartják a falunapot. Itt szintén lesz főzőverseny, játszóház, továbbá lovaglási lehetőség is. Az ünnepélyes megnyitót 16 órakor tartják, ezt kulturális műsor követi, mások mellett a helyi óvodások, a hagyományőrző népdalkör, a molnári horvát néptáncegyüttes, a Mura Térsége Tűzoltózenekar, az Eraklin Táncklub, a Kredenc együttes, illetve Vladimir Kocsis Zec közreműködésével.   

Cserfői fröccsnap 

Nagykanizsán, a Cserfő szőlőhegyen szombaton 15 órától rendezik meg a 9. Fröccs Napot.

202306300822_lavender-3576129_1280.jpg (1280×853)Szombaton levendula túra indul Bázakerettyéről a borsfai levendula farmra (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Levendula túra

Szombaton gyalogos túrát szerveznek a borsfai levendula farmra. A résztvevők szombaton 8.45-kor  indulnak Bázakerettyéről, a Fő utca 72. szám alól. A 12 kilométeres túrán Kistolmács érintésével érkeznek meg a túrázók Borsfára. Az 1500 forintos résztvételi díj tartalmazza a levendulacsokor készítését, szörpkóstolást és zsíros kenyér fogyasztást.

Nemzetközi művésztelep 

Tófejen, a Közösségi Házban szombaton 17.30 órai kezdettel tartják az idei nemzetközi művésztelep megnyitó ünnepségét, ahol köszöntőt Buday Mihály festőművész, ünnepi beszédet Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Horváth Zoltán polgármester mondanak. Műsort helyi szereplők adnak. 

Hagyományok napja

Nagykanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Háznál e hét végén tartják a Hagyományok napját. A program szombaton 19  órától a Play zenekar műsorával kezdődik. Vasárnap 16 órától a Bajcsai Rezedák Dalkör, az Árvácska Dalkör, az Eraklin Táncegyüttes és a Zalaapáti Harmonika Zenekar lép fel. 18.30-kor Vizeli Balázs és a Csodaszarvas zenél, míg 20 órától a Don Lázi Swingtet mutatja be műsorát, amelyben vendégként Szulák Andrea működik közre. 

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.


2024. június 13., Csütörtök

Ma van a magyar feltalálók napja

Kitüntetett szerepet kapott a magyar Nobel-díjasok tisztelete.


2024. június 12., Szerda

Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői

Jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án.


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.

+