Hétvégi programajánló

Nagykanizsa adventi koszorúján vasárnap este 6 órakor izzik fel a második, a remény gyertyája (Illusztráció, a kép forrása: Pixabay)

Adventi készülődés a múzeumban

Nagykanizsán szombaton a Thúry György Múzeum Fő utcai épületében „Ezüst szánkót hajt a dér...” címmel 9 órától adventi családi napot tartanak. A programban résztvevők a múlt karácsonyait idéző karácsonyfadíszeket készíthetnek, de Szvetics Jánosné gyöngyösnecc-készítő nép iparművész vezetésével gyöngyfűzött ajándéktárgyakat is alkothatnak. A régi karácsonyi hagyományokat pedig Gyanó Szilvia etnográfus eleveníti fel.

Horvát adventi koncert

Nagykanizsán szombaton a kiskanizsai városrész Sarlós Boldogasszony templomában 15 órakor adventi koncertet szervez a Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet. A koncerten közreműködik a tótszerdahelyi Pomurske žice, valamint a kanizsai MužiKaj és a Stoboš tamburazenekarok.

Miklósfai adventi forgatag

Nagykanizsán szombaton a Miklósfai Családok Klubja szervezésében a Mindenki Házában 15 órakor kezdődik a Miklósfai adventi forgatag. Az ingyenes eseményen a megnyitót követően fellépnek  egyebek mellett az óvodások és az általános iskolások, valamint a miklósfai Szirének. Lesz még mézeskalács díszítés, kézműves vásár és adventi koszorú kiállítás.

A második gyertyát is meggyújtják

Nagykanizsán advent második vasárnapján az Erzsébet-téren az adventi koszorú újabb gyertyáját gyújtják meg. A zenei és kulturális műsort 17.30 órakor Szabó-Siklódi Lia karácsonyváró koncertje nyitja, majd 18 órától Makoviczky Gyula evangélikus lelkipásztor és Bizzer András alpolgármester gondolatait hallhatja a közönség. Ezt követően Foricsekné Kovács Szilvia, valamint a Péterfy-iskola diákjainak adventi műsora zárja az estét. 

202312081232_dec10_advent.jpg (1239×1500)(A plakát forrása: nagykanizsa.hu)

Idősek napja az Inkey kastélyban

Nagyrécsén szombaton az Inkey kastély dísztermében 14 órától tartja meg az önkormányzat az idősek napi ünnepségét. A köszöntőket követően az óvodások és az iskolások műsorát láthatják az idősek, majd Somogyi Imre plébános mond áldást. A műsorban fellép még a Szellőrózsa népdalkör, a nagybakónaki Szákai Színjátszók és a nagyrécsei Ritmus Kórus.

A falu karácsonyfája 

Kistolmácson a művelődési ház udvarán szombaton 9 órakor kezdik feldíszíteni a falu karácsonyfáját. A gyermekeket édességgel, a felnőtteket zsíros kenyérrel, meleg italokkal várják a szervezők.   

Jótékonysági karácsony a Karos Korzón

Zalakaroson szombaton a Karos Korzón 14 órától Jótékonysági karácsony címmel több szervezet is gyűjtést tart. A Református Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Gyermekvédelmi Központja mellett a Dunántúli Romák Szövetsége, illetve a Zalakarosi Futrinkák SE is adományokkal tenné szebbé a nélkülöző családok ünnepét. A programot 14 órától jótékonysági Mikulásfutás nyitja, majd 16 óráról a Dunántúli Romák Szövetsége is egy jó ügy támogatására várja a támogatókat, s kocsonyával kínálja meg a látogatókat. Ezután Manóházi kézműveskuckó várja a gyermekes családokat, az est sztárvendége 18 órától pedig Márió, a harmonikás lesz.

202312081332_zalakaros.jpg (1060×1500)

(A plakát forrása: Facebook)

Kézműves foglalkozás 

Csörnyeföldön a faluházban szombaton 10 órától karácsonyi kézműves foglalkozást tartanak. 

Mesefoglalkozás 

Letenyén a városi könyvtárban szombaton 14 órától Orsós Brigitta Katalin tart a gyermekek részére adventi mesefoglalkozást. 

Szépkorúak köszöntése 

Murarátkán szombaton 14 órakor tartják a szépkorúak ünnepnapját. Műsort a muraszemenyei általános iskola tanulói és helyi szereplők adnak, köszöntőt Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Gyergyák Zoltán polgármester mond.   

Karácsonyi harangkoncert 

Eszteregnyén a római katolikus templomban vasárnap 16 órakor az amerikai kéziharangokon játszó Szironta együttes mutatja be ünnepi koncertjét.   

 

 

Még érdekes lehet ...


2024. június 14., Péntek

Jákob Zoltán motivációs előadást tartott Nagykanizsán

A magyar üzletember, milliárdos a Nagykanizsai Szakmai Vizsgaközpont meghívására érkezett a városba.


2024. június 13., Csütörtök

Ma van a magyar feltalálók napja

Kitüntetett szerepet kapott a magyar Nobel-díjasok tisztelete.


2024. június 12., Szerda

Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői

Jelen állás szerint 39 ország több mint 300 külföldi úszója is tempózik majd a Balatonban július 20-án.


2024. május 22., Szerda

Hősök Napja a Zalakarosi Fürdőn

Újabb izgalmakban bővelkedő program a fürdővárosban.


2024. május 21., Kedd

Családi nap Letenyén

A Letenyei Polgári Egylet május 25-én 14 órától várja az érdeklődőket a sportpályán.


2024. május 16., Csütörtök

Programok a hétvégére

Nincs programja a hosszú hétvégére? Mutatunk párat.


2024. május 10., Péntek

Kávéházak Éjszakája Zalakaroson

A fürdővárosban pénteken és szombaton várják a kikapcsolódni vágyókat.


A környezettudatosság fontosságára figyelmeztetnek

„Klímakirakós” címmel családi programot tart az egyetemi központ Nagykanizsán a Csónakázó-tónál.


2024. április 28., Vasárnap

Háromnapos motoros rendezvény Zalakaroson

A Kis-Balatont is megkerülték.


2024. április 26., Péntek

Programok a hétvégére

Nézzük, milyen programkínálatból válogathatunk a hétvégén!


2024. április 22., Hétfő

Ma van a Föld napja

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmünket a Föld természeti környezetének megóvására.

+