Hétvégi programajánló

(Kép forrása: facebook.com/kanyavaryborbirtok)

Bor, Zene, Zala 

Zalaszabaron, a Kányaváry Borbirtokon pénteken rendezik meg az V. Bor.Zene.Zala programot, amely keretében Dr. BRS lemezlovas felvezetőjét követően 20.30 órától a Halott Pénz ad koncertet. 14 órától ugyanott kézműves termékekkel és borkóstolóval várják az érdeklődőket. 

Zalakarosi Bornapok 

Zalakaroson, a Karos Korzón e hét végén tartják a XXVI. Zalakarosi Bornapok programsorozatát. Pénteken 17 órától játszóház, majd a Bottal-Fogó táncegyüttes műsora várja az érdeklődőket. 19.30-tól borbemutató szerepel még a programban 21 órától pedig a Sugarloaf ad koncertet. Szombaton 17 órakor ugyancsak játszóházzal indul a program, ezt a Péczely Attila népzenei csoport és a Vivat Bacchus énekegyüttes műsora követi. 20.30-kor a Magyar Bor Napja alkalmából közös koccintásra várják az érdeklődőket, majd a Borfolk együttes ad koncertet. Vasárnap 17 órakor bábelőadás szerepel a programban, utána a helyi Rügyecske Tánccsoport ad műsort, a zárókoncert fellépője pedig a Happy Gang lesz.

(Fotó forrása: Zalakaros város Facebook-oldala)

Országos tűzoltóverseny 

Kistolmácson, a faluközpontban található tó melletti területen rendezik meg a Melinda Kupa Országos Ifjúsági Tűzoltóverseny V. futamát. A program délelőtt 10 órakor kezdődik.

(Fotó forrása: facebook.com/Melinda Kupa)

Szoborpark bővítése 

Homokkomáromban, a templomhoz vezető út mentén kialakított szoborparkban szombaton 14 órakor tartják az ott felállított, Kanizsai Dorottyát ábrázoló legújabb szobor avatóünnepségét. 

Csertalakos

Szombaton Csertalakosban a pihenő parkban 10 órától a Magyar Történelmi Íjász Társaság nyílt napot tart. Délelőtt mobil kiállítás nyílik, az érdeklődők a pusztai lovasíjász felszereléssel ismerkedhetnek. Délután 16 órától íjász versenyt tartanak bemutató jelleggel, korhű íjász felszereléssel.

Tornyiszentmiklós

Szombaton falunapi rendezvény lesz Tornyiszentmiklóson, 8 órakor kezdődik a főzőverseny. Előtte lesz az ünnepélyes megnyitó és a rendezvénysátor átadása. A délután folyamán 14.30-tól gyermekműsor várja a kicsiket, majd sorban érkeznek a fellépők: Stángli Tibi, Dávid, a Mixolíd Kamarakórus, a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub, majd a helyi Kerti Sándor Kulturális Egyesület énekkara. Lesz rodeobika verseny, este a West Régió zenekar zenél. A művelődési házban kézműves ruhatáska kiállítás nyílik. 

(Fotó forrása: facebook.com/tornyiszentmiklosmuvelodesihazeskonyvtar)

Iklódbördőce

Vasárnap falunapot tartanak Iklódbördőcén, 15.30 órakor a retró kiállítás nyílik, majd kulturális műsor kezdődik. Fellép a Kerimbózsa Néptánccsoport, slágereket énekel Herman Gréta, őt a European Operett társulat követi, 18.25-kor a Dancing Feet Borsfa olasz retró összeállítással érkezik, majd a Sógorok duója lép színpadra. A kísérőprogramok közt lesz „fanyűvő” játékpark és légvár is a gyerekeknek.

(Kép forrása: facebook.com/iklodbordoceikszt)

Bázai búcsú 

Bázakerettyén vasárnap rendezik meg a bázai településrész búcsúját. A program 11.30 órakor ünnepi szentmisével kezdődik. 17 órakor a bázai településrészen élő asszonyok kreatív hímzett alkotásaiból nyílik kiállítás a kultúrházban, majd a Kanizsai Fiatalok Közössége retro táncos előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt a Decsi Fivérek műsora követi. 

Még érdekes lehet ...


2023. november 09., Csütörtök

Programok a hétvégére

Kikapcsolódna a hétvégén? Van miből válogatni.


2023. október 25., Szerda

Elismerték a rajnai rizlinget

Aranyérem a Berliner Wine Trophy-n.


2023. október 20., Péntek

Újra láthatók a pákai professzor kísérletei a televízióban

Az M5 kulturális csatornán október 14-től, hetente, szombat délutánonként újra látható az Öveges professzor: Legkedvesebb kísérleteim című ismeretterjesztő sorozat.


2023. október 09., Hétfő

Kiállítás és előadás a titokzatos Afrikáról

Október 10-én, kedden 17 órakor a Honvéd Kaszinóba várják az érdeklődőket.


2023. október 04., Szerda

Október 4. - Az állatok világnapja

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat.


2023. szeptember 29., Péntek

A szülők is megkóstolhatták

A Napraforgó Bölcsődében igazi terülj-terülj asztalkám várta a szülőket.


2023. szeptember 28., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hétvégére? Mutatunk párat.


2023. szeptember 27., Szerda

A Jövő Hősei - Élményprogram a letenyei diákoknak

A 30 fős diákcsapat a Planet Budapest 2023 nyertes pályázatának jóvoltából ifjúsági élményprogramon vett részt. 


2023. szeptember 25., Hétfő

Passzold vissza Tesó!

Az elhasználódott mobilkütyüket gyűjtik a kanizsai könyvtárban.


2023. szeptember 14., Csütörtök

Erősödőben a családközpontú szemlélet a beteg gyerekek ellátásában

Idén 99 éves a Magyar Gyermekorvosok Társasága, amely idei nagygyűlésén a családközpontúságra helyezi a hangsúlyt Keszthelyen, 2023. szeptember 15-17. között.

+