Kanizsa - 2020. október 22., Csütörtök
#energetikai felújítás #BLG #nyertes pályázat #1.3 milliárd forint #városi intézmények

Nyert a pályázat – 1.3 milliárd forintot költhet a város a BLG és további 10 önkormányzati ingatlan energetikai korszerűsítésére

Nyert a pályázat – 1.3 milliárd forintot költhet a város a BLG és további 10 önkormányzati ingatlan energetikai korszerűsítésére

Balogh László és Cseresnyés Péter (Fotó: Gergely Szilárd)

Nyert a pályázat – 1.3 milliárd forintot költhet a város a BLG és további 10 önkormányzati ingatlan energetikai korszerűsítésére – jelentette be Cseresenyés Péter. Az államtitkár, országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a pályázat sikeressége több év előkészítő munkájának és az indikátorok megváltoztatásának köszönhető.

– A múlt héten voltunk a Batthyány-gimnáziumban, amely már három-négy éve küzd azért, hogy az energetikai megújítás megtörténhessen, és örömmel jelentem be, hogy a pályázat nyertes lett. Szeretném megköszönni Dénes Sándornak, a város korábbi polgármesterének és Rodekné Hederics Erikának, a városfejlesztő cég korábbi vezetőjének, hogy nagyon kemény, kitartó és hosszadalmas munkával elérték a pályázati feltételek megváltoztatását. Erre azért volt szükség, mert a korábbi feltételeket az épületek – nemcsak a kanizsaiak, hanem más megyei jogú városok épületei – a korszerűsítés után se tudták volna teljesíteni. Az ő munkájuknak köszönhetően megváltoztak az indikátorok, és így több mint egymilliárd forintot lehet most a korszerűsítésre elkölteni – fejtette ki a politikus.

A projekt egyik fő eleme a BLG épületének korszerűsítése – emelte ki Balogh László polgármester, aki az elmúlt években az intézmény igazgatója volt.

– Polgármesterként a város nevében megköszönöm Cseresnyés Péter munkáját is. Az 1,3 milliárd forint nem kevés pénz, ez a TOP-os forrásból biztosított keretösszeg 11 intézményben tesz lehetővé energetikai korszerűsítést. Hangsúlyos eleme a Batthyány Lajos Gimnázium, amelynek főépülete 1981-ben készült, az amortizáció és a modern kor igényei szerint is szükség van erre a korszerűsítésre – részletezte a polgármester.

A korszerűsítés keretében bölcsődék, óvodák épületei, berendezései is hatékonyabb energiafelhasználásúvá válnak, a központi óvoda, a HSMK és a könyvtár pedig napelemes rendszerrel egészül ki. A tervek szerint a munkálatok jövő évben kezdődhetnek el.

Még érdekes lehet ...


2023. január 27., Péntek

Annyit, de annyit dolgoztak...

Jogosan merül fel a kérdés, mit nyer Nagykanizsa lakossága az ÉVE által kinevezett tanácsnokokkal?


2023. január 26., Csütörtök

Népharag kényszeríti ki a fiókposták újranyitását?

A szerdai közgyűlésen ismét napirendre került a kanizsai kisposták bezárásának ügye.


Részleges látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lépett életbe a Kanizsai Dorottya Kórház krónikus belgyógyászati osztályán.


2023. január 24., Kedd

Az OMV országszerte 40 töltőállomáson gyűjti a használt sütőolajat

Nagykanizsán a Virág Benedek utca 4. szám alatt lehet biztonságosan lerakni a használatra már alkalmatlan zsiradékot.


2023. január 19., Csütörtök

Lemondott a vízmű elnök-vezérigazgatója

A hivatalos döntést a részvénytársaság februári közgyűlése hozza meg.


2023. január 17., Kedd

Újabb kormányzati támogatást kap a város az uszoda működtetésére

Több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a kanizsai uszodát a Kormány.


2023. január 14., Szombat

Az alpolgármester hangsúlyozza, nem a helyi balliberális frakciónak köszönhető az újabb, több mint fél milliárdos kormányzati támogatás

Bizzer András szerint a kanizsai baloldal ténykedése látszatintézkedésekben és bizonyos nagy szavak hangoztatásában merül ki.


2023. január 13., Péntek

A Kanizsa Aréna bebizonyította, hogy érdemes volt megálmodni és megépíteni– mondja a polgármester

Balogh László szerint van létjogosultsága a létesítménynek, a balliberális többség mégis alig biztosítja a működéshez szükséges költségeket.


2023. január 11., Szerda

Cseresnyés Péter: a vidék Magyarországa a nehézségek ellenére is fejlődött, mert fontos a Kormánynak

Nagykanizsa és Dél-Zala további 81 kistelepülése is fejlődött a Kormány kiszámítható gazdaságpolitikájának, valamint a vidék Magyarországának  fontossága miatt - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.


2023. január 07., Szombat

Lesben a csalók

Az utóbbi időszakban ismeretlen személyek a Zalaerdő nevében hamis tűzifavásárlási ajánlatokkal keresték meg a lakosságot.


Isten hozott, Judit!

Nagy Judit az idei első kanizsai baba – ő és anyukája is jól van.


2023. január 05., Csütörtök

Virágzik a téli jázmin Nagykanizsa belvárosában

A Berzsenyi utcában kapta lencsevégre a virágzó növényt Varga György, az MTI fotósa.

+