Érdekes - 2023. július 28., Péntek
#Nagykanizsa #Liszó #Tótszerdahely #falunap #koncert #programajánló #Bajcsa #Balatonmagyaród #Zalakaros

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

Szombaton ismért megrendezik a rétesfesztivált Tótszerdahelyen (Fotór: archív, Gergely Szilárd)

Rockfesztivál

Liszón, a szabadtéri színpadon szombaton rendezik meg a hagyományos nyári rockfesztivált. A program 18 órakor a Nyírfa Terror koncertjével kezdődik, majd a KIllerSick lép fel. 20.30-kor kezd a fesztivál főzenekara, az Auróra, őket a Hátsó Ajtó követi, zárásként pedig a Feretrum zenél.

Koncertek, zenés partik

Nagykanizsán, a Cserebogár Bárban pénteken 18 órától D.J. Lekszikov és T-Boy keveri a zenét. A Plakátház Kulturkocsmában vasárnap 21 órától a Heaven Street Seven énekese, Szűcs Krisztián, valamint a zongorista Bánkő Dávid alkotta akusztikus formáció játszik. 

Falunapok

Bázakerettyén, a művelődési ház mellett szombaton rendezik a falunapot, amely szintén főzőversennyel kezdődik 10 órakor. A gyermekprogramok, a gasztroudvar, a kézművesek és helyi termelők vására 14 órakor indul, 16.30-tól pedig kulturális bemutatók várják az érdeklődőket. A sztárvendég, Auth Csilla 19 órakor lép fel, ezt Dévényi Tibor discoshow-ja követi.

Bajcsán családi napot tartanak 15 órai kezdettel a kultúrotthon és a játszótér környékén, lesz ugrálóvár, gyermek és felnőtt foci, pónilovaglás, sorverseny, darts, csocsó és egyéb programok.

202307280950_bmagyarod.jpg (1060×1500)(A kép forrása: Facebook)

Bagolytúra és falunap

Balatonmagyaródon a hétvégén bagolytúrát és falunapot rendeznek. A Szúnyogokkal táncoló éjszakai túra pénteken 20 órakor indul, szombaton a falunapi program pedig 8 órakor kezdődik a főzőversennyel. 12 órakor kerül sor a köszöntőkre, majd az ebéd után kulturális műsor kezdődik. Fellép a Kendermagos Dalkör, a Galamboki Hagyományőrző Népdalkör, a Pántlika Táncegyüttes, a Völgyifalusi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Népdalköre. 14.30-kor megtartják az éjszakai túra és a főzőverseny eredményhirdetését, majd további szereplők lépnek színpadra, köztük a Zalamerenyei Dalkör, a Balatonmagyaródi Színe-Java Színjátszók, retro és operett műsorral érkezik a Sky együttes. Megnyílik Visy József kőszobrász kiállítása, illetve lesz kézműves kirakodó vásár, a gyerekeket pedig játékokkal várják.

Rétesfesztivál

Tótszerdahelyen szombaton rendezik meg a Rétesfesztivált a Zrínyi Katarina Általános Iskola udvarán 14 órától. Délelőtt barátságos futballmérkőzéssel indul a nap, délután zenés előadók adnak műsort, 19 órakor Tolvai Reni lép fel. Lesz rétesvásár, gyerekprogram, kézműves vásár és állatsimogató is.

202307280946_zkaros.jpg (1080×1080)(A kép forrása: Facebook/Zalakarosi Fürdő)

Strandok éjszakája

Szombaton a Zalakarosi Fürdő 21 órától hajnali 2 óráig Strandok éjszakája elnevezéssel rendezvényt szervez. Üzemel a beltéri élményfürdő és a kültéri medence. A hangulatról DJ Bedecs, a V-TECH együttesből Kefír, majd Josh és Betti gondoskodik.

Koncertek a kastélyban

A hétvégén zenés programok is várják a keszthelyi Festetics-kastély látogatóit. Pénteken 20.30-tól az Edda, szombaton, ugyanebben az időpontban a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel, Oszvald Marika, Homonnay Zsolt és Fischl Mónika közreműködésével.

Majorbéli géptalálkozó

A múlt és a jövő találkozik szombaton a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely családi napján, amelyre 10 és 17 óra között várják az érdeklődőket. A látogatók láthatnak például működő gőzgépeket, veterán traktorokat, gőzekés szántás-, illetve drónbemutatót, emellett lesz kézműves foglalkozás és szakmai előadás is.

Járműszentelés

Lentiben vasárnap a 10 órakor kezdődő mise után Szent Kristófra, az utazók védőszentjére emlékezve Tüske József esperes szenteli meg a járműveket.

Még érdekes lehet ...


2024. április 04., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2024. április 01., Hétfő

Szabad-e locsolni?

A locsolkodás, a locsolás, majd a piros tojás átadása után lakomával zárult és zárul napjainkban is.


2024. március 30., Szombat

Családi programok a Zalakarosi Fürdőn

Számos gyerekprogrammal készültek a tavaszi szünet idejére.


2024. március 27., Szerda

Húsvéti utazás az erdei kisvasúttal

A gyerekeket kincskeresés várja Csömödérben.


2024. március 26., Kedd

Idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program 2024-ben már 11. alkalommal nyújt lehetőséget a természet iránt elkötelezett diákoknak.


2024. március 23., Szombat

A világ legjobb strandjai közt a Balaton

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte el, a „magyar tenger” a 60. lett


2024. március 21., Csütörtök

Különdíjas a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján

A legjobb tál különdíjával jutott tovább a magyar csapat a Bocuse d'Or európai válogatóján.


Ma van az Erdők Nemzetközi Napja

Minden évben más tematika köré szerveződnek az Erdők Nemzetközi Napja programjai, 2024-ben ez az „erdők és az innováció”.


2024. március 19., Kedd

Nagykanizsa mellett pihent meg a halászsas

A gyűrűzése és Nagykanizsára érkezése között majdnem 5 hónap telt el, és légvonalban mérve 869 km távolságot tett meg.


2024. március 05., Kedd

Víz világnapi programok

A szervezők számos pályázatot is hirdetnek, ilyen többek között az óvodásoknak szóló 3D modellkészítő verseny.


2024. február 29., Csütörtök

A menhely szabályai

A Kiscsillag Református Óvoda apróságai tettek látogatást az állatmenhelyen.


Örömtáncot is lejtettek

Az idősek egészséges életmódjáról, sportolási lehetőségeiről is hallhattak előadást azok a nyugdíjasok, aki szerdán ellátogattak a HSMK-ba.

+