Érdekes - 2023. július 28., Péntek
#Nagykanizsa #Liszó #Tótszerdahely #falunap #koncert #programajánló #Bajcsa #Balatonmagyaród #Zalakaros

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

Szombaton ismért megrendezik a rétesfesztivált Tótszerdahelyen (Fotór: archív, Gergely Szilárd)

Rockfesztivál

Liszón, a szabadtéri színpadon szombaton rendezik meg a hagyományos nyári rockfesztivált. A program 18 órakor a Nyírfa Terror koncertjével kezdődik, majd a KIllerSick lép fel. 20.30-kor kezd a fesztivál főzenekara, az Auróra, őket a Hátsó Ajtó követi, zárásként pedig a Feretrum zenél.

Koncertek, zenés partik

Nagykanizsán, a Cserebogár Bárban pénteken 18 órától D.J. Lekszikov és T-Boy keveri a zenét. A Plakátház Kulturkocsmában vasárnap 21 órától a Heaven Street Seven énekese, Szűcs Krisztián, valamint a zongorista Bánkő Dávid alkotta akusztikus formáció játszik. 

Falunapok

Bázakerettyén, a művelődési ház mellett szombaton rendezik a falunapot, amely szintén főzőversennyel kezdődik 10 órakor. A gyermekprogramok, a gasztroudvar, a kézművesek és helyi termelők vására 14 órakor indul, 16.30-tól pedig kulturális bemutatók várják az érdeklődőket. A sztárvendég, Auth Csilla 19 órakor lép fel, ezt Dévényi Tibor discoshow-ja követi.

Bajcsán családi napot tartanak 15 órai kezdettel a kultúrotthon és a játszótér környékén, lesz ugrálóvár, gyermek és felnőtt foci, pónilovaglás, sorverseny, darts, csocsó és egyéb programok.

202307280950_bmagyarod.jpg (1060×1500)(A kép forrása: Facebook)

Bagolytúra és falunap

Balatonmagyaródon a hétvégén bagolytúrát és falunapot rendeznek. A Szúnyogokkal táncoló éjszakai túra pénteken 20 órakor indul, szombaton a falunapi program pedig 8 órakor kezdődik a főzőversennyel. 12 órakor kerül sor a köszöntőkre, majd az ebéd után kulturális műsor kezdődik. Fellép a Kendermagos Dalkör, a Galamboki Hagyományőrző Népdalkör, a Pántlika Táncegyüttes, a Völgyifalusi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Népdalköre. 14.30-kor megtartják az éjszakai túra és a főzőverseny eredményhirdetését, majd további szereplők lépnek színpadra, köztük a Zalamerenyei Dalkör, a Balatonmagyaródi Színe-Java Színjátszók, retro és operett műsorral érkezik a Sky együttes. Megnyílik Visy József kőszobrász kiállítása, illetve lesz kézműves kirakodó vásár, a gyerekeket pedig játékokkal várják.

Rétesfesztivál

Tótszerdahelyen szombaton rendezik meg a Rétesfesztivált a Zrínyi Katarina Általános Iskola udvarán 14 órától. Délelőtt barátságos futballmérkőzéssel indul a nap, délután zenés előadók adnak műsort, 19 órakor Tolvai Reni lép fel. Lesz rétesvásár, gyerekprogram, kézműves vásár és állatsimogató is.

202307280946_zkaros.jpg (1080×1080)(A kép forrása: Facebook/Zalakarosi Fürdő)

Strandok éjszakája

Szombaton a Zalakarosi Fürdő 21 órától hajnali 2 óráig Strandok éjszakája elnevezéssel rendezvényt szervez. Üzemel a beltéri élményfürdő és a kültéri medence. A hangulatról DJ Bedecs, a V-TECH együttesből Kefír, majd Josh és Betti gondoskodik.

Koncertek a kastélyban

A hétvégén zenés programok is várják a keszthelyi Festetics-kastély látogatóit. Pénteken 20.30-tól az Edda, szombaton, ugyanebben az időpontban a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel, Oszvald Marika, Homonnay Zsolt és Fischl Mónika közreműködésével.

Majorbéli géptalálkozó

A múlt és a jövő találkozik szombaton a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely családi napján, amelyre 10 és 17 óra között várják az érdeklődőket. A látogatók láthatnak például működő gőzgépeket, veterán traktorokat, gőzekés szántás-, illetve drónbemutatót, emellett lesz kézműves foglalkozás és szakmai előadás is.

Járműszentelés

Lentiben vasárnap a 10 órakor kezdődő mise után Szent Kristófra, az utazók védőszentjére emlékezve Tüske József esperes szenteli meg a járműveket.

Még érdekes lehet ...


2023. november 09., Csütörtök

Programok a hétvégére

Kikapcsolódna a hétvégén? Van miből válogatni.


2023. október 25., Szerda

Elismerték a rajnai rizlinget

Aranyérem a Berliner Wine Trophy-n.


2023. október 20., Péntek

Újra láthatók a pákai professzor kísérletei a televízióban

Az M5 kulturális csatornán október 14-től, hetente, szombat délutánonként újra látható az Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim című ismeretterjesztő sorozat.


2023. október 09., Hétfő

Kiállítás és előadás a titokzatos Afrikáról

Október 10-én, kedden 17 órakor a Honvéd Kaszinóba várják az érdeklődőket.


2023. október 04., Szerda

Október 4. - Az állatok világnapja

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat.


2023. szeptember 29., Péntek

A szülők is megkóstolhatták

A Napraforgó Bölcsődében igazi terülj-terülj asztalkám várta a szülőket.


2023. szeptember 28., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2023. szeptember 27., Szerda

A Jövő Hősei - Élményprogram a letenyei diákoknak

A 30 fős diákcsapat a Planet Budapest 2023 nyertes pályázatának jóvoltából ifjúsági élményprogramon vett részt. 


2023. szeptember 25., Hétfő

Passzold vissza Tesó!

Az elhasználódott mobilkütyüket gyűjtik a kanizsai könyvtárban.


2023. szeptember 14., Csütörtök

Erősödőben a családközpontú szemlélet a beteg gyerekek ellátásában

Idén 99 éves a Magyar Gyermekorvosok Társasága, amely idei nagygyűlésén a családközpontúságra helyezi a hangsúlyt Keszthelyen, 2023. szeptember 15-17. között.

+